Consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu, a declarat joi seara, la emisiunea "Judeca tu" de pe TVR 1, ca actualul premier este foarte erodat dupa un an greu, al reformelor, iar plecarea sa ar putea sa relanseze increderea in guvernare si aceasta s-ar rasfrange pozitiv si asupra partidului.

Sebastian LazaroiuFoto: Agerpres

Vorbind despre posibilitatea ca Emil Boc sa nu mai ramana nici in fruntea partidului, Lazaroiu a continuat: "Emil Boc are un mare atu pe care il au foarte putini din PDL si din alte partide. A fost premier doi ani si ceva. Ati auzit un scandal legat de coruptie si de numele lui Emil Boc?".

Intrebat daca crede ca PDL-ul se poate reforma, Lazaroiu a raspuns: "Nu stiu daca PDL-ul mai are forta sa se redreseze. Mi-e teama ca acolo sunt oameni care joaca la mize mici, s-au obisnuit asa din anii '90. (...) Cat de mult se poate reforma PDL-ul? Ca sa fie ceva nou, trebuie sa faci schimbari mari, de substanta, nu doar cosmetizari".

Alte declaratii:

  • "Daca isi imagineaza cineva ca PDL-ul va tasni doar pentru ca se creeaza USL-ul... nu se va intampla asta."
  • Sebastian Lazaroiu, despre reformarea actualelor partide: "Am gradul meu de scepticism referitor la posibilitatea ca actualele partide sa se reformeze. O intrebare grea pentru partidele de acum este: oare nu cumva ele sunt prost construite? Sunt construite de sus in jos... e un viciu de constructie si poate ca aici ar trebui sa schimbam, ar trebui ca in constructie sa se porneasca invers. Actualele partide s-au construit in ultimii zece ani ca masinarii electorale, organizatii care culeg voturi; au probleme de ideologie, de resurse umane. Valorile nu exista, daca va uitati la migratia dintre partide. Partidele sunt niste masini de razboi, sunt construite ca niste retele".
  • "E posibil ca Partidul Poporului sa intre in Parlament, dar nu mai mult de atat, pentru ca acum publicul este mai educat."
  • "Generatia care a facut Revolutia a ajuns la apogeul carierei si vrea sa se implice in politica."
  • "Daca nu o sa apara un partid nou pana in 2012, sunt convins ca o sa apara o miscare civica care ca pune presiune pe partidele existente."


Sebastian Lazaroiu a respins, joi seara, acuzatiile aduse de liderul sindical Vasile Marica, precizand ca nu cunoaste niciun lider de sindicat si adaugand ca nu a mai jucat de mult sah, pentru ca este "prea bun".

"Nu stiu niciun lider de sindicat, pe Lincu de la ProLex nu l-am intalnit niciodata si cred ca mi-a scapat sa-l vad si la televizor. Culmea, dintre toti liderii sindicali cel mai mult il apreciam pe Marica, mi se parea ca joaca cel mai bine rolul de lider de sindicat", a declarat Sebastian Lazaroiu, citat de Mediafax.