Chestorul Dan Fatuloiu a declarat in aceasta seara in cadrul emisiunii "100%" de pe B1 TV ca nu regreta ce a facut si ca ar proceda la fel, sustinand ca numai asa se poate lupta cu mafia si schimba lucrurile in tara, mai ales in situatia in care "circuitul banilor este controlat". Fatuloiu a negat din nou ca fiul sau i-a imprumutat bani lui Badea, ca el ar fi avut vreo legatura cu Chelu si spune ca de patru ori a incercat sa lupte cu mafia si de patru ori a avut de suferit.

Dan Valentin FatuloiuFoto: Agerpres

Fatuloiu a explicat cum a ajuns numarul sau la Badea si la Chelu. Acesta spune ca fiul sau ar fi refuzat cererea lui Badea de a-i da numarul, dar ca i-a dat in final un numar de cartela pe care Badea i l-a dat la randul lui lui Chelu, iar acest numar a fost interceptat.

Chestorul spune ca nu a gresit cu nimic, iar presedintele Basescu l-a criticat doar ca a iesit cu declaratii in public. Acesta mai spune ca este la dispozitia Ministerului de Interne si daca nu mai este nevoie de experienta sa se va gandi sa-si caute un loc de munca.

In emisiune a intervenit telefonic si Petrica Munteanu, fost administrator la SC Plase Pescaresti, care a explicat cum Catalin Chelu a preluat doua hectare din centrul Galatiului care apartineau firmei amintite. Acesta spune ca a fost sechestrat de Chelu care si-a angajat patru oameni pe fals la institutie pentru a putea cumpara actiuni. Mai mult, acesta a falsificat acte spunand ca a organizat o AGA care a hotarat cedarea terenului. O judecatoare ar fi validat de urgenta hotararea si s-a pensionat la doar doua luni, dupa cum spune Munteanu.

Scurt istoric al scandalului in care este implicat Fatuloiu

Numele secretarului de stat in MAI Dan Fatuloiu este legat de cel mai mare scandal de coruptie din Politie.

Dan Fatuloiu, alaturi de fiul sau, Alexandru (administrator a sase firme-n.r.), l-a denuntat pe omul de afaceri Catalin Chelu ca a vrut sa-l mituiasca, in schimbul rezolvarii favorabile a celor 48 de dosare penale in care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridica la un milion de euro.

Secretarul de stat Dan Fatuloiu i-a cerut ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas, martea trecuta, demiterea sefului Politiei Romane, Petre Toba. Fatuloiu declara, saptamana trecuta, pentru Gandul, ca daca Igas nu il demite pe Toba, el isi va da demisia.

Fatuloiu mai spunea ca Petre Toba a adus Politia Romana la nivelul de acum zece ani.

Cererea de demitere a sefului IGPR a venit in urma scandalului de la Piatra Neamt, in urma caruia s-a pus problema demiterii si a sefului IPJ Neamt, Aurelian Soric.

Dan Fatuloiu a mers la Piatra Neamt in urma atacului lui Cristian Chilat asupra fratilor Gheorghita si Bogdan Mararu, cunoscuti membri ai lumii interlope si i-a propus ministrului de Interne, Traian Igas, schimbarea din functie a lui Aurelian Vasea Soric, pentru management defectuos.