Traian Basescu: Oferta maximala peste care nu se poate trece: opt judete plus Harghita si Covasna care raman separate/ Daca UDMR-ul refuza, nu se mai face reorganizarea administrativa si se va trece la reforma deconcentratelor

de Catalina Ciociltan     HotNews.ro
Miercuri, 22 iunie 2011, 21:24 Revista Presei | Radio TV


Traian Basescu
Foto: Agerpres
Traian Basescu a declarat miercuri seara, in cadrul emisiunii Evenimentul Zilei- B1 tv, ca varianta maxima pe care o poate oferi UDMR-ului este cea cu opt judete plus cele doua, Harghita si Covasna, care vor ramane separate si dependente, in continuare, de finantarea de la guvern. "Daca UDMR-UL refuza, nu se mai face reorganizarea administrativa si se face reforma deconcentratelor", a mai spus seful statului. El a infirmat informatiile potrivit carora ar fi propus UDMR-ului o varianta care sa ia in calcul opt judete mari plus unul format din Harghita si Covasna, adaugand ca reorganizarea s-ar putea face pana la sfarsitul anului.

Despre reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei
 • Nu a existat promisiunea Tinutului Secuiesc in discutiile cu UDMR.
 • Varianta de 8 judete plus Tinutul Covasna-Harghita este o minciuna. Acest tinut nu exista. Eu am cautat ieri sa gasesc intelegere la opozitie pentru un compromis. Trebuie sa gasesc impreuna cu Emil Boc o solutie. Nu mai putem respira in casetele lasate din '68. Eu pot pune la dispozitie stenograma discutiilor de la Cotroceni. 
 • Cele doua judete, Covasna si Harghita, sa ramana asa cum sunt. Varianta 8+2 e maxim ce se poate obtine. Am spus UDMR-ului ca putem oferi o varianta maximala peste care nu se poate trece: 8 judete plus Hargita si Covasna care raman asa cum sunt. Ele raman dependente de finantarea de la Guvern.
 • Daca UDMR-UL refuza, nu se mai face reorganizarea administrativa si se va trece la varianta reformei deconcentratelor. Adica, nu vom mai avea intr-un judet mare sau intr-o regiune de dezvoltare opt inspectorate de politie, vom avea unul singur, intr-un singur oras. Acelasi lucru se va intampla cu inspectoratele de invatamant, cu directiile sanitare. Deci nu poti sa blochezi Romania la nesfarsit, pe motivatii etnice. Raman presedintii de Consilii judetene, dar deconcentratele se comprima, se diminueaza ca densitate si ca persona
 • Se vor face reforme in institutii. Se reduce astfel numarul de salariati, se reduc cheltuielile. Aparatul central consuma 25,4% din veniturile bugetului de stat. Suntem al saselea stat din UE si trebuie sa trecem si la nivel teritorial. Ministerele au solutia, e pregatita. Diminuarea birocratiei de stat in teritoriu inseamna o economie de 100 de milioane de euro pe an.
 • Din ceea ce am stabilit cu premierul, pana la 31 decembrie reorganizarea administrativa se va face.
Basescu: Minoritatile nu vor sa isi piarda drepturile
 • La toate televiziunile, aproape zilnic, e si un reprezentant al comunitatii maghiare. Nu i-am auzit pe oamenii astia terfelind Romania asa cum fac romanii.
 • Minoritatea maghiara a obtinut la noi mai mult decat media europeana. A fost totusi o politica corecta a statului roman. Deci, eu care merg frecvent in Covasna si Harghita, vad ca oamenii sunt atasati de locul unde au trait, nu sunt ostili romanilor. Au insa o constiinta minoritatilor.
 • Maghiarii nu ar vrea sa-si piarda din drepturile castigate pana acum, cum ar fi placutele cu denumirile localitatilor in doua limbi, dreptul de utilizare a scolilor in limba materna, dreptul de a avea translator in instanta. Trebuie sa-i asiguram ca asta nu se va intampla.
 • Eu sunt pregatit sa le spun: Da, hai sa gasim solutii, dar nu in aceasta lege. Trebuie sa vina Legea administratiei publice locale si putem clarifica acolo: unde ati avut placute, raman placutele chiar daca se schimba procentul populatiei, acolo unde ati avut inspectoratul cu 30% inspectori de limba maghiara, veti avea inspectori de limba maghiara in scolile de limba maghiara din acest judet. Trebuie gasita o formula sa nu le creezi sentimentul ca le iei din ce au obtinut si cred ca avem aceasta obligatie ca majoritari'
Se poate asuma raspunderea pe legea statutului minoritatilor odata cu reorganizarea administrativa a Romaniei
 • Se poate asuma raspunderea pe legea statutului minoritatilor impreuna cu reorganizarea administrativa a Romaniei.  De ce nu? E un pachet. Fara o prelungire, insa a sesiunii parlamentare nu se poate realiza imediat Sau se poate face la inceputul toamnei.
 • Nu poti in politica sa faci continuu cadouri, sunt pachete in care partidele se inteleg.
Podul Basarab este in ilegalitate, dar nu sunt riscuri de circulatie. Ii dau dreptate Elenei  Udrea
 • A fost o discutie, cand am fost la primarie pentru medierea in povestea cu referendumul. Si el, intr-adevar a fost politicos, m-a invitat anterior. Eu i-am spus primarului Oprescu: "Ba Sorine eu n-am de ce sa vin. Eu l-am vrut, tu l-ai facut". Eu i-am dat dreptate Elenei Udrea. Atat timp cat Inspectoratul de Stat in Constructii nu i-a dat autorizatia, e in ilegalitate. Nu stiu de ce n-a asteptat-o. Nu sunt riscuri de circulatie, intr-adevar. Institutional, domna Udrea a avut dreptate.
 • Sorin Oprescu nu este un primar bun. Este un politician bun. El inaugureaza Stadionul National, acolo unde Videanu a avut curajul sa bage buldozerele.
