Victor Ponta, presedintele PSD si Crin Antonescu, seful PNL au fost invitati luni seara in emisiunea "Zona de impact" (Realitatea TV). Cei doi au vorbit despre USL si viitorul ei politic, despre initiativele opozitiei si despre dezbaterile pe Codul Muncii. Nu au lipsit nici atacurile la adresa adversarilor politici si, in special, a lui Traian Basescu considerat a fi "cel mai lipsit de inteligenta personaj politic fiindca nu vede unde s-a ajuns si ca trebuie schimbat".

Crin Antonescu si Victor PontaFoto: Agerpres

Seful social democratilor sustine ca vor veni cu propriul Cod al Muncii care este "mai legitim" decat cel al Guvernului fiindca a fost discutat cu patronatele si sindicatele. Cand, maine, domnul Boc vine cu propriul proiect, venim si noi cu proiectul nostru. Noi avem un numar de voturi, probabil 214 in acest moment, domnul Boc are zece voturi pentru ca pentru el nu voteaza nimeni", a spus Ponta.

Liderul PSD a atacat-o si pe Elena Udrea sustinand ca aceasta a facut presiuni pe 5 primari pesedisti din Olt pentru a trece la PDL sub amenintarea ca nu li se vor debloca bani pentru proiecte speciale. "Sunt cinci primari de-ai mei de la Olt care mi s-au plans ca Udrea le-a spus ca daca nu se inscriu in PDL nu-si vor primii banii pentru proiecte. Mi-au spus ca se vor inscrie pana sa-si ia banii, sa-si faca proiectele si apoi vor vedea", a continuat acesta.

Crin Antonescu a sustinut ca actuala putere nu mai recunoaste niciun partener valabil in tara si tocmai de aceea era nevoie de o polarizare in jurul USL. "Stiti ce spune Basescu despre Opozitie. Despre presa spun ca sunt rai... aia care nu-i lauda. Cu sindicatele la fel... Noi vom veni cu oameni care chiar au habar de guvernare si stiu ce trebuie facut", a declarat seful liberalilor.