Victor Ponta, presedintele PSD a declarat miercuri seara, la Realitatea TV ca arestarea presedintelui Consiliului Judetean Arges, social-democratul Constantin Nicolescu nu este o coincidenta. Liderul PSD pune un semn de intrebare asupra actiunii desfasurate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, precizand ca la 24 de ore dupa mitingul de la Mioveni, "Nicolescu era in perchezitii", procurorii gasind "nereguli in actele privind reparatia unor scoli in 2006".

Victor PontaFoto: Agerpres

"Daca la o zi de la un miting in care oamenii au strigat 'Jos basescu', atunci afla procurorii ca presedintele a facut ceva rau acum 5 ani e un semn de intrebare. E clar ca nu au nimic si cauta. La pranz s-a zis ca e vorba de niste bani dati Arhiescopiei. Spre seara au spus ca in 2006 a reparat niste scoli si nu avea actele in regula", a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD afirma ca nu a vazut dosarul despre care se vorbeste insa, din experienta sa juridica, presedintele Consiliului Judetean Arges trebuia sa reprezinte un pericol public pentru a fi arestat preventiv.

"Nu e o surpriza. Traian Basescu si toti ceilalti au trei strategi : cat mai multe dosare penale pentru opozitie, cat mai multe milioane de scrisori din diaspora prin noua lege si cat mai multe voturi platite cash", a mai spus Ponta.