 • Eu am spus ca acolo ori se ingroapa definitiv Videanu, ori o scoate la capat. Iata ca iese stadionul la capat. Cum la fel si alte proiecte incepute in Bucuresti care se termina sunt incepute ori de Videanu ori de mine. Orasul Vechi - eu am obtinut finantarea. Stie sa valorifice ceea ce termina si nu poti sa-i reprosezi unui om politic ca valorifica asa ceva. Ce nu vad la el? Nu vad niste proiecte credibile, sa spuna: Ma, asta incep in mandatul meu, uite, gasesc bani sa le finantez.
 • Nu il vad pe Sorin oprescu un candidat bun la presedintie. E un candidat de tipul lui Crin Antonescu. Nu are elemente de viziune in abordarea lui politica, intotdeauna joaca la pasul urmator Nu vreau insa sa-l barfesc pe Sorin si sa-i reamintesc ca el initial a votat impotriva pasajului.
Raportul Comisiei Europene nu a constatat inca frauda dar a constatat nerespectarea de proceduri
 • Conform tratatului de aderare, managerul proiectul nu trebuie sa fie cel care controleze ci ANRMAP, Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice. Contractele sunt in curs de verificare. S-a constatat ca s-a utilizat un procedeu mai scump decat altul. CE nu a facut niciun repros de frauda, ci de iregularitati. La unul din judete, de exemplu, se reproseaza utilizarea procedurii rapide.
 • Sa nu credeti ca sunt mult mai destepti ca noi si functionarii astia care vin sa faca controlul. De multe ori scriu prostii si trebuie sa te duci cu argumente sa le corectezi. Ei asteapta acum ca ANRMAP sa controleze cele 146 de contracte, sa constate daca mai sunt ileguralitati, sa le corecteze prin emiterea unor documente si sa dea drumul la fonduri. Dar ne-au pus niste conditii ca in doua luni ANRMAP sa evalueze toate contractele astea si au facut niste recomandari cu procedurile de urmat.
 • Intrebat daca presedintele Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a avut dreptate cand spunea ca nu el este de vina in cazul contractelor cu fondurile europene, presedintele Basescu a precizat ca responsabilitatea nerespectarii procedurilor o are organizatorul licitatiilor, iar organizatorul licitatiilor este Consiliul Judetean.
Introduc varianta Parlamentului bicameral pentru ca nu am sustinere pentru cel unicameral
 • USL spune "Vrem parlament bicameral, dar suntem de acord cu 300 de parlamentari". In regula, proiectul de Constitutie pe care eu il transmit maine (joi - n.r.) Parlamentului nu poate trece doar cu majoritatea actuala. Mai mult decat atat, este unul din partidele din coalitie, UDMR, care categoric este pentru Parlament bicameral.
 • Intorduc varianta Parlamentului bicameral pentru ca nu am sustinere pentru cel unicameral. Pentru a materializa rezultatul referendumului, daca partidele refuza sa dea curs rezultatului din noiembrie 2009, va trebui sa ma flexibilizez. E nevoie de-un compromis, altfel nu realizez proiectul cu 300 de parlamentari. Am incercat sa gasesc o solutie care sa apropie punctul meu de vedere si al romanilor cu cel al opozitiei.
Intrebat daca e firesc sprijinul categoric al ambasadei SUA pentru Constitutie: Sincer, nu
 • Intrebat daca i se pare fireasca o pozitie atat de categorica precum cea a ambasadei SUA intr-o chestiune de politica interna :Sincer sa fiu, nu. Nu si a niciunei ambasade n-o consider in regula.
 • Referitor la eliminarea caracterului licit al averilor din Constitutie: Eu am propus scoaterea acestei fraze care sa-l oblige pe cel suspectat sa colaboreze cu autoritatile. Noi avem si problema ca nu putem perpetua ideea ca orice hot e aparat de Constitutia Romaniei.
Ultima informatie pe care o am de la Isarescu este ca nicio banca nu a scos capital din Romania
 • Cel putin deocamadata nu avem motive sa ne temem, toate fluxurile de capital sunt supravegheate de Banca Nationala si ultima informatie pe care o am de la Mugur Isarescu a fost ca nicio banca chiar din state aflate in dificultate nu a scos bani din Romania. Ceea ce inseamna ca este un comportament corect al bancilor fata de statul roman.
 • Daca se va intampla acest lucru, BNR poate stopa drenarea capitalului din banci. Retineti totusi ca toate bancile comerciale din Romania au in garantie bani la Banca Nationala
Abdicarea regelui Mihai a fost un inalt act de tradare a interesului  national
 • Tot continuam sa consideram ca abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de tradare a interesului national al Romaniei. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere.
 • Vedeti, noi inca nu ne asezam corect valorile. Spre exemplu, pentru noi toti si pentru istorie, Antonescu ramane responsabil de Holocaust impotriva evreilor si a tiganilor, ducerea lor in Transnistria, nu stiu ce. Nimeni nu spune ca statul roman avea un sef de stat atunci. Asta (maresalul Antonescu, n.red.) era doar prim-ministru atunci. Unora le dam averi, iar pe altii ii consideram criminali de razboi - seful de stat si prim-ministru. Doar pentru ca unul a fost sluga la rusi si a lasat tara prin abdicare il iertam, de toate pacatele?
 • Intrebat daca nu i s-a reposat apropierea fata de printul Paul in intalnirile cu Regele Mihai: Eu am facut un gest sa probez ca nu am nimic cu Casa Regala, pentru ca Paul e parte a Casei Regale.
