Liberalul Calin Popescu Tariceanu si-a reafirmat la TVR 1 opozitia fata de Alianta PNL-PC, spunand ca prin realizarea acesteia elementul liberal a disparut, iar alianta nu corespunde realitatii fiindca un astfel de protocol ar trebuie sa statueze o realitate politica, iar lucrurile nu stau asa. "Formalizarea unei aliante cu PC nu era necesara. Era suficienta o intelegere. Toate aceste miscari politice mi se par pripite, nu exagerate", a declarat Tariceanu.

Calin Popescu TariceanuFoto: AGERPRES

Fostul premier sustine insa ca realizarea acestei aliante nu este totusi un dezastru chiar daca "pentru nucleul dur al electoratul liberal nu e o mare bucurie."Ratiunile politice pot sa prevaleze" a precizat Tariceanu, care insista ca "obiectivul major al PNL este sa dea acest Guvern jos", insa recunoaste ca guvernul nu poate sa cada numai cu votul opozitiei.

"Finantarea externa a Romaniei e la pamant, investitiile au scazut la nivel alarmant. Foarte multi economisti considera ca relansarea economica nu va veni decat cu investitiile straine", spune Tariceanu care apreciaza ca relatia FMI-ului cu Romania nu merge pentru ca in general "FMI-ul trateaza cu tari din lumea a treia, iar Romania e o tara europeana".