Competitia din interiorul PDL este "foarte serioasa, corecta si cinstita" si nu exista nici un "aranjament", a declarat intr-un interviu la RFI vicepresedintele formatiunii, Ioan Oltean. Democrat-liberalul a spus ca va candida pentru postul de secretar general in echipa lui Emil Boc. Societatea civila poate fi reprezentata de Macovei, Voinescu, Baconschi si chiar Paleologu, a adaugat Oltean. Pentru sefia formatiunii candideaza Emil Boc, Vasile Blaga si Theodor Paleologu.

Ioan Oltean a dezmintit vreun aranjament intre echipele lui Emil Boc si Vasile Blaga, pentru impartirea functiilor dupa Conventia Nationala din 14 mai: "Eu sunt unul dintre cei care participa la cel mai inalt nivel la aceasta competitie, cunoscand indeaproape si din interior disputa politica si pot sa va spun ca aceasta este una foarte serioasa, este una corecta si cinstita si care da posibilitatea candidatilor si echipei fiecarui candidat sa-si puna in valoare veleitatile politice. Nu a fost si nu va fi nici o negociere care va viza aranjamente ale echipei viitorului Birou National".

Oltean a anuntat ca va candida pentru postul de secretar general: "Actualul presedinte al partidului va avea nevoie de o echipa foarte buna, care sa poata sa-l ajute ca PDL sa-si puna in aplicare politica guvernamentala si propria politica la nivelul Partidului Democrat Liberal. Mi-am depus deja candidatura pentru functia de secretar general al PDL, intr-o competitie politica ce se dovedeste extrem de interesanta si de competitiva in acelasi timp".

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.