 • Am vazut pe birou, chiar inainte sa plec, o solicitare de la ambasada Federatiei Ruse ca vine o fregata a Federatiei Ruse, ne cere permisiunea sa ne viziteze portul pentru a marca momentul scufundarii fregatei Moskva in cel de-al doilea Razboi Mondial, fregata ce a fost scufundata de distrugatorul Marasesti si de fragata Regina Maria a Romaniei.
Dan Diaconescu este, ca politcian, o caricatura
 • Referitor la infiintarea Partidului Poporului de catre Dan Diaconescu: Ala e un soi de caricatura. Si de partid, si de politician. El, ca jurnalist e treaba lui, dar ca politician e o caricatura. Daca el crede ca asa se fac voturi - veniti, ca va dau cate 20.000, veniti ca va dau mobila, ba case...
Cred in ideea premierului tehnocrat, insa momentul politic a trecut
 • Nu am abandonat ideea premierului tehnocrat, este un lucru in care cred. Dar, dupa parerea mea, momentul in care acest lucru era posibil a trecut, momentul politic a fost depasit. Daca va fi un alt moment politic favorabil, discutia intre mine si premierul Emil Boc va fi cinstita pe tema aceasta. Nu sunt lucruri pe care sa le spun altora iar lui sa nu i le spun. Noi discutam foarte cinstit care este solutia corecta pentru Romania.
 • Nu i-am propus lui Mugur Isarescu functia de prim-ministru. Am discutat cu oameni de la BNR aceasta posibilitate, altii decat Croitoru.
Am refuzat sa particip la o intalnire a ambasadorului ungar
 • Am refuzat sa particip la intalnirea organizata de ambasadorul Ungariei cu ambasadorii UE premergator Consiliului. Trebuia sa fie o astfel de intalnire. Ambasadorul Ungariei, avand presedintia UE, a dorit sa aiba obisnuita intalnire cu presedintele Romaniei. Ca tara detinatoare a presedintiei UE organizeaza aceasta intalnire cu toti ambasadorii UE la care ma duceam. Nu am avut timp sa particip a fost raspunsul diplomatic, dar n-am vrut.
 • Sa ne clarificam. Atata timp cat un viceprim-ministru face astfel de declaratii avem o problema.
 • N.R: Zsolt Semjen, vicepremier al Ungariei a declarat recent ca proiectul de reorganizare administrativa reprezinta o amenintare la adresa etnicilor maghiari din Tinutul Secuiesc si Transilvania, si este o schimbare intentionata si inacceptabila a hartii etnice.
Laszlo Tokes nu va putea sa aiba o intilnire informala cu mine; am exigenta ca toti sa respectam statul roman
 • In mod cert, nu va putea sa aiba aceasta intalnire informala cu mine, desi am o relatie politicoasa cu dansul. In primul rand pentru ca am, daca pot spune asa, mica exigenta ca toti sa respectam statul roman.
 • Nu te poti duce, chiar la prietenii maghiari, daca e sa discutam, sa incerci sa inregistrezi un asa numit Tinut Secuiesc, in cladirea lor, cand tu esti cetatean roman.
Despre aderarea la spatiul Schengen
 • Daca vrem, cel putin partial intram. Poate in luna octombrie.
 • Traian Basescu a precizat ca in Romania exista un nivel al tipului de relatii care "la noi se numesc relatii traditionale si in Europa coruptie". "Asta nu inseamna ca unele tari intrate inaintea noastra in UE ne pot da lectii. De aici pleaca revolta mea", a precizat presedintele.
Despre liderii Opozitiei, Crin Antonescu si Victor Ponta: copii in abordare, lipsiti de maturitate
 • Nu pot sa nu observ cat sunt de copii, lipsiti de maturitate in abordarile alea cu alegerile anticipate.
 • Referitor la Crin Antonescu, Basescu a explicat ce i-a spus acestuia la finalul consultarilor de la Cotroceni: Mi s-a parut ca trebuie sa-i spun un lucru esential pentru el si anume ca va ramane in Opozitie pana in 2016. Atat a fost tot dialogul.
 • In privinta afirmatiei liderului PSD, Victor Ponta,  sa conform careia ar fi fost chemat la Cotroceni pentru negocieri: Ponta daca are o urma de onoare ar trebui sa spuna numele emisarului. E evident ca minte. Pe mine nu ma intereseaza dialogul cu un om care se probeaza imatur.
 • Eu stiu un Mitrea care e mult mai matur. Stiu un Nastase care e mult mai matur. Ion Iliescu e un politician cu care poti discuta in mod real, chiar daca ai idei diferite. Mircea Geoana poate fi si el un partener de discutie. E mai matur decat Ponta categoric. E alt calibru. Ponta e inca la juniori. In raport cu functia pe care o are e mult mai sus decat maturitatea pe care o are. Valabil si in cazul lui Antonescu.
Despre relatia sa cu omul de afaceri liberal Dinu Patriciu
 • Intrebat ce parere are despre pozitia recenta a lui Patriciu, care a parea sa fie una favorabila Guvernului: Trebuie sa recunoastem ca guvernul a luat masuri de dreapta. In loc sa mareasca taxele pentru sectorul privat, a amputat salarii, a redus cheltuieli. TVA-ul nu e crestere de taxa pentru firme, e tot pentru cetatean. A introdus noul Cod al Muncii, care, pentru sectorul privat si pentru cel de stat, este un Cod extrem de liberal. Cred ca masurile au fost cele apropiate de ce si-ar fi dorit un liberal autentic. 
 • Pe Dinu Patriciu, oricat de proasta ar fi relatia mea cu el, ca nu e liberal nu pot sa-l supectez.
 • Nu am avut nicio discutie si nici nu m-am impacat cu Dinu Patriciu. 
Despre Sebastian Lazaroiu
 • Sebastian Lazaroiu s-a considerat un analist liber. Pana la urma a venit si a spus ca nu poate sta in camasa stramta a consilierului prezidential.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

