Ministerul Justitiei propune un proiect de lege privind raspunderea disciplinara a magistratilor. Inspectia Judiciara va avea personalitate juridica

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Ministerul Justitiei va propune Guvernului un proiect de lege privind raspunderea disciplinara a magistratilor si consolidarea Inspectiei Judiciare. Inspectia Judiciara va functiona in continuare pe langa Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), dar va avea personalitate juridica si va fi ordonator principal de credite, a anuntat joi ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. In urma cu trei saptamani, ministrul intra in conflict cu magistratii pe tema raspunderii materiale, declarand ca, "in Romania, profesia de magistrat este printre putinele care nu raspunde pentru ce face".

Povesti ne-spuse cu bancheri. Vezi cum arata declaratia olografa data de un bancher in fata anchetatorilor, dupa ce a fost prins

As putea scrie cu rosu, exclusiv. Dar nu asta e scopul, sa dau exclusivitati, cat sa explic fenomene. Cazul nu este singular din pacate. A fost sef(a) de sucursala bancara. Lucreaza si acum in domeniu, din cate stiu. La telefon nu da insa relatii. Pentru unii a fost muma, pentru altii nu a fost ciuma. A rulat milioane de euro prin contul personal, bani care nu ii apartineau. Cand a fost prins(a), a recunoscut cu o jumatate de gura. A dat credite pe care alte banci nu le-ar fi dat probabil. Unii clienti sunt cunoscuti oameni de afaceri. Altii sunt simpli amici. Sotul ei a avut relatii de afaceri cu banca. A luat bani multi, ca doar sotia era sef de agentie. Pe unii ii imprumuta cu zeci de mii de euro. O poveste care te pune pe ganduri.

Cazul Giroc: Cum a ajuns un soft pentru managementul documentelor pentru o primarie de comuna sa coste 162.000 euro

HotNews.ro a publicat marti, 7 iunie, articolul “Cum au uitat sa stearga urmele electronice din caietul de sarcini” care prezenta procedura de achizitie a unui soft in valoare de 162.000 euro realizata de primaria Giroc din judetul Timis. Cititorii HotNews.ro au criticat suma destinata achizitiei programului informatic. Consultantul care s-a ocupat de procedurile de achizitie spune ca softul costa pentru ca astfel toate serviciile primariei vor fi realizate online. O simpla documentare pe Internet arata ca programe informatice similare costa de cinci ori mai putin. Vezi in text cazul Prefecturii Vaslui: 33.000 euro pentru un soft cu aceleasi caracteristici.

VIDEO Liviu Dragnea in scandalul banilor europeni: Consiliul Judetean Teleorman si eu suntem scosi tapi ispasitori. Este o campanie orchestrata de Catalin Vatafu

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca nu are nicio legatura si nu este implicat in scandalul fondurilor europene. Dragnea sustine ca niciun membru al Consiliului Judetean Teleorman nu se afla in conflict de interese si nu are vreo legatura cu firmele care au contractat proiecte europene. Mai mult, Dragnea a acuzat o campanie orchestrata de seful Autoritatii pentru coordonare a instrumentelor structurale in Romania, Catalin Vatafu, care ar incearca sa musamalizeze propria implicare in accesarea fondurilor europene.

Olanda amana pentru 2012 aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen. Executivul olandez cere ca statul de drept "sa fie operational" in cele doua tari

Guvernul olandez se va pronunta in 2012 asupra cererilor de adeziune ale Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, dupa o perioada de proba, a anuntat joi ministrul pentru Imigratie, Gerd Leers, citat de AFP. "Este inca prea devreme pentru a lua o decizie si fara indoiala acest lucru va mai dura un timp, pana cand vom fi in masura sa o facem", a declarat el, a doua zi dupa votul Parlamentului European in favoarea aderarii celor doua tari, membre ale UE din 2007.

Ministru german intr-o scrisoare confidentiala: Grecia va intra in faliment

Ministrul de finante german Wolfgang Schaeuble crede ca falimentul Greciei este iminent, potrivit unei scrisori confidentiale in care sustine ca este necesar ca aceasta tara sa fie ajutata sa-si restructureze datoria publica, scrie EUObserver. "Suntem in fata riscului real al unui faliment total in interiorul zonei euro", afirma Schaeuble in scrisoarea adresata presedintelui Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, si "scursa" in presa germana.

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea: Nicio pensie sub 3.000 de lei nu a fost diminuata in urma revizuirii; 90% din pensii au crescut. Vezi in text lista pensiilor militare cu pensii marite de la 5000 lei la 11 000 lei

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a declarat joi ca MApN a definitivat la 1 iunie recalcularea pensiilor cadrelor militare si a dat asigurari ca nicio pensie sub 3.000 de lei nu a scazut, iar peste 90% din totalul pensiilor au crescut in urma revizuirii. "Va informez ca ministerul a definitivat la 1 iunie revizuirea pensiilor cadrelor militare care au iesit la pensie din armata. Deciziile de revizuire se vor emite in intervalul 1 noiembrie - 31 decembrie 2011, astfel incat la 1 ianuarie 2012 toti pensionarii militari sa primeasca pensiile revizuite. OUG 1 pe 2011 prevede termenele in care se fac regularizarile si primirea drepturilor retroactive. Va asigur ca toate termenele vor fi respectate", a precizat Oprea in cadrul unei conferinte de presa.

VIDEO Reorganizarea administrativ-teritoriala / Liviu Dragnea: "Aceasta idee nastrusnica poate ravasi tara. Problemele adevarate sunt la ministere"

"Aceasta idee nastrusnica de a reorganiza administrativ-teritorial Romania poate ravasi tara", a declarat, joi, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. "Eu nu atac ideea in sine, ci faptul ca se grabeste acest proces extrem de complicat". Din punct de vedere al PSD-ului, "nu este o teama ca daca se desfiinteaza consiliile judetene se vor pierde alegerile locale". Cat priveste posibilele probleme in a atrage fonduri europene in urmatorul exercitiu financiar al Uniunii Europene, Liviu Dragnea a declarat ca problemele sunt la ministere unde gradul de absorbtie este foarte redus, dar ca acolo nu se vorbeste despre vreo schimbare.