Dupa informatia aparuta in aceasta zi potrivit careia presedintele Traian Basescu s-a dus luni dupa-amiaza la sediul BNR unde incearca sa-l convinga pe Mugur Isarescu sa accepte functia de premier, reactiile nu au intarziat sa apara.

Solutia 'Isarescu' starneste reactii contrareFoto: Colaj foto

Vasile Blagaa declarat la "Tema zilei" de pe TVR 1 ca ca la varful PDL nu au existat discutii despre un eventual inlocuitor al lui Emil Boc in persoana guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

In tabara Opozitiei parerile sunt impartite. Dacaliberalul Ludovic Orban declara la "Ora de foc" (Realitatea TV) ca nu-l crede pe presedintele Basescu sa fie atat de lipsit de tact incat sa-l mai roage o data pe Isarescu sa preia sefia Guvernului, pesedista Lia Olguta Vasilescu crede in schimb ca Traian Basescu cauta cu disperare un premier independent pentru a mai ameliora imaginea PDL si pentru a putea avea un tap isapsitor in timpul campaniei electorale.

Daca in ceea ce priveste numirea unui premier independent parerile sunt impartite, cei doi si-au exprimat parerea ca totul "este o manevra" a presedintelui Traian Basescu care simte ca scapa partidul din mana si-si pierde influenta.

"Am vazut ca Blaga a declarat clar ca va candida, asa ca Traian Basescu se gandeste cum sa-i mai tina ocupati pe baietii astia o perioada", a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Andrei Marga a declarat la "Sinteza zilei" (Antena 3) ca presedintele si doreste ca prin aceastamiscare sa mute raspunderea economica si a crizei pe umerii altcuiva. "Romania nu se va scoate din criza cu Basescu si aceste strategii".

"As adauga insa si o alta coordonata care trebuie luata in discutie. Care este problema? Dincolo de ce se intampla in Romania are importanta si ce se intampla in afara. Este clar ca avem de-a face cu o schimbare a politicii americane, iar doctrina Obama este "Putere prin consimtamant". Iar efectele acestei doctrine se vad deja in lume. Traian Basescu a inceput sa se teama si de un nou val ce ar putea veni. Romanii au vazut ce s-a intamplat in Egipt si in alte tari si au inceput sa se intrebe ce se intampla in Romania...", declara Andrei Marga.

Acesta considera ca regimul Basescu este la aceasta ora epuizat economic, s-a consumat si nu mai are solutii. "Declinul economiei romanesti nu e stopat, iar ceea ce se intrevede in fata nu este optimist pentru romani si aceasta pentru ca politica dusa de Basescu este de asa natura ca a dus la saracie. Modul in care Traian Basescu ataca Opozitia este o fumigina si este profund necinstit fiindca daca s-ar uita putin ar vedea ca la PSD, PNL sau PC sunt programe economice chiar foarte interesante. Nici nu vor fi alte programe mai bune in Europa sau in Romania, dar el face tot timpul campanie electorala, iar multa lume il admira, din pacate, pentru asta. Pe unde a trecut Traian Basescu a lasat numai probleme foarte foarte grave... Pentru Romania ar fi o fereastra deschisa, ar fi oxigen schimbarea actualei guvernari", a precizat Marga.