Dinu Patriciu a reiterat, vineri seara, la Realitatea TV, ideea formarii unui nou partid in Romania prin reinnoirea unuia vechi, precizand ca "Partidul National Liberal ar avea cele mai multe sanse sa se reinnoiasca". Omul de afaceri a facut referire si la alianta dintre PSD si PNL, subliniind ca nu crede ca "intentiile politice ale unui mariaj intre o aripa a FSN-ului si PNL-ul este solutia care poate scoate Romania din impas".​

Dinu PatriciuFoto: AGERPRES

Patriciu a mai spus ca regreta ca in Romania nu exista o miscare politica care sa aiba o viziune libera pentru Romania. "Deocamdata, am senzatia ca nu exista niciun fel de comunicare intre parteneri. Tot ce au sunt argumente legate de imagine, de imaginea pe care cred ei ca o are publicul despre ei. Si aici incepe dezastrul", a adaugat omul de afaceri, facand referire la USL.

Dinu Patriciu a pledat recent, intr-un editorial publicat in Adevarul, pentru crearea unui nou partid, "o miscare politica noua si pragmatica". "Daca intre timp vreunul dintre partidele natang-liberaloide de astazi ar reusi printr-o minune sa se destepte si sa se spele un pic, cu atat mai bine", scrie Patriciu, care este membru al PNL, desi a renuntat la orice functie de conducere.

Dupa o analiza a situatiei economice a Romaniei in prezent, pornind de la declaratiile facute de presedintele Traian Basescu si de la programul de austeritate convenit cu FMI, Dinu Patriciu face o referire directa la alianta PSD-PNL, afirmand ca "nenorocirea este ca la usa guvernarii bat unii care tocmai amesteca uleiul cu apa in cautarea unui leac miraculos".

Concluzia lui Dinu Patriciu: "Si unii, si altii sunt la fel de impotenti. Solutia nu este decat o miscare politica noua si pragmatica. Daca intre timp vreunul dintre partidele natang-liberaloide de astazi ar reusi printr-o minune sa se destepte si sa se spele un pic, cu atat mai bine".