Victor Ponta a declarat la Realitatea TV ca PSD trebuie reformat, "insa ideea este daca PSD poate aduce o generatie, care poate veni cu alt gen de mesaj si comportament". Referindu-se la intrarea in partid a altor noi membri, liderul PSD a spus ca nu exclude varianta ca unii din colegii care au plecat din partid sa vina inapoi, adaugand ca partidul UNPR nu poate exista. Referitor la rezultatele alegerilor din Republica Moldova, Ponta a spus ca provocarea cu care se confrunta PSD si PNL va fi ca ceea ce au facut "marii prieteni Basescu si Voronin" sa fie indreptat.

"Ei au fost creati ca un fel de anticamera al PSD-ului", a spus Ponta.

Ponta a declarat ca discutiile cu Crin Antonescu s-au referit, in special, "la cu cine poate fi inlocuit Basescu", cu ce proiecte vine PSD si PNL si "nu la vreo propunere".

"Cred ca dupa sapte ani de politici de dreapta, care ne-au adus la saracie e nevoie de politici de stanga. Daca e o problema de persoana mea, in PSD sunt oameni de stanga. Greselile ne-au invatat minte si pe noi, ca si pe PNL ca nu se poate face niciodata un proiect serios cu Traian Basescu", a spus Ponta.

Intrebat de ce vrea PSD sa conduca Romania, Ponta a spus ca tara poate fi condusa in mod echilibrat, iar un exemplu in acest sens ar fi ca "in 2004, in guvernul condus de PSD, deficitul a fost de 1,4, iar in anul trecut a fost de 8,6, ceea ce inseamna miliarde de euro cheltuite ca Traian Basescu sa castige alegerile".

"Nu sunt deloc politician ca dl Basescu. Eu nu am facut averi din functia publica si nici nu mint oamenii cu nerusinare. Comparatia cu PDL e jignitoare. Domnul Preda castiga 5000 de euro pe luna pe voturile furate de Mantog si ceilalti. Asta e ipocrizie", a spus Ponta.

Victor Ponta s-a aratat bucuros de rezultate si de ceea ce se intampla in acest moment in Republica Moldova.

"Intr-un fel suntem exact cum au fost cele trei partide in Moldova. Asa cum PCRM face rau Republicii Moldova, asa face Train Basescu cu PDL Romaniei. Marea provocare pentru cele trei partide de maine si pentru noi va fi cum reusim sa indreptam, sa reparam ce au facut marii prieteni Basescu si Vornin" a incheiat Ponta.