Articolul "Crima din telecomanda" realizat de Vlad Mixich si Laurentiu Diaconu-Colintineanu pentru HotNews / Deutsche Welle este punctul de dezbatere al emisiunii "Nimic important" de pe Antena 2. Pe scurt: Un baiat din Strehaia se bate cu un alt baiat. Celalalt baiat moare, iar toata lumea il condamna pe primul fara un minim de informare.

Vlad Mixich si Laurentiu Diaconu-ColintineanuFoto: Antena 2

"Pur si simplu nimeni din presa nu a venit sa ne intrebe ce s-a intamplat, ci ne-au condamanat fara sa fim vinovati si fara sa ne fi cerut parerea", spune mama baiatului. "Eu nu am mers la scoala o luna de zile. Eram in clasa aXII-a si aveam nevoie mare de pregatire. Doar doi reporteri de la Prima TV au stat de vorba cu mine, dar si ei au ignorat marturia mea si au facut tot ce au vrut ei", spune Loredana Mitran, sora acuzatului.

Dan Diaconescu explica cum a dezvoltat atunci 'procesul acuzatului: "La vremea respectiva noi faceam o Justitie televizata in care telespectatorii erau juratii. Faceam asta fiindca adevarata Justitie nu functiona. Daca intrebati o familie implicata o sa spuna ca e multumita, iar cealalta va fi nemultumita. E firesc sa fie asa".

"Cati au citit articolul de pe HotNews.ro? 25 de mii? Asta ar insemna sub 0,50 puncte de rating. Probabil ca executarea baiatului respectiv s-a facut atunci la OTV pe 2-3 puncte de rating in fiecare seara. Deci reparatia morala facuta acum nu pare echitabila", declara Lucian Mandruta, realizatorul emisiuniii.

Iti amintesti incaierarile din timpul scolii? Atunci cand, oricine era lovit, se apara? Prin asta a trecut si Claudiu Mitran, insa celalalt baiat a murit. Asa incepe descrierea lui Vlad Mixich si Laurentiu Diaconu-Colintineanu. Legistii au spus ca moartea nu s-a datorat loviturii, ci unei boli anterior nedectate. Claudiu Mitran, un adolescent ca oricare altul, a fost insa azvarlit in piata publica pentru o judecata condusa in direct de Dan Diaconescu. Claudiu a facut ceva ce fiecare dintre noi am fi facut, dar media tabloida l-a judecat intr-o singura culoare: "Criminalul". Dar realitatea nu se judeca niciodata intr-o singura culoare.