Adrian Nastase: Mugur Isarescu nu va mai accepta sa fie pompier de serviciu/ Suspendarea lui Traian Basescu ramane pe agenda
In opinia lui Adrian Nastase "Mugur Isarescu nu va mai accepta sa fie pompier de serviciu, ca in 2000, cand a facut o munca de ministru de finante".
"Mugur Isarescu, insa, care a intrat in masinaria politica, la alegerile prezidentiale a luat 10%. El este constient, el a fost practic administrator al finantelor incercand sa repare chestiunile din economie. Or, un premier inseamna mult mai mult. Dar aceasta nu inseamna ca nu-l apreciez", a subliniat fostul premier.
El a precizat ca va vota impotriva unui nou nou guvern care, chiar daca va avea in frunte un tehnocrat precum Mugur Isarescu sau Mihai Tanasescu, va continua sa o aiba in componenta pe Elena Udrea.
Adrian Nastase sustine ca incercarile sefului statului de a desemna un nou premier contravin prevederilor constitutionale. "Traian Basescu incearca, de fapt, sa-si impuna un om la sefia guvernului, iar asta nu corespunde sistemului constitutional", a adaugat Nastase.
Adrian Nastase a punctat rolul UDMR in configurarea unui nou cabinet pe care el o vede posibila peste cateva luni. In opinia acestuia, UDMR are nevoie de o strategie pe termen scurt si lung, "pentru ca lor le convine un guvern vulnerabil care va accepta mult mai usor conditionari suplimentare". Nastase sustine ca exista convingerea in randurile membrilor Uniunii ca vor exista atacuri de la partidul condus de Laszlo Tokes, iar faptul ca se gandesc la modificarea pragului electoral la 3% arata faptul ca exista anumite presiuni asupra UDMR.
Intrebat in legatura cu intentia de suspendare a presedintelui, Adrian Nastase a evitat sa dea un raspuns transant in privinta viitorului unei astfel de actiuni, precizand doar ca "aceast subiect ramane pe agenda".
Pe de alta parte, fostul premier sustine ca seful Executivului "induce populatia in eroare" atunci cand vorbeste despre cresterea PIB-ului, pentru ca nu ia datele comparative pe ani, care ar arata o scadere, ci pe trimestre consecutive.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
vezi-ti domnule de problemele tale si nu te mai baga in probleme de stat .
cand trebuia sa ai grija de stat aveai grija de tine . cred ca si acum trebuie sa ai grija tot de tine asa ca ia directia inalta curte de casatie si justitie la toate termenele si nu te mai fofila ca tot nu scapi
este prostie sa nu facu puscaria acum cand esti in putere si s-o amani pentru batraneti . nu crezi ?
Ce facem daca ei au discutat despre cu totul altceva?Moare de ciuda Nastase?
In.Ro este la moda:orice intalnire,se interpreteaza public galagios si impertinent dupa propria palarie!
In afara de Basescu sau Isarescu nu cred ca stie cineva despre ce au discutat ei,deci toata galagia facuta de Nastase se include in categoria zvonistica si barfa la scara blocului din Ferentari!
seful executivului spune despre iesirea din criza, iar o astfel de evaluare se face raportat la precedenta, care e trimestrială sau Q (patru luni), orice stat foloseşte această metodă.
Recunosc ca este o intrebare retorica care consider ca merita a fi pusa.
Parafrazindu-l pe Cosbuc, de l-as vedea legat, as mai trai o viata...
Nu mai pomenesc de compania Petrom evaluata atunci cand a fost vanduta la 2 mld E, care acum valoreaza 9 mld E (pe bursa).