O crestere de opt procente a PDL in sondaje este improbabila, a declarat luni, la RFI, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu. El spune ca PDL ar putea reveni in sondaje doar daca situatia economica a tarii se va imbunatati si daca va exista o "schimbare spectaculoasa" in interiorul partidului.

Sebastian Lazaroiu in studioul HotNews.roFoto: HotNews.ro

Sebastian Lazaroiu nu crede in declaratia facuta recent la TVR de prim-vicepresedintele Partidului Democrat Liberal Adriean Videanu, care sustinea ca PDL ar fi crescut cu opt procente in sondaje, in numai doua luni, mai exact cu cate un procent pe saptamana.

Descarca fisierul audio in format MP3

Consilierul prezidential declara ca asa ceva este "improbabil". "Adriean Videanu vorbea de o crestere a PDL in sondaje de opt procente in doua luni de zile. Mi se pare improbabil ca un partid sa creasca opt procente in doua luni. Ar trebui sa se intample evenimente spectaculoase ca sa aiba loc cresteri spectaculoase, deci ma indoiesc", spune Lazaroiu.

El afirma ca PDL poate creste in sondaje doar daca economia tarii isi va reveni si daca in interiorul partidului vor avea loc schimbari spectaculoase: "PDL nu poate creste in sondaje decat daca situatia economica a Romaniei isi va reveni si doi - mult mai important - daca va face o schimbare spectaculoasa in interiorul partidului la congresul din mai. Asta il poate ajuta sa-si revina si sa reia un trend ascendent".

Sebastian Lazaroiu crede ca e nevoie de oameni noi la PDL. "O schimbare spectaculoasa la congres inseamna o aducere in fata a oamenilor cu adevarat valorosi, fete mai noi, pentru ca vedem toti sondajele, exista o nemultumire si o saturatie a oamenilor fata de vechile figuri politice. Oamenii asteapta ceva nou", a explicat consilierul prezidential.