Nu va trece o luna si coalitia de guvernare va pierde majoritatea in Senat, declara, la Radio RFI, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu. El apreciaza ca schimbarea majoritatii s-ar putea produce "chiar saptamana viitoare" in conditiile in care exista "suficienti" parlamentari ai Puterii care "stau pe ganduri".

Majoritatea la Senat se poate schimba in orice moment, declara Ilie Sarbu. El precizeaza ca exista "suficienti" parlamentari din arcul guvernamental care au indoieli si sunt speriati de viitoarea alianta dintre PSD si PNL.

"Majoritatea la Senat se poate schimba in orice moment. Sunt suficienti colegi care stau pe ganduri. Vorbim cu ei, nu-i nici un secret. Fiecare dintre noi vorbim cu alti colegi de-ai nostri, care au indoieli, care sunt speriati, unii dintre ei, de ceea ce se intampla si normal ca in momentul in care vor vedea ca alianta despre care s-a vorbit si care in mod automat duce la un alt calcul electoral, ca nu va fi 65% sau 60%, dar va fi 55%, de unde mai poate sa ia actuala putere voturi, decat din strainatate daca aduce mai mult si o sa avem 120%... E posibil si lucrul asta!", afirma liderul senatorilor social-democrati.

Intrebat daca Puterea si Opozitia ar putea controla Biroul Permanent al Senatului pe rand, in urmatoarele sesiuni, asa cum a informat agentia Mediafax, Ilie Sarbu precizeaza ca s-a discutat si despre aceasta varianta.

"E o propunere care s-a facut: doi cu doi, adica doua sesiuni noi, doua sesiuni ei. Mai e una pe care au facut-o ei: trei cu unu, adica trei ei si una noi. Dar eu va dau in scris si ne putem auzi in acel moment ca nu va trece o luna sau doua si ei vor pierde majoritatea, poate chiar saptamana viitoare. Si atunci, ce facem, iarasi negociem, iarasi intoarcem totul, pentru ca a vrut PDL-ul sa calce in picioare o cutuma, care a mers 20 de ani? A incalcat un articol al Constitutiei, care spune clar ca toate aceste functii se dobandesc in baza algoritmului politic dobandit in alegeri, nu prin tradari si plecari de la un partid la altul", afirma Sarbu.

Negocierile privind componenta Biroului Permanent al Senatului vor continua luni, 7 februarie. Puterea detine o majoritate extrem de fragila in Camera Superioara a Parlamentului, 69 de locuri, cu unul mai mult fata de Opozitie.