17489 vizualizari

 • -16 (40 voturi)    
  Bate cimpii... (Miercuri, 22 iunie 2011, 21:27)

  black [anonim]

  el le imbirliga pe toate ,isi "face de lucru" si dupa aia tot el se mira ce a iesit ...un politician de cea mai joasa speta.
  • -4 (18 voturi)    
   daca reorganizarea pica, ce se intampla cu... (Joi, 23 iunie 2011, 7:17)

   enzo [anonim] i-a raspuns lui black

   referendumul pentru Bucuresti?? se mai tine?
   ca la nici doua zile dupa ce a aparut nastrusnica idee a reorganizarii, Nuti a spus raspicat ca nu se mai tine referendumul pentru ca nu isi mai are scopul in actuala reorganizare... care reorganizare? aia care nu se mai tine? cert este ca s-a votat in consiliu sa nu se mai tina referendumul.

   deci? un primar sau sapte?

   PS: eu tot cred ca toata gargara cu reorganizarea a fost facuta ca sa nu se mai tina referendum la Bucuresti.
   surprinzator, anularea referendumului a fost singura masura concreta care s-a bazat pe un zvon... un zvon care se pare ca se va dovedi neadevarat pana la urma!
  • -3 (17 voturi)    
   ce se intampla cu referendumul pt Bucuresti? (Joi, 23 iunie 2011, 8:59)

   enzo [anonim] i-a raspuns lui black

   l-a anulat Nuti pe motiv ca urmeaza sa se faca reorganizarea administrativa, desi nu exista nici macar un proiect de lege.
   acum, cand vor renunta la reorganizare, ce vor face cu referendumul? credeti ca se va mai tine?
  • +2 (12 voturi)    
   E adevarat... (Joi, 23 iunie 2011, 10:07)

   relu [anonim] i-a raspuns lui black

   Somnul ratiunii naste MONSTRI.
  • +2 (10 voturi)    
   bate campii!!!! (Joi, 23 iunie 2011, 10:38)

   vlad dracul [anonim] i-a raspuns lui black

   Basescu-le... bati campii cu legea minoritatilor si cu Harghita si Covasna!

   Nu ma asteptam sa mearga atat de departe prostitutia politica!
 • +2 (22 voturi)    
  da (Miercuri, 22 iunie 2011, 21:30)

  Mazeta [utilizator]

  nu e 8+1, este 8+2, ne-am linistit! :))
  • +27 (31 voturi)    
   Secuii, manipulati si incremeniti in nostalgii (Joi, 23 iunie 2011, 8:25)

   Nu a existat, nu exista, nu va exista "tinut" [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Daca varianta 8+2 e cea finala, riscul e urias pt UDMR, pt ca tot restul Romaniei va trece la o noua perioada istorica, cu instrumente mai eficiente pt absorbtia fondurilor si autonomie regionala, in timp ce Harghita si Covasna vor ramane blocate si dependente de Bucuresti.

   Ba chiar exista "pericolul" ca la momentul oportun ele sa fie integrate oricum, in 1 sau chiar 2 regiuni vecine, definitiv !

   Muresul oricum e judet majoritar romanesc si va intra in componenta altui mare judet-regiune, Tinutul secuiesc ramane ce a fost, o iluzie politica si o realitate etno-folclorica.

   Nici un politician roman nu va accepta vreodata o regiune autonoma etnica pe teritoriul Romaniei, pt ca ar fi un prim pas, un precedent, pt destramarea unui stat national obtinut cu imense eforturi. Faptul ca secuii se incapataneaza nu inseamna ca vor reusi, succesul nu e sinonim de obsesie.

   Daca nu vor sa dispara, secuii sa faca mai multi copii, sa fie mai adaptabili si mai inteligenti decat romanii, sa se impuna ca individualitati, sa-si cultive traditiile si limba, nimeni nu-i impiedica, dimpotriva, Romania a fost extrem de generoasa cu ei, nici Slovacia, nici Ucraina, nici Serbia nu le-a oferit minoritarilor maghiari ceea ce le-a dat statul nostru romanesc.

   Romania merita recunostinta secuilor, din pacate nu vad asta in discursurile politicienilor lor..
   • +4 (8 voturi)    
    Bune observatii (Joi, 23 iunie 2011, 10:23)

    Paul [anonim] i-a raspuns lui Nu a existat, nu exista, nu va exista "tinut"

    Subscriu la cele spuse de tine, sunt observatii pertinente. O minte libera s-ar gandi ca un asa-zis tinut secuiesc nu ar fi o mare problema intr-o Europa ce tinde spre unitate. Dar mai e mult pana departe, in sensul ca nu doar romanii sunt inca ancorati intr-o mentalitate anacronica, dar si toata Europa e la fel. Ajunge sa ne uitam doar la valonii si flamanzii din Belgia sau la rivalitatile (latente, e adevarat, dar inca existente) dintre germanii si francezii din cele doua provincii franceze de granita. Si e vorba aici de state civilizate. Nu trebuie fortate lucrurile.
   • -1 (3 voturi)    
    ce aberatii (Joi, 23 iunie 2011, 12:01)

    unu foarte recunoscator [anonim] i-a raspuns lui Nu a existat, nu exista, nu va exista "tinut"

    E incredibila frica asta a romanilor ca tara lor se va prabusi de la sine, de la gravitatie sau de la o adiere de vant, unica solutie care exista pentru a tine coliba asta impreuna este forta militara si reprimarea, eliminarea totala a comunitatilor regionale care o alcatuiesc.

    Da, super tare afirmatiile.

    Sunt parca rupte dintr-o declaratie a garzii de fier sau o unor neonazisti de noua dreapta. Asupriti toate minoritatile, distrugeti si exterminati toate minoritatile 'tradatoare' cu toate mijloacele posibile. Ne fura tara, ne rup tara in doua.

    Ce le-a oferit statul Roman? Nici macar un amarat de lege a minoritatilor nu avem, politicenii romani sustin cu vehementa ca minoritatile nu exista si daca ar exista ar rupe tara, toti minoritarii neexistenti sunt tradatori de tara, locul in care (nu) traiesc ne executa romanii in masa. Acesti indivizi neexistenti trebuie eliminati cu orice pret! Sa se lupte pentru existenta lor in conditii in care li se priveaza dreptul la existenta sa fie o subcultura scoasa in afara legii in tara lor bastinasa unde au radacini de sute de ani.

    Foarte generosi romanii astia! Incredibil!
    • -1 (1 vot)    
     Incredibil de credibil (Joi, 23 iunie 2011, 13:06)

     shully [utilizator] i-a raspuns lui unu foarte recunoscator

     ...si vrei sa te cred pe tine? Vezi ce spune Europa despre politica romaneasca cu privire la minoritatile de la noi. Este data drept exemplu cumva?
     Amesteci graul cu neghina improscand cu noroi chiar si in tine :)) ce treaba au neonazistii aici? Vrei sa-ti spun ca maghiarii sunt mai nationalisti decat romanii? Sau nu stiti asta?

     Cat despre veghea asupra oricarei incercari de a destabiliza sau a aduce orice fel de prejudiciu, la adresa integritatii Statului Roman... ma faci sa rad. Da-mi un exemplu, de pe planeta, de tara ce neglijeaza acest aspect.

