Laszlo Borbely despre taxa auto: Cumparatorul trebuie sa plateasca taxa si nu vanzatorul. Vrem sa reducem insa taxa cu 20-30%
Acesta a aruncat confuzia creata cu privinta la cine trebuie sa plateasca taxa pe interpretarea eronata in presa a declaratiei sale.
"Nu a fost nicio balbaiala. A fost o perioada in 2008 cand nu trebuiau sa plateasca taxa decat cei ce aduceau masini din strainatate. Si atunci Curtea Europeana a decis ca cei inregistrati inainte de 1 ianuarie 2007 trebuie sa plateasca taxa. Peste tot in lume poluatorul plateste. Statul ii ajuta mult pe cetateni prin programul rabla. Daca unii isi asuma riscul sa aduca masini second-hand atunci trebuie sa plateasca. majoritatea masinilor second hand aduse pana acum cativa ani au fost mai vechi de 13 ani. Datorita politicilor aplicate, in special a <<Programului rabla>>, aceasta cifra a ascazut foarte mult" a declarat Borbely.
Ministrul nu a oferit explicatii suplimentare pentru retroactivitatea legii, dar a anuntat "si o veste buna" si anume ca in prima sedinta a Guvernului se va discuta reducerea taxei cu 20-30%.
Comunicatul Ministerului Mediului remis presei azi
"Referitor la declaratia ministrului Mediului si Padurilor care a aparut in presa privind faptul ca taxa de prima inmatriculare ar putea fi platita la toate masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, pentru care nu s-a facut acest lucru, plata urmand a se face de catre vanzatorul autovehiculului, precizam ca aceasta declaratie a fost preluata si interpretata eronat. Raspunzand unei intrebari, ministrul Mediului si Padurilor a declarat ca taxa se plateste si pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, in momentul in care acestea sunt vandute. Precizam ca taxa auto trebuie platita de catre cumparator, asa cum prevede OUG50/2008, modificata in decembrie 2010.”

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
felicitari si kla cat mai multe !
Eu va garantez ca 20 de ani nu mai intrati la guvernare.