​Crin Antonescu a declarat marti seara la Antena 3 ca nu are nici cel mai mic motiv sau vreo emotie "oricat si-ar cauta buzunarele de dosare serviciile lui Traian Basescu" si ca ar vrea ca seful statului sa spuna tututror cat timp i-ar lua pentru construirea unui astfel de dosar.

Antonescu si PontaFoto: HotNews.ro

Liderul PNL are convingerea ca pe Traian Basescu il cred romanii din naivitate sau din ura pentru PNL sau PSD. Co-presedintele Uniunii Social-Liberale a afirmat ca prefera sa fie considerat om de stanga decat sa fie socotit hot si ca nu are nicio problema cu pocirea numelui sau de catre Traian Basescu.

In legatura cu acuzatiile sefului statului cu privire la influenta pe care medicii au exercitat-o asupra judecatorilor, in cazul presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, presedintele PNL spune ca "deja e prea mult" ceea ce Traian Basescu incearca sa faca si ca "exista deja o breasla profesionala a medicilor care ar trebui sa reactioneze, care sa verifice daca medicii din spitalul respectiv se joaca alba-neagra cu diagnosticile".

"Ideea de a pune in discutie sanatatea unui om in discurs politic nu s-a mai intalnit nici in Romania in nicio epoca si nici in alt regim sau alta tara", spune Antonescu care sustine ca ceea "ce Ceausescu si nici alti dementi de teapa asta nu si-au permis, isi permite Basesecu."

Intr-o interventie la acelasi post de televiziune, presedintele PSD, Victor Ponta a dorit sa-si ceara scuze in numele TVR-ului romanilor, care obisnuiti sa vada meciurile disputate de echipa Romaniei "au trebuit astazi sa-l vada pe vesnicul actor al televiziunii romane, Traian Basescu".

Referitor la cazul Pasat, liderul PSD a spus ca duplicitatea PDL-ului a fost dovedita si ca multumeste PNL-ului, alaturi de care a marcat prima actiune comuna, in care practic nu s-au lasat atrasi in nicio capcana. "I-am lasat sa dovedeasca singuri ca atunci cand e vorba de coruptii lor stiu sa procedeze si sa-i apere", a spus Ponta.

Co-presedintele USL sustine ca nu este dispus sa gireze politic PSD-ul sau USL-ul pentru "diferentele pe care le face DNA-ul sau unii de la PDL", precizand ca operatiunea de cercetare a vamesilor ar fi un lucru foarte bun, "daca s-ar merge mai departe, spre sefii PDL din zona". "Altfel, e tot o actiune politica care se face cu mana DNA-ului", a incheiat Ponta.