     Puerili sau rau intentionati! Asta denota comentariul tau.
     • -1 (3 voturi)    
      aberant de incredibil (Joi, 23 iunie 2011, 14:18)

      unu foarte recunoscator [anonim] i-a raspuns lui shully

      Un judet cum poate destabiliza o tara?

      Dorinta eliminarea cu forta a unei minoritati a fost ideea lui Hitler. El a fost condamnat la moarte.

      Ce se vehiculeaza acum in presa romaneasca de catre politicienii romani e foarte aproape de ideile lui Hitler. Deci e deadreptul o idee neonazista gen Noua Dreapta.

      In Europa moderna, post-fascista in afara de sarbi nimeni nu a avut curajul sa faca asa ceva. Nici macar sistemul comunist cel mai totalitarist din toata Europa - sistemul lui Ceausescu nu si-a asumat acest risc.
  • +11 (13 voturi)    
   oferta pt udmr exista dar pt restul partidelor? (Joi, 23 iunie 2011, 10:09)

   ion daniel [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   eu nu inteleg cum din cauza a 5 % din populatie trebuie sa stam toti pe loc? Daca se creaza cele 8 regiuni , cum se schimba distributia etinica? o sa fie deportati maghiari cumva?
   Problema principala e ca prin aceasta masura multi baroni locali isi vor pierde privilegiile ( lucru valabil si pentru judetele de romani) si tocmai aceia lupta pentru acest asa zis tinut secuiesc.
   Prin reorganizare privilegiile maghiarilor vor ramane(invatamant si administratie in limba lor, denumiri in ambele limbi etc).
   Astazi cand toata lumea vorbeste de globalizare, cativa vor autonomie. As o sa ne trezim ca satele cu majoritate romaneasca din harghita si covasna o sa vrea si ele autonomie . O sa le fie refuzata?
 • -13 (39 voturi)    
  Penibili toti trei in frunte cu Basescu! (Miercuri, 22 iunie 2011, 21:33)

  leix [anonim]

  Basescu, Turcescu si Cristoiu sunt atat de penibili inca imi este rusine de ei ca sunt romani - cum naiba sa spui ca pt. 2 milioane de unguri sacrificam 20 de milioane de romani? Cum e posibil ca ungurii sa aleaga daca vor sau nu 2 judete iar noi sa fim obligati sa ne multumim cu ce spune Basescu si mai ales sa acceptam ca ungurii decid si pt. noi? Poate am lipsit eu din tara prea mult dar presedintele e dus rau - cum naiba sa faci planuri in functie de minoritate?
  • -10 (18 voturi)    
   ochelari de cal? (Joi, 23 iunie 2011, 7:08)

   bula [anonim] i-a raspuns lui leix

   Iugoslavia: regiunea Vojvodina, Italia: Alto Adige, Val d"Aosta, Anglia: Wales, Spania: Catalunya, etc TOATE facute in functie de minoritate! cine e penibil?
   • +6 (12 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 23 iunie 2011, 10:03)

    [anonim] i-a raspuns lui bula

  • +10 (24 voturi)    
   Toti sunt penibili (Joi, 23 iunie 2011, 9:13)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui leix

   Insa in frunte cu USL. Daca ar pune macar o data interesul tarii inaintea interesului lor, ungurii nici nu ar mai conta.

   UDMR-ul a fost si este o hiena care se hraneste cu lesurile ramase in urma luptelor dintre romani si romani. Daca am fi un pic mai uniti (macar 10% cat sunt ungurii), aceasta uniune culturala ilegala numita udemere nici nu ar mai exista in Romania.
   • +1 (5 voturi)    
    hai acu... chiar crezi in povesti? (Joi, 23 iunie 2011, 13:48)

    justin [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

    Sa zicem ca USL accepta varianta initiala a lu base cu 8 regiuni. UDMR e impotriva, legea trece, coalitia se destrama. Ce urmeaza? Alegeri anticipate? Nu cred ca isi doreste PD asa ceva. Aceasta optiune a "unitatii" nu este o optiune din punctul de vedere a PDL.

    Acum eu inteleg ca usl e de vina pentru absolut tot raul din tara asta dar hai sa nu exageram.

    Iar o sa inghititi ca de obicei galusca cu "eu am vrut sa fac asa dar AIA RAI nu m-au lasat deci o sa facem altfel". A se inlocui AIA RAI cu cine doriti din lista: umdr, usl, ccr, parlament, boc etc... Oricine numa base nu! El are stea in frunte "restu e prosti".
    • +2 (2 voturi)    
     Vezi ca nu ai inteles? (Joi, 23 iunie 2011, 18:59)

     nano2k [utilizator] i-a raspuns lui justin

     Eu vorbeam de interesele noastre comune si tu imi faci ecuatii politice. Tocmai de asta nu e nevoie acuma.
     Dar deh... suntem prea homo politicus... si asta poate dauna grav integritatii teritoriale cel putin.
  • 0 (4 voturi)    
   Ar trebui sa urmaresti mai cu atentie .. (Joi, 23 iunie 2011, 12:06)

   anaely [utilizator] i-a raspuns lui leix

   Vezi ca nu ai inteles? Tocmai asta spuneau toti 3 ,ca nu trebuie sa facem planuri in functie de minoritate.
 • -8 (40 voturi)    
  Basescule, esti dus...daca mai era ceva de spus (Miercuri, 22 iunie 2011, 21:39)

  Piciu' [anonim]

  Ce agonie... deci " 8+1. Este o minciuna", doua randuri mai jos: "Varianta 8+2 e maxim ce se poate obtine". Pai bai nene, TU NE CREZI TAMPITZI??? Pai nu conteaza nene daca un judetz, sau doua judetze, atata vreme cat ungurii au un tratament special in tzara asta comparativ cu romanii.
  Gata, ti-ai dat foc la valiza cu treaba asta, esti efectiv orbit de schimbarile astea, dar tocmai te-a costat si pe tine si pe portocalii tai.
  • +6 (18 voturi)    
   si azi? (Joi, 23 iunie 2011, 7:10)

   bula [anonim] i-a raspuns lui Piciu'

   daca raman ca azi unde e tratamentul special? din contra vor avea mai putin ca ceilalti. Regula UE: daca ai cel putin 2,5 milioane locuitori poti face proiecte direct la Bruxelles. Cele 2 judete nici macar impreuna nu ajung la Bruxelles, au deci mai putin!
   • +5 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 23 iunie 2011, 10:05)

