Presedintele PSD Victor Ponta a vorbit intr-o interventie video la Realitatea TV despre episodul amintit de Crin Antonescu cand a fost oprit pentru o discutie privata scurta dupa consultari. Liderul social-democrat spune ca "presedintele se milogea" de Crin Antonescu si ca vroia sa le propuna anumite lucruri, dar a fost refuzat.

Antonescu si PontaFoto: HotNews.ro

"Astazi l-a tras de maneca pe Crin Antonescu prin spatele meu: << nu vrei sa ne intelegem>>. Cand am iesit din camera mi-a zis in niste termeni mai putin diplomatici ce-i propunea sau ce se milogea domnul Basescu de el. Presedintele nu intelege ca am construit o coalitie cu Crin si avem o viziune care presupune sa ramanem impreuna, iar strategiile domnului Basescu de a ne promite ceva, de a ne mai da ceva nu mai tin. S-a umplut de ridicol", a declarat Victor Ponta.

Raspunzand intrebarilor puse din platou daca presedintele Basescu le-a mai facut si alte propuneri in aceasta perioada si daca l-a chemat personal la o intalnire, Victor Ponta s-a eschivat spunand ca "nu poate sa spuna tot ca nu e cazul" si ca oricat "s-ar chinui presedintele sa le faca oferte si sa-i desparta" nu are ce sa le ofere. " Cand merge la televizor ne califica in toate felurile posibile, iar cand ne prinde ne trage de maneca ca sa facem o intelegere", a declarat liderul social-democrat.

Acesta a mai refuzat sa dezvaluie care a fost oferta presedintelui Basescu pentru a spune apoi ca nu stiu ce le-a propus acesta "fiindca nu l-au ascultat".

Ponta a infirmat si ipoteza potrivit careia presedintele Basescu incearca sa-l atraga de partea sa fiindca simte ca nu se poate baza pe UDMR pentru viitorul Coalitiei de guvernare si ca i-ar fi promis ca daca sustine reorganizarea teritoriala dorita l-ar scapa de baronii locali ai PSD care-l contesta pe liderul social-democrat.

Si Crin Antonescu a reamintit la Realitatea TV ca presedintele Basescu l-a oprit la iesirea de la consultari si l-a intrebat "pe un ton alarmat" daca ramane in Opozitie. "Uite de ce era presedintele alarmat! N-am inteles daca vorbea doar cu mine sau despre PNL. I-am raspuns ca presedintele tarii are griji mai mari decat ceea ce face USL", a declarat Antonescu.