Monica Macovei a declarat joi seara la B1 TV ca la alegerile din 15 mai va vota cu Emil Boc, desi cu sufletul isi doreste sa voteze cu Theodor Paleologu. Europarlamentarul PDL si-a motivat optiunea spunand ca votul sau este in favoarea proiectului de modernizare al Romaniei, lansat de Traian Basescu si implementat de Emil Boc.

Monica MacoveiFoto: HotNews / DP

"E o alegere rationala intre Emil Boc si Vasile Blaga. Astfel, eu votez pentru proiectul de modernizare al Romaniei lansat de Traian Basescu si implementat de Emil Boc, in ciuda greselilor; cred ca trebuie urmat si pus in practica", a spus Monica Macovei. Ea sustine ca PDL trebuie sa manifeste "loialitate, in sensul bun, pentru cel care a facut aceste reforme".

Desi "Emil Boc nu a facut reforma in partid, asa cum nu a facut nici Blaga, poate ca va avea timp sa faca acest lucru", sustine Monica Macovei, care afirma ca Boc ca premier e erodat si "ar fi bine sa avem un premier tehnocrat in acest moment economic al Romaniei".

Potrivit acesteia, Vasile Blaga intruneste aprecierea oponentilor reformei si ai lui Traian Basescu. "Nu e criticat de opozitie si acest lucru ma ingrijoreaza. Nu voi vota cu cineva care are simpatii din partea echipei lui Voiculescu", a spus Macovei.

Ea afirma ca alegerea sa e rationala si recunoaste ca daca aparea alta persoana cu sanse in aceasta competitie, poate ca optiunea sa ar fi fost alta. "Faptul ca Blaga e laudat de USL, pentru mine, e un mare semn de intrebare", a mai spus Monica Macovei.

Macovei sustine ca a vrut sa faca motiune in PDL, "deoarece ar fi fost solutia cea mai logica, insa luam doar 10 voturi". Europarlamentarul spune ca nu ar avea sansa de a-si atinge obiectivele in partid cu Vaile Blaga. "Nu astept o revolutie din partea lui Emil Boc, dar de la Blaga nu astept nimic", a mai spus Macovei.

In legatura cu activitatea justitiei, Macovei spune ca unul dintre meritele PDL este ca DNA si de DIICOT isi fac treaba. "Nu sunt dosare politice. Iar daca un judecator tine un dosar trei ani, atunci el ar trebui chemat la explicatii si poate chiar dat afara", a spus Monica Macovei.