Deputatul PDL Cristian Boureanu a exprimat la Realitatea TV o pozitie similara cu cea a colegei de partid, Sulfina Barbu, sustinand ca subiectul numirii unui nou premier sau continuarea cu Emil Boc la carma Executivului se va decide in dezbaterile din urmatoarele doua saptamani.

"Premierul Boc a zis ca se va pune la dispozitia partidului daca se hotareste schimbarea sa, dar sa nu uitam ca PDL e intr-o coalitia si trebuie sa discutam si cu partenerii politici... Mugur Isarescu ar fi foarte bun insa nu eu iau deciziile. E un partid intreg la mijloc. In momentul de fata discutam de trei variante. Eu cred ca va trebui sa fie o solutie negociata si, daca mergem pe varianta unui premier independent, trebuie sa stim clar despre cine e vorba si eu cred ca o propunere buna va avea o sustinere mare din partea partidului. Va trebui acceptat in primul rand de Emil Boc fiindca alta solutie nu este posibila. Mai trebuie si ca liderii marcanti ai PDL sa accepte solutia", a declarat Boureanu.

Deputatul PDL a continuat laudandu-l pe Emil Boc despre care spune ca este "cel mai corect si cinstit premier" pe care l-a avut Romania. "Nu pledez pentru faptul ca PDL detine cheia succesului. Nu s-a luat in considerare niciun nume de premier. Daca Boc isi da demisia, jocurile pleaca de acolo pe alt drum", a declarat acesta.

Intrebat ce se va intampla cu PDL daca decizia finala va fi sa ramana Emil Boc, Boureanu a spus ca incearca sa plece de la premisa ca oamenii politici sunt trecatori, dar ca este si constient ca daca se va ajunge la aceasta situatie dupa saptamani de dezbatere imaginea partidului va fi afectata.