Senatorul PSD Valer Marian il acuza pe ministrul de Interne, Traian Igas, ca si-a luat bacalaureatul la varsta de 24 de ani. "Liceul l-a absolvit cu dificultate, la distanta si (am aflat, n.r.) ca ar fi avut probleme si in scoala generala", a declarat Valer Marian, la Realitatea TV, miercuri seara.

Traian IgasFoto: Agerpres

Ulterior studiilor liceale, actualul ministru de interne a absolvit trei facultati, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Guvernului Romaniei, unde nu sunt specificati insa anii in care a absolvit Colegiul National de Aparare, Facultatea de Stiinte Economice, Managementul si Finantarea in Administratia Publica si Facultatea de Drept.

In CV nu se mentioneaza nicio informatie legata de liceul pe care l-ar fi absolvit in 1992.

Traian Igas nu a dorit sa comenteze informatiile legate de studiile sale, precizand, pentru Realitatea TV, ca vrea sa fie judecat pentru actiunile sale ca ministru si politician.

Studiile ministrului Igas au facut si obiectul unei interpelari publice a senatorului PSD Valer Marian: "Dupa declaratia presedintelui Traian Basescu privind tanarul jurist, mi-am sunat fosti colegi de facultate si i-am intrebat daca au auzit de juristul Igas. In data de 22 noiembrie i-am adresat o intrebare prin care i-am solicitat sa imi comunice la ce varsta a absolvit facultatea. Dupa trei saptamani, am primit un raspuns din partea domnului ministru. 'Pentru a obtine informatiile solicitate puteti consulta site-urile igas.ro, respectiv www.mai.ro'. Raspunsul mi s-a parut impertinent. Am aflat ca a terminat Facultatea de Drept in 2007, la IDD, in timp ce era deputat, obtinand o medie generala intre 7,50 si 8,00, beneficiind si probabil de faptul ca rectorul Universitatii Goldis din Arad era fruntas PDL. Nu are nicio experienta juridica, nici macar la firma sa de tamplarie. Pentru ca meseria sa este de tamplar. Liceul l-a absolvit cu dificultate, la distanta si ar fi avut probleme si in scoala generala", a declarat Valer Marian, la Realitatea TV.