Liberalul Marius Oprea a declarat, joi seara la TVR ca Dan Voiculescu, in cazul caruia CNSAS a dat verdict de colaborare cu fosta Securitate, ar trebui sa "faca un pas inapoi, altfel intreaga alianta va avea o problema". Oprea sustine ca nu va demisiona din partid, desi recunoaste ca e posibil sa fie dat afara pentru ca face "opinie separata".

Marius OpreaFoto: Hotnews

Marius Oprea considera ca in Romania, "condamnarea comunismului a ramas o simpla sintagma", iar Dan Voiculescu e un caz "cu totul special". "La domnia sa, nu vina de a fi fost informator al securitatii e preoponderenta, cat ceea ce a facut in calitatae de sef al Crescent, cand a participat la devalizarea economiei nationale, in favoarea varfurilor regimului comunist. Aici vad eu problema in alianta cu PC", a declarat Oprea.

Istoricul Marius Oprea declara la inceputul lunii intr-un interviu pentru HotNews.ro ca PNL a gresit de fiecare data atunci cand a facut aliante doar pentru a putea intra la putere. Mai mult, acesta considera ca PNL-ul va avea mult de pierdut de pe urma aliantei cu PSD si PC, iar electoratul il va taxa grav pentru aceasta. Oprea cerea demisia conducerii PNL daca Inalta Curte va decide ca Dan Voiculescu a facut politie politica.

De aceeasi parere e si deputatul PNL, Ludovic Orban care a declarat, intr-o interventie telefonica ca presedintele fondator al PC trebuie sa se retraga din toate functiile publice. "El a negat ca a fost colaborator al securitatii. E o chestiune profunda de etica, morala si corectitudine cu cetatenii. Exact ca Mona Musca, care era o campioana a lustratiei, a desconspirarii securitatii cand ea era in mod evident cu musca pe caciula", a afirmat Orban, care ii recomanda lui Dan Voiculescu "sa nu se mai manifeste in viata publica, pentru ca nu mai are credibilitate".

Deputatul PNL s-a aratat nemultumit si de colegii sai, care "pun pe primul plan interesele proprii in locul celor publice".