O campanie electorala de 90 de zile este prea lunga, afirma, la RFI, vicepresedintele PDL Raluca Turcan, comentand propunerea Autoritatii Electorale Permanente.

Liderul democrat-liberal crede ca in Romania clasa politica nu este suficient de matura pentru o campanie electorala de 90 de zile.

"Mie mi se pare mult 90 de zile, pentru ca Romania nu are cultura derularii unor campanii electorale intr-un mod corect, transparent si civilizat. In Romania aproape ca s-a ajuns la o competitie 'care pe care' in campania electorala, cu toate mizeriile si instrumentele nedemocratice", considera Turcan.

Campania electorala pentru toate tipurile de alegeri va dura 90 de zile, prezidentialele si parlamentarele vor avea loc in a treia duminica a lunii noiembrie, iar localele, in prima duminica a lunii iunie, prevede Codul Electoral elaborat de Autoritatea Electorala Permanenta. Institutia mai propune ca urna de vot sa fie transparenta.

Conform aceluiasi proiect, care se refera si la referendum, in strainatate, in statele in care, din cauza diferentei de fus orar, votarea organizata duminica ar urma sa se incheie dupa ora 21 a Romaniei, aceasta are loc sambata, intre orele locale 7 si 21. In celelalte cazuri, alegerile se desfasoara duminica, intre orele locale 7-21.