Monica Macovei: Voi vota cu Emil Boc, desi cu sufletul mi-as dori sa votez cu Theodor Paleologu
"E o alegere rationala intre Emil Boc si Vasile Blaga. Astfel, eu votez pentru proiectul de modernizare al Romaniei lansat de Traian Basescu si implementat de Emil Boc, in ciuda greselilor; cred ca trebuie urmat si pus in practica", a spus Monica Macovei. Ea sustine ca PDL trebuie sa manifeste "loialitate, in sensul bun, pentru cel care a facut aceste reforme".
Desi "Emil Boc nu a facut reforma in partid, asa cum nu a facut nici Blaga, poate ca va avea timp sa faca acest lucru", sustine Monica Macovei, care afirma ca Boc ca premier e erodat si "ar fi bine sa avem un premier tehnocrat in acest moment economic al Romaniei".
Potrivit acesteia, Vasile Blaga intruneste aprecierea oponentilor reformei si ai lui Traian Basescu. "Nu e criticat de opozitie si acest lucru ma ingrijoreaza. Nu voi vota cu cineva care are simpatii din partea echipei lui Voiculescu", a spus Macovei.
Ea afirma ca alegerea sa e rationala si recunoaste ca daca aparea alta persoana cu sanse in aceasta competitie, poate ca optiunea sa ar fi fost alta. "Faptul ca Blaga e laudat de USL, pentru mine, e un mare semn de intrebare", a mai spus Monica Macovei.
Macovei sustine ca a vrut sa faca motiune in PDL, "deoarece ar fi fost solutia cea mai logica, insa luam doar 10 voturi". Europarlamentarul spune ca nu ar avea sansa de a-si atinge obiectivele in partid cu Vaile Blaga. "Nu astept o revolutie din partea lui Emil Boc, dar de la Blaga nu astept nimic", a mai spus Macovei.
In legatura cu activitatea justitiei, Macovei spune ca unul dintre meritele PDL este ca DNA si de DIICOT isi fac treaba. "Nu sunt dosare politice. Iar daca un judecator tine un dosar trei ani, atunci el ar trebui chemat la explicatii si poate chiar dat afara", a spus Monica Macovei.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
"Nu astept o revolutie din partea lui X, dar de la Y nu astept nimic"
Consider ca asta nu e un sistem viabil. Daca X si Y se inteleg si il elimina pe Z care intradevar face revolutie cine ii controleaza? Romanul e pagubit din start pentru ca nu are decat alegeri proaste de facut.
Guvernul român va privatiza companiile pe care voia să le includă în cei doi campioni energetici. BOC VINDE COMPANII STRATEGICE. Dupa ce vor fi proprietari, NUMAI ATUNCI vor putea mari cum vor vrea preturile. ASTA E SCOPUL. PROFITUL IMENS obtinut din preturile mari la curent, gaze, combustibili. FMI:
"Investitori minoritari şi/sau strategici vor fi aduşi în companiile energetice-cheie, incluzând Transelectrica, Transgaz, Romgaz şi Petrom, dar şi în companiile care ar fi trebuit să fie incluse în cei doi campioni energetici\", se arată în raport.
Aceasta viza ni se va potrivi numai dupa ce ne vom rezolva marile probleme care ne-au plasat in coada Europei.
Ne credem mari smecheri care, imediat dupa ce mai batem cate un cui in hodorogita tara, ne ducem repede le UE si clamam :'Gata, noi ne-am facut treaba, dati-ne repede viza'.
Suntem ca o cocota care vrea sa iasa in strada (lume), boita strident, lasand in urma ei o casa imputita, intr-o dezordine totala.
Obtinand prematur viza Schengen, i-am insela nu numai pe cei care ne-ar acoda-o (sub o presiune de felul celei facute de scaiul 'cersetorul rom') ci, in primul rand, ne-am insela pe noi, am fi incurajati sa baltim in lene, in necinste, in imoralitate, in dorinta de vagabondaj, de superficialitate, de coruptie cvasi-generalizata, in mentalitatea 'dupa noi, furtuna', in amanarea trecerii la desputirea tarii, in permanentizarea statutului de 'scolar cu lectiile vesnic nefacute', rataciti besmetic intr-o tara aflata 'cu susul in jos'.
