"La un an de la alegerile prezidentiale am simtit nevoia sa ofer cateva raspunsuri la o serie de intrebari pe care, la un moment dat, ni le-am pus cu totii. Mai ales, am simtit nevoia sa le transmit cateva cuvinte din suflet celor care m-au votat pe 6 decembrie 2009. In minutele ce urmeaza nu veti vedea doar explicatii si raspunsuri la intrebarile ce tin de prezidentialele de anul trecut, ci veti putea asculta perspectiva mea asupra a ceea ce ne asteapta, asupra provocarilor cu care se confrunta PSD si va voi dezvalui care sunt proiectele mele pentru viitor", isi incepe confesiunea pe blog fostul presedinte al PSD.

Mircea Geoana-un an de la alegeriFoto: mirceageoana.ro

Mircea Geoana a postat luni seara pe blogul sau doua inregistrari video in care incearca sa explice ce s-a intamplat in preajma alegerilor pentru prezidentiale:

'O intrebare care trebuie clarificata este: ce am cautat la domnul Vantu cu o seara inainte de dezbaterea finala de la postul Realitatea TV? Aveam informatii ca echipa lui Traian Basescu era in posesia intrebarilor pe care moderatorul trustului Realitatea TV urma sa le adreseze celor doi candidati in dezbaterea de a doua zi. Si am dorit sa aflu de la sursa, de la patronul acestui trust, care sunt aceste intrebari si daca se poate asigura un teren de joc egal intre cei doi candidati.

Liderul social democrat mai spune ca e foarte posibil ca Traian Basescu sa se fi aflat in "spatele acestei strategii", ca a intrerupt legatura cu Sorin Ovidiu Vantu dupa alegeri si ca nu a "avut nici un fel de alt contact nici cu privire la afaceri, nici cu privire la domnul Popa, nici cu privire la orice alt subiect de natură economică cu domnul Vântu".