Preturile de vanzare al apartamentelor noi nu va mai scadea, iar piata imobiliara isi va reveni atunci cand populatia va realiza "ca nu mai prinde trenul" si bancile "vor incepe sa joace", a declarat omul de afaceri Ion Tiriac, potrivit Mediafax. Tiriac a afirmat la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV, ca pretul pe metru patrat al unui apartament nou in Capitala se situeaza in prezent intre 800 si 1.000 euro.

"Niciodata pretul asta n-o sa mai vina inapoi, atat de scazut. Si totusi lumea nu cumpara. Banca, cel putin unde sunt si eu partener, spune: domnule, avem bani oricand, sa vina oricine, maine ii dau banii sa-si cumpere", a spus omul de afaceri.

El a apreciat ca sectorul imobiliar isi va reveni pentru ca romanii isi vor da seama "ca nu mai prind trenul", iar in Romania exista un deficit de doua milioane de apartamente. Singura conditie este ca "bancile sa joace", a spus Tiriac.

"Daca bancile nu investesc banii pe care-i dai dumneata sa-i tina in banca, inseamna ca pierd, si eu n-am vazut inca o banca care sa piarda", a adaugat el.

Referindu-se la preturile din Romania, omul de afaceri a afirmat ca nu a auzit "nici in Paris, nici in Madrid, nici in Barcelona, nici in Roma, niciunde", sa se vanda un metru patrat de apartament sub 1.000 de euro.

Urmareste mai multe declaratii facute de Ion Tiriac la emisiunea "Dupa 20 de ani".