Ar trebui sa ne temperam (taiem) drastic pofta arzatoare de a haladui, in regim de 'nomazi', prin lumea civilizata, atata timp cat nu ne producem hrana din pamantul roditor lasat de izbeliste, pana nu vom mai importa 80% din alimente, pana vom avea retele de apa si canalizare in toate localitatile, pana vom pune pe picioare invatamantul, sanatatea, infrastructura, pana vom face sa functioneze justitia, etc., etc., pana vom accepta toti instituirea modelului 'Monica Macovei'.
Acolo sistemul te ajuta, nu-ti pune piedici ca-n Romania. Si sa vrei sa faci ceva in Romania, te-ngroapa coruptia si birocratia.
Si "modelul" Monica Macovei de ce n-a reformat justitia? Reforma se faca numai daca scapi de "uscaturi", cati judecatori corupti au fost arestati in Romania pe timpul ei? Sau macar sa-i fi dat afara pe cei care prin deciziile lor au produs pagube statului de sute de mii de euro cand cei nedreptatiti au ajuns la CEDO.
In tarile in care lucreza cu succes romanii, functioneaza 'in fapt' (nu doar declarativ, ca in Romania), statul de drept, hotii nu 'dau afara' ministrul justitiei.
Politicienii romani, cvasi-totalitatea lor, alesi de noi, dintre noi, au pus tara pe drumul namolos pe care se afla, dupa '89.
Politicienii din tarile in care lucreaza bine romanii au fost alesi de catre cetatenii acelor tari. Si ei (ca si noi) au politicienii pe care ii merita.
Romanii 'de-acolo' se metamorfozeaza rapid din momentul cand se afla acolo. Ei stiu ca acolo functioneaza statul de drept, ca pot sa isi dovedeasca talentul si harnicia, ca sunt rasplatiti pe masura muncii lor dar stiu, totodata, ca acolo nu le merge celor care incalca legea, justitia functioneaza, legile sunt respectate.
Acolo nu se cumpara voturile cu o sticla de 'tarie', acolo alegatorii nu sunt mintiti, amagiti, acolo cetatenii au incredere in statul de drept, functional.
In acele tari, nu s-a procedat doar cu duhul blandetii. S-au succedat, cu zeci si sute de ani in urma, politicieni si ministri cu mana forte, de tipul 'Monica Macovei'. Hotii din acele vremuri, din acele tari, au luptat, si ei, sa scape de acea 'Monica Macovei' (a lor), au 'dat afara cate una din ele dar 'au scapat' unele care au facut ordine in tarile respective, au pus cate o caramida la construirea statului de drept.
Dupa ce 'ne-am facut de cap' douazeci de ani, ne-am jucat de-a democratia, de-a statul de drept, constatam esecul, comparativ cu evolutia celorlalte tari fost-comuniste. Multi dintre noi au ajuns la concluzia ca, pentru vreo cinci, zece ani, tara trebue sa fie condusa de cateva 'maini de fier' care sa faca ordine, sa ii inlature pe hotii care au insfacat puterea pe care n-o lasa din maini.
Desi toti acestia sunt extrem de bine platiti si pensiile lor ajung la stele, infailibilitatea iliesciana ii face partizanii lui Mona Pivniceru si a nevestei de infractor,Viorica Costiniu !
1. "cetateanul" e suspect, trebuie controlat la dinti ca un cal, avand nevoie de cazier si certificat de nastere la orice.
2. "afaceristul"/micul intreprinzator, e probabil infractor, asa ca trebuie amendat preventiv prin taxe forfetare.
3. "cetateanul" nu-si tine cuvantul, asa ca trebuie sa i se retina acte/proprietati pana la plata unei "indatoriri", vezi OG15/2002 Art. 8.
4. "cetateanul" e prost, asa ce trebuie reinvatat sa-si viziteze patria mama.
5. "cetateanul" e rezistent, rezista cu orele si cu zilele la diferite ghisee, intre care trebuie sa alerge ca la maraton.
Uite asa mi-a murit si ultima speranta de reforma in Romania, Monica Macovei a fost ULTIMUL politician in care am avut incredere. Asociindu-se cu incompetentul de Boc, s-a descalificat in ochii mei.