"Daca as ajunge sa scriu lucruri asemanatoare cu cele pe care Dinu Patriciu le scrie despre partidul sau, as demisiona", a declarat Antonescu.
Desi Crin Antonescu sustine ca Dinu Patriciu a salutat crearea aliantei cu PSD, omul de afaceri si-a aratat nemultumirile printr-o serie de editoriale, in ziarul "Adevarul", legate de impotenta celor care bat la usa guvernarii, "amestecand uleiul cu apa in cautarea unui leac miraculous", despre ghiveciul "PNL, guvern si posibilitatea unui nou partid" sau despre modul in care "liberalii s-au aliat cu celalalt bastion al FSN-ului, sub absurda eticheta de social-liberali".
Referitor la criticile pe care i le aduce ziarul "Adevarul", intrebat daca acestea sunt comandate de Dinu Patriciu, Antonescu a spus ca nu crede ca Patriciu verifica toate articolele care se scriu. " Cred ca in redactia Adevarul sunt si jurnalisti buni si jurnalisti care scriu la comanda", a spus Crin Antonescu.
Presedintele PNL a precizat ca nu impartaseste opinia lui Traian Basescu legata de moguli.
Intrebat ce s-a intamplat in relatia sa cu Dinu Patriciu, Antonescu a spus ca aceasta probabil s-a surpat din cauza unor nemultumiri legate de felul in care presedintele PNL a vazut constructia si componenta partidului. "E un lucru pe care multi nu il accepta. Relatia mea cu Patriciu nu a fost niciodata mai mult decat amicala; niciodata Patriciu nu a dictat politica PNL", a precizat Crin Antonescu.
Despre alianta USL
- Alianta cu PSD e o alianta greu de gestionat, dar trebuia facuta.
- In momentul in care s-a facut alianta, decizia din PNL a fost una discutata om cu om. Nu cu Dinu Patriciu. El e un membru celebru, important in evolutia liberalismului romanesc, dar care din punct de vedere institutional nu se numara printre cei care trebuiau sa fie consulati cu privire la aceasta decizie.
- Din informatiile pe care le-am avut, Dinu Patriciu a salutat aceasta alianta, dar nu l-am consultat in niciun fel. Singurul care s-a pronuntat impotriva aliantei, din conduecrea larga a PNL, a fost Ludovvic Orban, atat.
- PNL a construit alianta pe picior de egalitate cu PSD si nu a abandonat valorile sale fundamentale in niciun fel. Dovada e chiar noul program economic al USL.
- Alianta are o sansa si un avantaj cert. Sansa e de a grabi schimbarea actualei puteri. Sondajele nu garanteaza nimic, dar ca pariez eu sau nu, desi pariez, asta e scopul.
- Socotim ca actuala putere depreciaza puternic situatia economica a Romaniei si ar fi bine pentru noi ca urmatoarele alegeri sa nu fie organizate de putere.
- Alianta este intre partide. Astazi Ponta a dat un interviu in care a spus ca, construind acest program economic si-a mai schimbat viziunea.
- Din punct de vedere doctrinar si mental, in perioada acestor 20 de ani, PNL si PSD au pornit de la distanta maxima. PSD-ul a pornit de la PCR si PNL-ul a trebuit sa fie foarte radical, pentru ca mesajul era nou.
- Aceaste partide nu vor ramane fara urmari cand se vor desparti.
- Ce le-am spus celor de la UDMR sunt niste lucrui pe care noi le oferim sau garantam. Sunt niste lucruri pe care nu le gasim acceptabile, indiferent daca vin sau nu alaturi de noi.
- Nu este acceptabila declararea autonomiei teritoriale a unei parti din Romania sau chiar de exemplu, situatia cu reprezentanta tinutului Secuiesc, din prezent.
- "Tokesizarea" UDMR-ului nu este de acceptat. Noi le dam sansa sa-si pastreze drumul in politica romaneasca. Reprezentarea maghiarilor in Parlament este de dorit.
