Crin Antonescu a declarat la Realitatea TV ca nu i-a promis lui Dan Voiculescu functia de presedinte a Senatului, reafirmand "ca nu a purtat nicio discutie si nici nu a batut palma in legatura cu prezenta lui Voiculescu in vreo functie".

Crin AntonescuFoto: Agerpres

Intrebat daca exista vreo asemanare intre vehementa excluderii Monei Musca din PNL si dosarul de Securitate al lui Dan Voiculescu, Crin Antonescu a spus ca nu cunoaste nici dosarul Monei Musca si nici al lui Dan Voiculescu si ca "nu a facut o comparatie intre cei doi, insa diferenta e urmatoarea: in PNL a existat aceasta prevedere si am fost foarte hotarati".

"Dan Voiculescu nu este membru al PNL iar alianta noastra este incheiata pe cateva obiective politice care nu au de-a face cu trecutul lui Dan Voiculescu. Traim cu aceste optiuni si alegeri de rau mai mic. Dincolo de acest aspect, am facut o alianta cu PC si nu cu Voiculescu personal", a spus liderul PNL.

Antonescu a apreciat ca "Dan Voiculescu nu este un om careia i s-au prescris drepturi in politica romaneasca (...), cu Dan Voiculescu s-a guvernat in Romania, la Voiculescu s-a dus Basescu cu caciula in mana iar sa-l descoperim acum, astfel, e cinic."

Liderul PNL a explicat ca in urma exercitiului "care merita tratat cu seriozitate" guvernul din umbra, nu a primit prea multa incurajare nici din partea partidului si nici din partea "strazii".

In legatura cu declaratia deputatul PNL, Ludovic Orban, potrivit careia conducerea PNL nu are mandat pentru incheierea unei aliante cu PSD, pentru acest lucru fiind necesara convocarea unui Congres extraordinar al formatiunii, Crin Antonescu considera ca "Orban se afla intr-un solo cu sala goala", PNL neavand nevoie in acest moment de un astfel de congres, care necesita bani si timp.