Victor Ponta a declarat duminca seara la Antena 3 ca dupa ce Crin Antonescu a fost alaturi de Mircea Geoana in turul doi al alegerilor prezidentiale din 2009, nu exista nimic care sa-l impiedice sa-l sprijine pe liderul PNL in cadrul unor noi alegeri.

Antonescu si PontaFoto: HotNews.ro

Ponta considera ca o eventuala comparatie cu fosta Alianta D.A este jignitoare, precizand ca "USL se va bate pentru castigarea alegerilor", desi exista trei modalitati prin care presedintele Traian Basescu si PDL vor actiona: arma intimidarii, cumpararea de voturi si fraudarea voturilor din diaspora.

Liderul PSD nu crede ca exista vreun fel de varianta in care USL sa poata construi ceva cu Traian Basescu. De asemenea, el a precizat ca in Senat lipseste un singur vot pentru a obtine majoritatea.

Prezent in cadrul aceleiasi emisiuni, liderul PNL, Crin Antonescu a afirmat ca in acest moment "USL are sansa unui start reusit, fapt care dovedeste ca atunci cand ai buna credinta poti face lucruri grele bine si repede".

Presedintele PNL recunoaste ca "exista oameni cu apucaturi baroniale si in PSD si in PNL, insa acest lucru trebuie marginalizat incet-incet". In legatura cu o eventuala candidatura la alegerile prezidentiale, Crin Antonescu a precizat ca "in protocolul USL nu scrie nimic despre Antonescu la presedintie".

"Eu sunt bucuros de ce am reusit sa facem. E un razboi politic pe viata si pe moarte si-l vom duce din toate puterile", a mai spus lideru PNL.

Antonescu a afirmat ca urmeaza doua actiuni pe care USL le va intreprinde: "toate eforturile oficiale pentru a putea disloca o parte din actuala majoritate si dezvoltarea proiectului politic la care USL s-a angajat".

"Incepand chiar de maine vom boteza grupurile de lucru, pentru ca spre deosebire de fostele aliante, am decis sa nu facem mai multe formatiuni de conducere pentru ca activitatea de conducere sa fie cat mai eficienta", a mai spus Antonescu.

Presedintele PNL se asteapta ca UDMR-ul sa dea un "raspuns corect" in ceea ce priveste calea pe care acesta o va urma in urmatoarea perioada: "daca va sta in continuare alaturi de Basescu si Udrea sau daca va veni in randul fortelor politice responsabile". In cazul unei solidaritati cu actuala majoritate, Antonescu spune ca UDMR va disparea in viitor din Parlamentul Romaniei.

"Liderilor UDMR li s-a parut foarte greu ca noi sa facem aceasta alianta. Ni se tot reproseaza ca aceasta alianta are scopul de a-l da jos pe Basescu. Asta nu e niciun secret, insa nu este deloc singurul scop. Cineva trebuie sa-si asume conducerea sanatoasa a tarii. De-asta am pus asta ca prioritate", a precizat Antonescu.

Alaturi de Victor Ponta si Traian Basescu s-a aflat si presedintele PC, Daniel Constantin care a apreciat USL ca fiind "o alianta durabila ce are la baza calitatea oamenilor". Constantin a precizat ca TVA-ul de 5% e o masura la care PC aspira si pe care spera sa o regaseasca in obiectivele urmatoare.

"Obiectivul cel mai important al nostru este insa depolitizarea institutiilor publice", a mai spus liderul PC.

Presedintele PC recunoaste ca in anul 2012 "noii aliante ii va fi foarte greu", daca nu se va reusi dislocarea actualei puteri printr-o motiune de cenzura.

"Exsita multi oameni care vor deja sa vina in cadrul Aliantei", a mai spus Daniel Constantin.