Premierul Emil Boc a declarat luni seara, la TVR, ca sustinerea majorarii salariilor cadrelor didactice cu 50% in 2008 a fost o greseala. "O spun raspicat si cu smerenie in fata romanilor: sustinerea majorarii salariilor cu 50% in 2008 a fost o greseala, pe care si eu o recunosc. Am fost unul dintre cei care, desi nu eram nici membru al Guvernului, nici al Parlamentului, am sustinut, ca presedinte de partid, majorarea cu 50% a salariilor", a recunoscut premierul.

Emil BocFoto: Agerpres

Seful Executivului a mai spus ca nici el nu este incantat de salariul sau, in calitate de cadru didactic. "Si eu sunt cadru didactic si nu sunt incantat de salariul pe care il am ca si cadru didactic. La fel de bine, ca prim-ministru, as fi incantat sa pot spune cu inima deschisa, se majoreaza, de maine salariile cu 50%, pentru ca mi-ar aduce un plus de popularitate intr-o perioada in care am luat numai masuri dificile, ca sa nu mai vorbim ca in partid pot fi intr-o competitie interna si m-ar ajuta si pe aceasta cale. Am pus deoparte toate aceste interese", a afirmat Boc.

Premierul sustine ca nu este vorba de o plafonare a salariilor, legea referitoare la uniformizarea salariilor cadrelor didactice fiind o modalitate de a egaliza salarizarea cadrelor didactice. "In acest moment, exista salarii diferite in randul profesorilor. Legea salarizarii trebuie sa egalizeze aceasta salarizare a cadrelor didactice. Romania nu isi permite sa majoreze cu 50 la suta salariile profesorilor. Cei care au castigat in instanta vor primi insa drepturile, esalonat. Salariile pe care le au majorate cu 15 la suta din ianuarie fata de octombrie 2010 se vor plati in continuare", a explicat Emil Boc.

In legatura cu posibila sa demisie, premeirul a afirmat ca va lucra atat timp cat va avea sustinere politica si sustinere parlamentara. "'Planul meu este sa merg in fata Parlamentului si sa imi asum raspunderea. Obiectivul meu este sa finalizez reformele pe care le-am inceput. Eu ma comport in fiecare zi ca si cum ar fi ultima zi. Am convingerea ca sunt de partea buna a lucrurilor, chiar daca ele sunt dureroase", a precizat premierul.

Despre sondajul CURS - PDL, 17 la suta, USL 59 la suta, premierul sustine ca exista si alte sondaje care arata un procent mai mare. "Au fost deja experiente in Europa care au aratat ca la alegeri partide care au avut curaj sa ia masuri dure, au castigat, chiar daca in sondaje aratau mai rau. Daca nu aveam curaj, Romania nu reusea sa treaca prin aceasta situatie de criza", a afirmat Boc.