Numarul angajatilor din sectorul bugetar a ajuns la 1,274 milioane de persoane la finalul lunii noiembrie, in urma concedierilor operate in sistem, iar in 2011 va fi finalizat procesul de restructurare a aparatului bugetar cu institutii ca Ministerul Finantelor si Ministerul Administratiei si Internelor, a declarat, marti, prim-ministrul Emil Boc, la postul public de televiziune, citeaza Agerpres.

Emil BocFoto: Captura TVR1

'Am pornit in decembrie 2008 de la 1.397.000 de bugetari, iar la sfarsitul lunii noiembrie Romania are 1.274.000 de bugetari, deci o reforma a statului de a ajusta numarul de personal dupa ceea ce isi poate permite aceasta tara. Acesta a fost un lucru pe care l-am facut cu greutati, dar absolut necesar acestei tari', a spus Boc, la TVR1.

In context, el a aratat ca in anul 2011 va continua restructurarea sectorului bugetar cu institutiile care nu au intrat in acest proces, precum Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Administratiei si Internelor.

Potrivit lui Boc, 'standardele de cost sunt singurele care spun cati oameni raman in fiecare domeniu'.

Guvernul s-a angajat sa reduca numarul de bugetari la 1,29 milioane de persoane, pentru a se incadra intr-un fond salarial de 39 de miliarde de lei in anul 2011, conform acordului de imprumut cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala.