Eugen Radulescu, director BNR, a declarat in aceasta seara, in emisiunea "Money Show" (The Money Channel), ca Romania a primit avertizari serioase de la forurile UE in privinta a doua probleme extrem de grave: Fondul de pensii si procesele castigate de bugetari.

'Situatia fondului de pensii si a echilibrului in aceasta zona este un dezastru si se va inrautati pe an ce trece. In conditiile acestea, Senatul a probat reducerea varstei de pensionare pentru barbati de la 65 la 64 de ani. Prin aceasta masura ne ingropam singuri. Cresterea costurilor pensiilor de la peste 8% in 2007 la peste 11% in 2009 reprezinta un lucru de nesuportat pentru economia noastra", a declarat Radulescu.​

Directorul BNR spune ca a doua problema majora este creata de "deciziile pe banda" ale instantelor judecatoresti inferioare in favoarea bugetarilor reclamanti in conditiile in care exista o decizie a Curtii Constitutionale care spune ca taierea salariilor in domeniul bugetar este corecta. Acesta precizeaza ca astfel de decizii duc la dezechilibre bugetare grave si la incertitudine.

Radulescu a evitat insa sa se pronunte de ce statul nu plateste arieratele, dar spera ca atunci cand o va face sa fie vorba de plati obiective si nu facute la interventii sau din interese.