    [anonim] i-a raspuns lui bula

   • +2 (4 voturi)    
    2,5 milioane?? (Joi, 23 iunie 2011, 10:27)

    Glook [anonim] i-a raspuns lui bula

    De unde ai informatia asta cu 2,5 milioane. Daca e nevoie de 2,5 milioane nici Banat nici Centru fara HarCov nu merge direct la Bruxelles. Undeva gresesti. Nu e un minim de 800.000 cumva??
 • -8 (38 voturi)    
  baseeeeee (Miercuri, 22 iunie 2011, 21:41)

  Flo [anonim]

  ......numai patriot nu e Base! orice numai sa ramana pe viata la guvernare! josnic!
  ....faptul ca pentru reforma administrativa se incearca sa se scoata in fata faptul ca asa vor fi atrase mai usor fonduri europene, nu face decat sa arata incompetenta celor de pana acum care au condus respectivele zone si incapacitatea de a crea proiecte viabile si credibile!
 • -5 (33 voturi)    
  incearca sa o dreaga dar tot tradare este! (Miercuri, 22 iunie 2011, 21:42)

  radu [anonim]

  pdl face orice compromis.
  De parerea noastra nu le pasa deloc.
  nu le-a pasat niciodata.
 • -7 (29 voturi)    
  care-i diferenta? (Miercuri, 22 iunie 2011, 21:44)

  Clujeanul [anonim]

  Care-i diferenta intre 8+1 sau 8+2?
  Nu e tot segregare etnica. Romania sa aiba doua moduri de management, doua moduri diferite de abordare.
  Asta e primul pas in stabilirea asa zisului tinut secuiesc.

  Basescule habar nu ai cat ai pierdut in fata unor oameni ce iti erau votanti.
 • -3 (29 voturi)    
  Cata incapatanare! (Miercuri, 22 iunie 2011, 21:48)

  AlinN [utilizator]

  De ce sa nu adopti o solutie 8(7)+1 dar sa fie o solutie cea de 8 +2? Cu ce ar deranja daca si maghiarii ar fi mai multumiti de pe urma reorganizarii? Adica romanii sa se reorganizeze, dar maghiarii sa ramana pe vechea structura. Strutocamila. Solutia viabila care NU va fi implementata ramane 8sau7+1. Vom pierde enorm din ratiuni POLITICIANISTE desi se stie ca asta este cea mai OK solutie. De ce m-ar deranja pe mine roman din judet cu 90% maghiari, care am trait o viata printre maghiari sa se autoguverneze maghiarii? De ce m-ar deranja pe mine roman din restul tarii sa se autoguverneze maghiarii acolo in zonele lor? De unde aceasta incapatanare? Care este logica daca nu este politicianista, de frica celor multi care voteaza?
 • +38 (54 voturi)    
  parere (Miercuri, 22 iunie 2011, 21:53)

  daroc [utilizator]

  Nu mi se pare foarte in regula... e ca si cum toata Romania ar merge mai departe, cu exceptia Hargitei si Covasnei, care raman incremenite in istorie si care - culmea - devin pe de departe cele mai dependende de.... romanescul pur sange Bucuresti! Inteleg, in cazul asta Bucurestiul este privit ca si capitala a tarii, nu ca oras in sine, dar oricum, imi pare un paradox.
  Dar per ansamblu, macar omul asta, Basescu, chiar gandeste si se streseaza pentru tara! Uneori, dupa parerea mea, are idei mai putin bune, dar chiar se agita pentru tara asta mai mult decat orice alt politician, orice ati zice unii dintre voi. Si ii obliga si pe altii sa gandeasca, exact cum e situatia de fata, cu reorganizarea teritoriala. Daca nu deschidea Basescul subiectul asta si inca in forta, nici un alt politician nu deschidea serios subiectul asta, pana la urma incomod. Ca orice varianta ai propune, va starni dezbateri foarte aprinse.
  As fi vrut ca liderii PSD-ului si a PNL-ului sa se ridice cat de cat la nivelul lui Basescu. Ca pe langa Basescu, Ponta si Antonescu par niste scandalagii copilarosi! Ti-e si greu sa fii suparat pe ei! Si acum recent, merg la Cotroceni cu unica propunere de alegeri anticipate! Stralucit! Stiti ce s-ar inampla? Ar castiga USL-ul, dar nu cu foarte mult, ar veni la putere, s-ar certa social democratii cu liberalii, s-ar desparti si PSD-ul ar fi cumva in postura PDL-ului de acum, cu o majoritate fragila. Un an de scandaluri si paralizie a politcii ca sa schimbam PNL-ul cu PSD-ul!
  Ca nu mai e "legitim" guvernul PDL ca daca ar fi alegeri maine n-ar obtine decat mult sub 50%. Atunci ce facem? Facem alegeri tot la 3 luni? In functie de sondajele de opinie, iar facem alegeri, ca nu mai e "legitim" guvernul si tot asa! Orice partid se erodeaza la putere, Castiga cu 51% si peste 3 luni, are 40% in sondaje , deci dupa Antonescu nu mai e legitim si iar facem alegeri. E copilareasca logica asta! Genul ala de "eu nu ma mai joc asa", folosit de copii prescolari!
  • +1 (11 voturi)    
   Sa fim seriosi (Joi, 23 iunie 2011, 10:23)

   io [anonim] i-a raspuns lui daroc

   Se gandeste Basescu la tara? Atunci de ce nu face referendum pentru alcatuirea regiunilor?

   A avut o idee buna cu impartirea in 8, apoi insa si-a dat seama ca fara UDMR zboara de la putere si a venit cu cea mai proasta varianta.

