Victor Ponta a inaintat un intreg scenariu, marti seara in cadrul emisiunii "Subiectiv"- Antena 3 cu privire la valul de arestari din vami. Liderul PSD sustine ca investigatia SRI s-a oprit la seful adjunct al ANAF pentru ca urmatorul la care trebuia sa se ajunga era Sorin Blejnar, "cel la care se strang banii de la vama, de la rambursarile de TVA, de la evaziunea pe produse petroliere, de la alimente si flori".

Victor PontaFoto: Agerpres

Ponta a afirmat ca Sorin Blejnar are avantajul de a fi din Arad "de unde e si Gheorghe Falca, Traian Igas si cu totii sunt preferatii doamnei Elena Udrea, care nu e din Arad dar si-a dat seama ca sunt eficienti". In opinia sa, Elena Udrea este cea care ii protejeaza, iar aceasta "formatiune" se afla in prezent, intr-o "crunta batalie cu Vasile Blaga".

Intrebat cine e "regina" vamilor, Victor Ponta a declarat ca are dovezi clare ca regina e cea care ii protejeaza, Elena Udrea.

Liderul PSD sustine de asemenea, ca Sorin Blejnar urma sa fie schimbat la cererea fostului ministru de Finante, Sebastian Vladescu, insa acest lucru nu a fost posibil, deoarece "Traian Basescu s-a autosesizat".

"Vladescu i-a trimis in scris lui Emil Boc cererea de schimbare a lui Blejnar, insa Basescu s-a opus prin faimoasa sa declaratie 'Lasa-l in pace pe Sorin'", a spus Ponta.

Victor Ponta a lansat o serie de atacuri la adresa lui Traian Basescu, pe care il suspecteaza ca "traieste intr-o realitate paralela si considera ca se afla intr-o tara cu prosti, pe care ii poate prosti".

"Probabil ca politistii din sala de la M.A.I. daca aveau caschete le aruncau spre el. S-a dus acolo cu gandul ca-i da afara pe cei angajati de Blaga si ii numeste pe cei care ii plac lui. Dincolo de retorica asta ridicola, Basescu a semnat ordonanta prin care toate functiile sunt numite politic, in octombrie 2009 si acum se plange de grupuri mafiote si sefi de politie numiti politic", a spus Ponta.

Victor Ponta a recunoscut ca nu se mai afla in relatii bune cu Mircea Geoana si ca in niciun caz, nu va participa la sondajul pentru stabilirea viitorului candidat la presedintie.