Dan Voiculescu a declarat la emisiunea "Sinteza zilei" de pe Antena 3 ca a lipsit de la ceremonia oficiala a lansarii Aliantei USL fiindca "nu avea ce sa caute acolo", rolul sau fiind acela de a negocia, de a crea un climat de incredere intre Crin Antonescu si Victor Ponta, lucru care s-a realizat.

Dan VoiculescuFoto: AGERPRES

Dan Voiculescu a vorbit si despre trustul Intact spunand ca s-a aratat deranjat de multe ori ca Traian Basescu "gasea toate relele in el", afirmand ca trustul sau de presa a fost mereu unul obiectiv care nu a fost "obedient fata de niciun presedinte de dupa '89".

Dan Voiculescu a schitat 3 puncte care, in opinia sa, arata proasta gestionare economica din ultimii 4 ani de guvernare.

1. PIB-ul Romaniei a scazut constat in ultimii 4 ani de la 137 de miliarde de euro in 2008 la 110 miliarde de euro in 2010. "Conform planificarii Bugetului pe 2011 acesta se estimeaza ca va fi de 110 miliarde de euro, dar eu cred ca va fi mai mic", spune Voiculescu.

2.Statul are de incasat 2,5 miliarde de euro si nu le incaseaza. Are de incasat sume importante de la companii unde exista actionariat privat. Va dau un simplu exemplu: Oltchim. Galaxy Tabaco are de dat 220 d emilioane de euro statului roman Si mai sunt foarte multe companii private care au sume mari de dat la companiile de stat. Ex: InterAgro care are de dat sume mari la Romgaz.

3. Datoria externa

In primele 9 luni ale anului trecut am paltit 1 miliard de euro numai dobanzi.

In 2008 aveam o datorie de 30 de miliarde de euro pentru ca in 2010 sa se ajunga la 43 de miliarde de euro.

4. Criza alimentara. In anul trecut legumele s-au scumpit cu 22%, fructele cu 17%, iar uleiul si cartofii de asemenea

Prima masura ce ar trebui luat pentru scoaterea tarii din criza, in opinia lui Voiculescu, este de ordin politic si vizeaza obtinerea majoritatii in Senat si in Camera. "Eu cred ca acest lucru este posibil pana in martie. Eu cred ca majoritatea se va forma prin faptul ca anumiti parlamentali de la PDL, UNPR, poate UDMR vor realiza nevoia de schimbare. Dupa obtinerea majoritatii parlamentare trebuie sa trecem la suspendarea presedintelui Basescu urmata apoi de demiterea Guvernului Boc", spune acesta.

Dan Voiculescu afirma astazi, intr-un interviu pentru Agerpres, ca exista premise parlamentare ca, pana la 25 martie 2011, presedintele Traian Basescu sa fie suspendat din functie. "Din momentul in care vom avea majoritatea in Parlament, va garantez ca Guvernul Boc si presedintele Basescu vor raspunde in fata romanilor. Sunt premise parlamentare ca, pana la 25 martie, Traian Basescu sa fie suspendat", a spus presedintele fondator al PC. Voiculescu a precizat ca opozitia mai are nevoie de un singur vot in Senat pentru a obtine majoritatea.

Vicepresedintelui Senatului a fost contrazis luni de Viorel Hrebenciuc care a declarat la intalnirea online de la HotNews.ro ca nu stiu pe ce s-a bazat Dan Voiculescu cand a facut aceste declaratii.

"Dl Voiculescu cred ca a dat in bobi, nu-mi dau seama", a raspuns Viorel Hrebenciuc, intrebat cum a stabilit Dan Voiculescu data de 25 martie pana la care seful statului ar putea fi suspendat. "M-as mira sa se intample pana pe 25 martie. Nu vad astazi cum se poate intampla. Poate stie dl. Voiculescu mai multe. Stransul voturilor devine o problema. La Camera sunt in jur de 30 de voturi care trebuie recuperate, ceea ce nu este usor. Asta nu inseamna ca incepand de astazi parlamentarii se bat sa vina la USL", a declarat Hrebenciuc la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI realizata de Dan Tapalaga.

Cele 10 solutii economice urgente propuse de Dan Voiculescu:

  • 1. Reducerea TVA la alimente
  • 2. Mediul de afaceri. Reducerea impozitelor si taxelor. Romania percepe peste 120 de impozite si taxe.
  • 3. Un Fond de garantare, altul decat Fondul Guvernului pentru atragerea fondurilor europene. Acest Fond trebuie facut prin sindicalizarea bancilor, iar CEC-ul sa fie liantul.
  • 4. Parteneriate cu tarile interesate ca Romania sa fie cap de pod. Ma refer aici special la China.
  • 5. Masuri netarifare la import si la export. Ex: Noi putem sa cerem ca acele conserve din Austria sau Anglia sa aiba stantate pe spate in limba coreeana seria, datele tehnice etc. lucruri cat mai imposibile astfel incat sa nu mai poate exporta in Romania si atunci se vor gandi sa deschida o fabrica la noi in tara.
  • 6. Romania sa devina un centru de depozitare de marfuri.
  • 7. Terminarea investitiilor incepute in functie de aportul lor la economie.
  • 8. Reconversie profesionala. Avem nevoie de forta de munca, de zeci de mii de oameni in vami, in eradicarea evaziunii fiscale etc. Pentru fiecare evazionist sa avem un om care-l controleaza.
  • 9. Redistriburirea bugetarilor disponibilizati.
  • 10. Fonduri europene pentru familii. O campanie in mediul rural pentru a-i permite sateanului sa acceseze aceste fonduri.