Presedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat marti, la emisiunea Evenimentul Zilei-B1 TV, ca discutiile cu premierul Emil Boc din cursul zilei au fost purtate fara a avea ceva scris pe hartie, iar pozitia UDMR a fost foarte clara: varianta propusa de PDL nu e acceptabila.

Liderul UDMR sustine ca "regiunile de dezvoltare in forma lor actuala sunt total incoerente" si ca partidul sau considera necesara reforma administrativa, insa reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei nu poate fi facuta de la o zi la alta. "Nu poti face un salt intr-o prapastie de care habar n-ai", a spus Kelemen Hunor.

El a precizat ca nu au existat certuri in interiorul coalitiei, care "nu sta, in prezent, pe un butoi cu pulberi si nici nu se strica", dar ca proiectul PDL nu se bucura de sustinerea formatiunii pe care o conduce.

Intrebat ce s-ar intampla daca USL ar sprijini propunerea UDMR, Kelemen Hunor a spus ca desi nu a refuzat niciodata o discutie cu partidele de opozitie, dialogul se poarta in coalitie.

Premierul Boc nu a mentionat, in cadrul coalitiei, ca se pune problema unei asumari de raspundere a Guvernului in privinta reorganizarii administrativ teritoriale, a precizat Kelemen Hunor.