   PS. Daca n-ai fi scris de PSD si PNL as fi zis ca e un comentariu pertinent...asa e doar un comentariu de postac. Felicitari totusi, esti singurul postac cu argumente.
 • -5 (31 voturi)    
  DACIADA LA COASA (Miercuri, 22 iunie 2011, 21:55)

  CONCURENT [anonim]

  Domnule traian ! ocupat fiind cu reformarea statului sper ca nu ati uitat sa va inscrieti la concursul organizat de domnul emilut....DACIADA LA COASA!.....puteti sa-i luati si pe tovarasii cristoiu si turcescu!
 • -5 (31 voturi)    
  produs (Miercuri, 22 iunie 2011, 21:59)

  guru [anonim]

  Traian Basescu este un produs al lui Ion Iliescu.
 • -5 (33 voturi)    
  demisie (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:06)

  ElCondor [anonim]

  Pesemne ca cele 2 schimbari pe care le-ati declansat si au pus tara intr-o situatie de neiertat au fost ultimele care v-au fost impuse pentru a ajunge presedinte. Prin acest gest ati facut Romania de ras si v-ati batut joc de tara in care ati crescut, educat si trait. Multi ROMANI regreta faptul ca v-au ales. E bine sa va dati demisia ( acum de onoare ).
 • -5 (25 voturi)    
  harkov, a mai fost luat in spate acum 70 ani (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:09)

  nordardelean [anonim]

  nu vedeti ca magh nu se limiteaza la harkov, ne iau pe departe cu bh,sj,sm,mm, iar presedintele ne zice ca "ei n-o sa plece cu aceste judete in spate in hu".
  dar "episodul(diktatul) 1940-1945", ce-a fost?
  nu cumva noua macroregiunea propusa de udmr : triunghiul cu baza in jud bh,sm,mm si varful in harcov, este un rooll back, in viziunea lor si a celor care le permit, al acelor ani de trista amintire.
  corigentii de prin scoli si vandutii nu stiu sau se fac ca nu stiu adevarul istoric.
  de-aia ati scos istoria patriei din scoala, in schimb le-ati dat voie lor prin legea educatiei sa aduca carti mincinoase de istorie si geografie, ca sa nu mai stie nimeni nimic corect despre romania?
  asta, nu cumva e inalta tradare a interesului national?
 • 0 (24 voturi)    
  suceala Presedintelui..... (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:10)

  costica [anonim]

  intempestiv si pe nepregatite, o tara intreaga fierbe de cateva zile pe tema reorganizarii teritoriale a Romaniei, nasita peste noapte de grijile Presedintelui ptr tara si trasmise aceste griji intr- o seara, inainte de plecare la Londra, Dlui Boc.... nu exista proiect, nu exista studiu de nici un fel ptr un proiect de o asemenea amploare si importanta in viata unei tari, dar Presedintele care le stie pe toate in tara asta, stie ca e mai bine cu 8 judete, ca asa coruptia baronilor de la judetele alea multe-41- va fi diminuata la 8, ca fondurile europene vor fi mai usor absorbite pe criterii de regiuni si proiecte mai mari(dar cu aceiasi incompetenti angajati in administratia publica exclusiv pe criterii politice !!!), ca bogatia va intra fuga in Romania..... numai ca UDMRul de care depinde coalitia zice ca nu vrea sa auda de cele 8 regiuni prezidentiale si gata. Si atunci Dl Basescu ptr a nu darama sandramaua de la guvernare, adica sa nu pice coalitia, da de pamant cu toate propriile argumente, adica cu argumentele domniei Sale si zice BINE, 8 + Harghita + Covasna !! Adica la cele 2 judete argumentele alea ale lui Basescu nu mai trebuie, le lasa in plata Domnului cu baroni, cu coruptie, cu saracia strigatoare la cer, numai sa ramana coalitia lui Boc !!! Pai, dle Basescu, Timis si Arad nu s-au inteles niciodata, daca nici ele nu vor regiune, ce faceti, le uniti peste vointa lor ?! De ce tineti seama de vointa la Covasna si Harghita si vointa la Timis si Arad nu conteaza in fata Dvs ?! Cu ce sunt maghiarii mai egali ca cetateni ai Romaniei in fata Dvs ?! N-am crezut dupa 2008 nimic din ce-a spus Presedintele Basescu, iar dupa povestea asta cu reorganizarea nici ca mai cred ceva din ceea ce incearca sa ne convinga inutil Dl Basescu.... cum viseaza Dl Basescu, asa se chinuie Romania cu suceli si invarteli catre nicaieri... SUCCESURI !!!!
  Astept postacii portocalii sa sustina nereformarea Covasnei si Harghitei ptr ca Presedintele a zis DA unei astfel de variante sucite.
 • -1 (25 voturi)    
  nu judetele sunt de vina, ci managementul guvernul (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:11)

  n. inainte de 1950 [anonim]

  generatia actuala,puneti mana pe carte.
  incultura generatiei actuale,manipulata din subiacent de catre interesati, va naste monstrii.
  unul din acestia este revenirea la organizarea teritoriala pe regiuni.
  inainte de ww2 tara era organizata teritorial in judete,iar anul 1939, este considerat anul cel mai prolific interbelic,de referinta.
  dupa ww2 pana in 1964,perioada socialismului internationalist,sub comanda si modelul trupelor de ocupatie,tara a fost impartita in regiuni.
  aceasta a avut ca principal dezavantaj,pt noi, dezvoltarea numai a capitalelor de judet,celelate raioane si orase ramanand locuri unde nu se intampla nimic,ramanand,vizibil, in urma.
  vz situatia in fostele regiuni: banat,oltenia,hunedoara,galati,dobrogea,sa unde totul se intimpla in timisoara,nu si in arad sau resita,respectiv: in craiova,nu si in slatina,targu jiu,in deva nu si in hunedoara,petrosani,in galati,nu si in braila,in constanta,nu si in tulcea,samd.
  in anul 1965,in perioada socialismului national,tara a revenit la organizarea teritoriala pe judete.
  succesul acestei impartiri a fost si este dezvoltarea egala,echilibrata a tuturor localitatilor tarii, omogenizarea popoolatiei,industriei,sa.
  acum,organizarea trebuie sa ramana tot pe judete,altfel se vor dezvolta segregari nedorite de toate felurile: sociale,etnice,tenologice,sa intre asa zisele regiuni,care pot duce la disolutia statului.
  asadar,pt a raspunde cerintelor ue,pe organizarea actuala pe judete se poate supraune un nod organizational-regiunea de dezvoltare, care sa reuneasca cateva judete si care va avea, in capitala virtuala a regiunii, o schema minima de personal.
 • -5 (29 voturi)    
  MARELE VAPOREAN (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:14)