- In legatura cu predarea istoriei si geografiei, eu zic ca nu strica sa fie predate in romana.
- Ca presedinte as da o declaratie prin care as arata foarte clar si as notifica si autoritatilor europene ca nu exista entitatea "Tinutul Secuiesc".
- Presedintele Basescu ar trebui sa fie foarte clar: nu exista un asemena tinut in Romania.
- Eu as cere PPE-ului retragerea sprijinului pentru Laszlo Tokes.
- Premierul care guverneaza cu UDMR-ul ar fi trebui sa discute foarte limpede si sa intrebe: Voi mai mergeti pe linia respectarii Constitutiei sau o luati pe linia lui Tokes?
Presedintele PNL a spus ca partidul sau "in afara ca a avut propriile sale probleme in interior", are o pozitie foarte clara fata de institutia securitatii. "Nu am nicio problema sa fiu partener politic cu Dan Voiculescu", a precizat copresedintele USL.
Niciodata in istoria Transilvaniei, aflata sau nu sub ocupatie ungara, nu a existat vreo entitate administrativa sau juridica numita "tinut secuiesc", niciodata !
Tinuturi folclorice exista cate vreti, oriunde in Europa si in Romania, insa "tinuturi" in sensul unei structuri cu drapel, parlament local, guvernare locala, autonomie financiar-economica si politica, nu exista.
Pentru ca fiecare stat accepta fictiuni si inventii pentru a stimula turismul, dar nu accepta ca orice grup de excitati sa-si proclame tinuturi si autonomii.
PDL va pierde masiv voturi si nu doar in Transilvania daca mai accepta astfel de umilinte publice din partea UDMR si a alesilor sai in PE.
E deja o tradare a statului roman faptul ca europarlamentarii maghiari si secui din Romania lucreaza doar cu cei din Ungaria si vorbesc doar in maghiara, fara jena sau bun simt fata de tara care le-a permis sa ajunga acolo.
Avem o legislatie extrem de toleranta si protectoare cu minoritatile, si cu toate astea maghiarii nu se mai satura, inca mai vor, tot timpul cer mai mult, sunt otraviti de veninul separatismului si al negationismului istoric.
Totul se va termina cu o tragedie, avem precedente in regiune si national-fascismele au fost intotdeauna subestimate.
Secuiii au numai de pierdut din incrancenarea asta, politicienii romani vor fi practic obligati sa combata UDMR-ul, Opozitia deja a inceput.
Iar daca USL va lua totusi 50%+1mandat, tot ce a obtinut UDMR prin santajarea PDL va fi sters din cateva abrogari si modificari de legi, votate inclusiv de multi viitori parlamentari PDL ajunsi in opozitie..
UDMR va avea din ce in ce mai putini prieteni in Romania.
Câteodată, în vorbirea cotidiană, termenul paranoia este folosit greșit pentru a descrie o fobie. De exemplu, o persoană nu vrea să zboare de frica prăbușirii avionului. Acest lucru, nu indică automat paranoia, ci mai degrabă o fobie. Faptul că nu este învinovățit cineva în acest caz, indică mai degrabă prezența unei fobii. Un exemplu de paranoia, ar fi frica că în timpul unui meci de fotbal, antrenorul ar vorbi despre persoana afectată. Un aspect important al gândirii paranoice îl reprezintă centralitatea: faptul că paranoicul se vede ca o personalitate centrală într-un scenariu care poate fi periculos sau grandios și interpretează evenimente care nu au nicio legătură cu ei în realitate ca fiind direcționate spre ei sau despre ei.
"daca d-vs si Cristoiu va certati, va puteti impaca pentru ca sunteti doi intelectuali" cine vrea sa inteleaga, are ce...
>>>>singurul care s'a opus aliantei cu psd a fost tenorul orban. <<<<<
spre aducerea aminte, in caz de ...viitori dizidenti dela linia Partidului. :-)