Crin Antonescu a declarat la Realitatea TV ca a discutat cu PC despre o reprezentare pe listele electorale si s-a convenit ca noua alianta formata intre cele doua partide politice, PNL si PC sa ofere sansa Partidului Conservator de a avea grupuri in Camera Deputatilor si la Senat. Antonescu a afirmat ca exista un articol in acordul semnat intre cele doua parti care precizeaza acest lucru, apreciind dorinta PC ca fiind o aspiratie mai veche, "normala si de satisfacut".

Antonescu si PontaFoto: HotNews.ro

Liderul PNL a confirmat voalat informatiile aparute in cotidianul Gandul, potrivit carora Dan Voiculescu a dorit sa aiba 7 locuri eligibile la Senat si 10 la Camera, iar PC sa poata avea, astfel un grup parlamentar propriu din 2012.

Referitor la suspendarea presedintelui, Crin Antonescu a reafirmat pozitia PNL de a cere suspendarea presedintelui si schimbarea majoritatii parlamentare,"indiferent cum se leaga acest lucru".

  • E posibil sa preluam puterea cata vreme Basescu ramane presedinte dar ca sa nu las loc indoielior, cred ca solutia inseamna o schimbare generala care presupune suspendarea presedintelui si suspunearea la referendum. Avem nevoie de un alt guvern si un alt presedinte, indiferent  cum se leaga acest lucru, pentru ca undeva trebuie sa spargem cercul vicios. Inaintea de asta, puterea nu mai reprezinta optiunea electoratului roman, e in oglinda inversa. Nu se poate conduce o tara asa. Trebuie suspendat pentru ca presedintele e responsabil activ de tot ce s-a intamplat in Romania

Prezent in aceeasi emisiune, liderul PSD, Victor Ponta a precizat ca inlaturarea lui Traian Basescu este o "conditie absolut necesara" pentru ca agenda sa functioneze.

  • Inlaturarea lui Traian Basescu e o conditie. Agenda noastra nu va putea fi facuta nici cu Traian Basescu, nici cu PDL. Ne-am invatat toti pe rand, eventual ne pacaleste cateva luni. Marea noastra problema va fi cum vom proceda dupa ce vom mosteni puterea,

Intrebat daca vizeaza atragerea UDMR in cadrul acestei noi aliante, Crin Antonescu a precizat ca desi, "nu cresterea acestui pol de dreapta e importanta, UDMR-ul va fi o componenta interesanta, daca se va finaliza o constructie cu PSD-ul".

In legatura cu o posibila candidatura pentru functia de presedinte al Romaniei, Victor Ponta a declarat ca "va exista un sondaj de opinie in legatura cu cine e cel mai dorit de popor in functia de presedinte, insa nu va participa la acest sondaj in calitate de candidat".

Crin Antonescu a precizat, in legatura cu o posibilitatea de a candida la functia de presedinte ca este foarte posibil ca niciunul dintre cei doi lideri, PSD si PNL sa fie candidati, ci altcineva.

"Pozitia de presedinte e o chestiune care e decisa de cei care aleg, pozitia de prim-ministru depinde de capacitatea de a-ti asuma responsabilitati. Inainte de a avea un candidat unic la presedintie sau un prim-ministru comun e mai important sa vorbim de o alianta electorala. Apoi, daca cadem la intelegere, vom putea gasi un candidat comun pentru aceste functii , insa acest lucru nu va fi in compensatie, ci pentru ca e normal atunci cand intri intr-un proiect politic sa ai ca reprezentant un candidat", a spus Antonescu.

Victor Ponta a declarat ca orice fel de formatiune poate aduce ceva in plus si ca discutiile vor fi practic bipolare cu ACD (Alianta de centru-dreapta). Liderul PSD are convingerea ca in urma ultimelor discutii "se va crea acest tip de constructie, o alianta cu noul bloc", deoarece exista sprijinul partidului sau in acest sens.

"Din punctul nostru de vedere, exista vointa si dorinta creeari unei aliante cu PNL si cred ca din partea alintei de centru dreapta exista intentia asta", a spus liderul PSD.

Ponta a precizat ca daca va exista o intelegere in legatura cu actiunille comune, "PSD crede ca putem avea liste comune si candidati comuni, fara probleme, insa doar daca ne intelegem pe partea de substanta".

"Aceasta va fi partea mai grea, nu cea pe intelegere politica", a mai spus Ponta.