Romania nu se grabeste sa respecte cerintele oficiale ale Comisiei Europene privind liberalizarea preturilor la energie

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Autoritatile romane nu sunt pregatite sa respecte cerintele Comisiei Europeane referitoare la eliminarea preturilor reglementate la energie. Desi mai este putin pana in momentul in care Romania poate fi actionata la Curtea Europeana de Justitie, Guvernul nu a reusit sa elaboreze nici pana in acest moment un calendar al liberalizarii pietei energiei. Lucru recunoscut si de reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). Comisia Europeana a cerut in mod oficial, la inceputul lunii, ca legislatia romaneasca sa fie aliniata la normele UE pana in iunie. "In prezent se analizeaza calendarul, avem solutii (...)Dar, nu pot fi facute publice atata timp cat aceste solutii nu sunt creionate concret", sustin oficialii ANRE.​

Cazul Botis, sansa la demnitate si dubla masura

Nu poti convinge pe nimeni ca o Asociatie unde activeaza fosta secretara si sotia a castigat pe bune un proiect in valoare de 2 milioane de lei de la un minister pe care-l conduci. Si mai stupid e sa-ti recunosti greseala, sa-i ceri sotiei sa plece, iar tu sa ramai pe loc. Dar la fel de ridicole apar opozitia si televiziunile de stiri. Ieri gaseau mii de explicatii in cazurile Severin sau Nicolescu - aflati in situatii perfect comparabile de potential conflict de interese - iar astazi ii striga lui Botis sa demisioneze. Iar proiectul care a inflamat Romania se numeste - ce ironie - "Sansa la demnitate".

Banca Mondiala: Romania, cea mai mare crestere economica din randul noilor state membre ale UE in 2012

Romania va inregistra in 2012 cea mai mare crestere economica din randul noilor state membre ale Uniunii Europene (UE10), Produsul Intern Brut (PIB) urmand sa creasca anul viitor cu 4,4%, se arata intr-un raport la Bancii Mondiale. In acelasi timp, Romania este singura tara al carei PIB a scazut in 2010, iar in acest an va inregistra cel mai redus ritm de crestere economica din UE10.

Gunoiul de sub geam sau cum se plimba o solicitare intre institutii: De la Garda de Mediu la Primaria Capitalei si apoi la Primaria de Sector, pana i se pierde urma

"Am ajuns la disperare! Suntem nevoiti sa ne crestem copiii in conditiile de insalubritate pe care le vedeti in poze, desi nu noi suntem cei care le producem. […] Suntem oameni platitori de taxe si avem pretentia sa ne crestem copii intr-un mediu salubru". Mesajul ii apartine unui cititor HotNews.ro, care si-a facut publica povestea in cadrul campaniei "Curăță Romania. Pune si autoritatile la treaba". Vezi in text o poveste clasica de indolenta a autoritatilor si cum isi paseaza raspunderea. Plus un raspuns halucinant al Garzii de Mediu: Deci un cetatean care arunca gunoaiele pe strada, ala nu e un om de tip de controlat.

Cazul Botis-Euroactiv Bistrita. Filmul complet al unei afaceri in urma careia sotia ministrului Botis a castigat 8400 de lei lunar dintr-o finantare acordata de ministerul sotului

Sotia ministrului Ioan Botis a castigat 8400 lei pe luna in cadrul proiectului “Sansa la demnitate”, realizat de asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita si a carui finantare europeana a fost aprobata de o institutie aflata in subordinea ministrului Ioan Botis. Ministrul Botis este suspectat de incompatibilitate, deoarece coincidentele din acest caz se tin lant. Prima coincidenta este ca Parteneriat Euroactiv Bistrita a primit o finantare de 500.000 euro la numai o luna dupa ce Botis a fost numit ministru. Botis a sprijinit infiintarea asociatiei in 2007. Asociatia are sediul intr-un imobil detinut de ministru. Un consilier personal si o fosta sefa de cabinet a ministrului sunt implicati in afacere. Vezi in text radiografia completa a afacerii Botis-Euroactiv Bistrita.

FOTOGALERIE Topul arhitecturii contemporane romanesti. Episodul 2 - Casa de langa lac, un proiect de aproape jumatate de milion de euro

In marea de case gri sau din contra, colorate ca niste sorcove, din jurul Lacului Grivita, pe strada Marin Dracea, se afla o constructie care face nota aparte. Este opera arhitectului Radu Teaca. Constructia este prezentata in cadrul serialului HotNews.ro "Topul arhitecturii contemporane romanesti", care scoate la iveala constructii moderne concepute de arhitecti romani, care ar avea loc in orice oras european.

