Adrian Nastase a declarat intr-o interventie la Realitatea TV ca Romania are de-a face cu un sistem care s-a dezvoltat in utlmii ani si care presupune nu doar coruptie ci si lipsa de competenta si autoritate, o disolutie a institutiilor statului. Nastase pune toate aceste lucruri pe seama lui Traian Basescu, care "patroneaza acest sistem chiar daca vrea sa gaseasca tapi ispasitori, la politie sau la Piatra Neamt".

Adrian NastaseFoto: Agerpres

In legatura cu incidentele de la Piatra Neamt, Nastase a spus ca acolo se afla un intreg "sistem construit de Traian Basescu impreuna cu Pinalti".

"Acolo au realizat acea simbioza care face ca un sef de inspectorat de politie sa nu mai stie care este diferenta intre Codul Penal si autoritatea institutiei pe care o reprezinta", a spus Nastase.

Adrian Nastase considera ca lucrurile intamplate in ultimele zile la Ministerul de Interne nu fac decat sa adanceasca "criza politica, economica si morala in care se afla Romania", iar singura solutie o reprezinta "schimbarea echipei de guvernare , asa cum isi doresc 80% dintre romani si nu o peticire la Ministerul de Interne".

"Dupa sase ani de cand Traian Basescu vorbea despre sistem ticalosit, iata ca descoperim ca economia neagra functioneaza tot mai bine, se dezvolta puternic evaziunea fiscala,iar contrabanda e o realitate zilnica. Asta ne arata ca Romania a ajuns intr-o situatie necontrolabila, de haos economic, de revolta sociala permanenta, o situatie de disolutie si de pierdere a increderii in institutiile statului. Asta e realitatea trista pe care o traiam astazi" a mai spus Nastase.