Antena 3 a difuzat in cadrul emisiunii "Sinteza zilei" cateva scurte inregistrari de la intalnirea avuta marti de presedintele Traian Basescu cu parlamentarii PDL.

Nicusor Paduraru, parlamentar PDL, i se adreseaza sefului statului spunand: "Domnule presedinte va spun un singur lucru, pentru ca sincer, in jurul dumneavoastra rar creste si iarba. Mi-as dori sa gasim formula si dumneavoastra s-o agreati... a acelui om care sa va zica argumentat si NU. Cand il vom gasi pe acel om, cu certitudine si partidul nostru va demonstra ca are performante. Va fi bine daca dumneavoastra ati accepta. Pentru ca in momentul de fata noi avem o mare problema si nu putem iesi de aici si sa spunem ca nu s-a intamplat nimic si c anu a fost un dialog constructiv in partid... Cel mai bun raspuns a fost votul din Camera deputatilor cand am numarat ca nu avem voturi. Daca putem sa raspundem de ce nu am avut azi voturi, de ce s-a ajuns la asa ceva, atunci avem raspuns la multe intrebari".

Presedintele Traian Basescu a declarat in cadrul intalnirii: "Ceea ce eu am discutat cu presedintii de organizatii judetene a fost care este calea. Plecand inclusiv de la premisa unui nou guvern cu un nou Guvern ca solutie de relansare a increderii. Sau a propune ca ruptura necesara... Discutiile s-au oprit la ceea ce ar trebui sa fie eventual un prim-ministru si optiunile majoritare au fost pentru continuarea cu actualul premier. Eu am avut optiunea unui premier tehnocrat si nu sunt in pozitia de a merge impotriva optiunii majoritare."

"Vine o perioada de timp in care s analizam, sa avem o dezbatere corecta cu grupurile parlamentare, cu liderii organizatiilor judetene incat cu forurile decizionale ale partidului sa gasim care sunt solutiile necesare de relansare a guvernarii, solutia relansarii partidului. Pentru ca... vine 2012. Nu este o chestiune nici de neincredere, nici de a cauta solutii cand nu este nevoie, dar cred ca trebuie sa incepeti sa priviti la realitatea anului 2012 care se apropie cu alegeri cu alegeri locale alegeri legilsative. Si sa priviti la posibile formule de a continua guvernarea", a declarat presedintele Basescu.

Cristian Boureanu: "N-am stiut de intalnirea de duminica seara si am venit ca prostu la Biroul Permanent si ce-am mai vorbit acolo de partid si de tot si toata lumea tacea din gura.

Victor Ponta a comentat pe marginea recentelor intalniri ale presedintelui Basescu cu liderii PDL spunand ca acesta nu mai are legatura nici cu Romania, nici cu PDL-ul si nici cu actualul Guvern." Cea mai mare minciuna din final a fost ca "exista multe solutii". Traian Basescu nu are nicio solutie de fapt. De trei zile isi tine partidul in sedinte. A incercat cu Vamile sa-l compromita pe vasile Blaga", a declarat liderul PSD care spune ca fiecare luna cu actualul Guvern costa poporul roman un miliard de euro imprumut.