Cum risca Romania sa piarda 1,5 miliarde de euro pentru ca nu reuseste sa vanda certificatele de emisii de dioxid de carbon

Romania nu a reusit nici pana in prezent sa vanda surplusul de 300 de milioane de certificate de emisii de dioxid de carbon. Daca ar fi fost valorificate in urma cu doi ani, ar fi putut intra in conturile Romaniei circa 3 miliarde de euro. Dar nu au fost vandute atunci pentru ca nu exista legislatia necesara. Intre timp a fost adoptata legislatia, insa startul era deja pierdut, fiind mult mai greu de gasit state dispuse sa cumpere certificate romanesti. Nici valoarea lor nu mai este aceeasi, reducandu-se la jumatate fata de perioada 2009-2010. Daca vor fi vandute acum, Romania nu ar mai putea obtine decat 1,5 miliarde de euro, a declarat Florentina Manea, director in Ministerul Mediului, cu ocazia unei conferinte Focus Energetic. Mai exista si posibilitatea sa nu obtina niciun ban in cazul in care valorificarea certificatelor nu va fi facuta pana in 2012.

AUDIO VIDEO Oprescu: Autostrada suspendata o fac cu chinezii. Au venit, gata, au inceput. O sa punem o vigneta

"Autostrada suspendata o fac cu chinezii. Ei au venit, gata, au inceput. Semnasem in China memorandumul prin care ne-am inteles. Este facuta in parteneriat public-privat. Ne-am inteles, aia fiind un fel de firma mixta la ei, si cu participare privata. Ca nu aveam de unde sa dau eu acuma la inceput 280 de milioane", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI realizata de Dan Tapalaga. Oprescu a spus ca plata autostrazii va fi amortizata in 11 ani si ca bucurestenii care o vor utiliza vor plati o vigneta.

FOTOGALERIE Topul arhitecturii contemporane romanesti, de calitate. Episodul 1 - ansamblu de 20 de milioane de euro pe malul marii

​V-ati saturat de case vopsite in culori care va strepezesc dintii sau, dimpotriva, in ternele nuante de gri? Dar de imobilele-kitsch cu leul la poarta, arcade si colonite? Incepand de astazi, HotNews.ro prezinta constructii moderne concepute de arhitecti romani, care ar avea loc in orice oras european. E drept, nu sunt multe astfel de lucrari si putina lume le stie, fiindca majoritatea sunt ascunse pe stradute laturalnice si nu apar decat la concursurile de arhitectura. Ele insa exista si merita sa fie cunoscute de toata lumea. In primul episod va prezentam un ansamblu rezidential din Constanta.

Drepturi TV Liga 1 S-a stabilit pretul celor sase pachete/ Pachetul noua nu va mai fi vandut separat Televiziunii Romane

Reprezentantii cluburilor din Liga 1 s-au intrunit marti la Bucuresti pentru a stabili conditiile in care se vor vinde cele sase pachete ale drepturilor TV ramase nevandute dupa licitatia de la inceputul acestei luni, informeaza gsp.ro. Dupa cum anuntase si Dumitru Dragomir, nu se va mai face o licitatie pentru pachetele ramase, acestea urmand a fi vandute intr-un singur pachet, incluzand si pachetul noua, ce era destinat postului public de televiziune.

Un fost magnat australian a dezvaluit secretele site-urilor de poker pentru FBI, pentru a scapa de inchisoare

Jucatorii de poker se grabesc sa isi retraga banii de pe cele mai mari site-uri de poker din lume, in urma actiunii de amploare a FBI impotriva acestora, cunoscuta ca "vinerea neagra". FBI a anuntat vineri ca a pus sub acuzare 11 persoane, inclusiv fondatorii principalelor companii de poker pe internet din SUA, pentru frauda bancara, spalare de bani si pariuri ilegale. In urma actiunii, site-urile PokerStars, Full Tilt Poker si Absolute Poker au fost inchise pe teritoriul SUA. Cel care a furnizat informatii autoritatilor americane este australianul Daniel Tzvetkoff, un magnat cu afaceri online, arestat anul trecut, riscand o pedeapsa de 75 de ani in inchisoare.

Topul celor mai bune 50 de restaurante din lume: Cel mai bine se mananca la Copenhaga

Restaurantul danez "Noma" ocupa prima pozitie in clasamentul pe 2011 al celor mai bune restaurante din lume, realizat de S. Pellegrino. Noma a fost ales pentru ingenioasa alegere a ingredientelor, executia impecabila si atmosfera fantastica, scrie Guardian.co.uk, adaugand ca, desi multi au incercat sa copieze "reteta" Noma, multi au dat gres.