  SMEN [anonim]

  TOCMAI A PIERDUT JUMATE DIN ELECTORAT VANZAND ROMANIA LA UNGURI,ACEST MARINER AR FI IN STARE SA O VANDA SI PE NEVASTA-SA IN TARG CA SA RAMANA LA PUTERE
  • -3 (21 voturi)    
   vanzare (Joi, 23 iunie 2011, 2:42)

   El Condor [anonim] i-a raspuns lui SMEN

   Pai acum o vinde " legal " si pe U.E.
  • +2 (10 voturi)    
   amice... (Joi, 23 iunie 2011, 9:04)

   caragiale [anonim] i-a raspuns lui SMEN

   Amice..PD a pierdut de MULTTTTT electoratul, prin aberatii gen FORFETAR, TVA si STRANSUL CURELEI DE CEI MULTI SI SARACI in timp ce barosanii zburda liberi in masini de lux.
 • -1 (27 voturi)    
  cu cine ati tratat impartirea si in 8? (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:15)

  roman standard [anonim]

  dar cu restul tarii, majoritar romana, cu cine ati tratat o asemenea ineptie, mai ales ca nici macar regiunile cu oarecare skepsis introduse de alti ocupanti in 1947, au fost mai bune, ca ineptia propusa azi, fiind inlocuite in 1968(cand matale umblai pe la joile tineretului sau la plaja), de oameni cu scaun la cap, cu vechile judete de dinainte de ww2?
  daca nu va duce capul la istoria de formare a judetelor, intreaba generalii de intendenta, care sunt promovati in ultimul timp, ce ar insemna ca in armata sa se desfinteze regimentul si gradul de colonel?
 • +1 (45 voturi)    
  enclava Nagorno Karabach..... (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:15)

  lili [anonim]

  neintegrate intr-o regiune cu alte judete, ramane drum liber ptr obiectivul final al UDMR, pe care nu l-au ascuns niciodata si la care nu au renuntat, acela de a obtine autonomia teritoriala in Secuime.... Un fel de Nagorno Karabach, chestiune simpla de timp....saraci dar autonomi, maine poimaine....
  • +6 (14 voturi)    
   spanac (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:15)

   ion [anonim] i-a raspuns lui lili

   Se mentine situatia actuala! Nimic mai mult nimic mai putin! Vor vrea ei sa depinda de Bucuresti?
  • +10 (22 voturi)    
   Sunt discriminati romanii de catre maghiari (Joi, 23 iunie 2011, 0:02)

   Ana [anonim] i-a raspuns lui lili

   Daca romanii ar cautat sa se organizeze in uniuni si ”tinuturi” pentru a fi majoritari s-ar fi considerat ca vor sa discrimineze maghiarii. Dar acum, maghiarii au mai multe drepturi decat romanii iar ardelenii au ajuns sa creada ca politicieni romani i-au tradat.
   Dorinta conducatorilor maghiari ca romanii de etnie maghiara sa nu cunoasca si limba romana si sa nu poata lucra in administratie nicaieri altundeva in Romania iar etnicii romani sa nu poata lucra in administratia celor doua judete este o actiune antistatala si lipsita de bun simt care va aduce numai suferinta. Ungurii si romanii traiau foarte bine impreuna pana ati inceput dumneavoastra sa ii invrajbiti ( probabil nu fara o oarecare porunca de la Soros). Rusine ”domnilor”!
  • -2 (8 voturi)    
   nu va fi asa (Joi, 23 iunie 2011, 0:05)

   Raj [utilizator] i-a raspuns lui lili

   Nu se va intimpla asta,dupa mine e un nou subiect pentru vuvuzele pina luni sau marti.Cel putin eu asa cred.
 • +3 (19 voturi)    
  nu impartirea pe judete, (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:16)

  tinerete pierduta pe santiere [anonim]

  ci managementul central e incompetent( a aplicat descentralizarea mecanic,orbeste si s-a blocat)***
  in legatura cu managementul tarii noastre(nu a altora),inclusiv administrativ-teritorial, cat mai exista martori obiectivi, trebuie pornit, comparativ, de la 0: de dinainte de anul 1989- ce a fost bun si ce a fost rau, pe bune, nu cu patima unor frustati politic?
  asa ca studiati cum cu ****_ro.wikipedia.org/wiki/Guvernul_Constantin_D%C4%83sc%C4%83lescu_(2), reuseam sa producem si sa avem de toate, sa facem mari investitii, sa avem 0 datorie externa!
 • +1 (11 voturi)    
  ardealul,ardealul,o problema extrem de serioasa (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:18)

  uica gheo [anonim]

  daca ati lasat(chiar stimulat) acest subiect, pana a ajuns sa fie comentat pe larg la tv cu comentatori neavizati, priceputi la toate de la : monden, la politica interna cu party-priuri, etc,e cazul ca: organele, institutiile,oamenii de partid si de stat,sa, care au indatoriri in domeniul securitatii nationale trebuie, sa rezolve problema, sa aduca linistea marii mase de cetateni ai tarii.
  va reamintesc, ca in anii premergatori lui "89, tot cu acest subiect, e drept mai putin dezvoltat ca acum, era fitilit nicolae ceausescu. el lua pozitii publice la tv si in presa, dar pana la urma i-au copt-o lui si in continuare, observ, noua.
  acum s-ar putea sa-l intelegem pe inaintasii de la sfarsitul ww2 care:
  -prin lupta de front, ajutati de o armata castigatoare, au recucerit ardealul de nord de la cei care prin diktatul din 1940 l-au rupt din trupul tarii,
  -au inscris in conventia de armistitiu ca acea mare putere va garanta, redobandirea ardealului de nord
  -dr p groza, ardelean de origine, a luptat politic si a infaptuit acest deziderat, care dureaza si azi.
  *ma intreb, ce mare putere de azi ne va mai garanta, acum integritatea? pana in prezent, niciuna nu s-a aratat.din contra, nu numai ca nu-i intereseaza,dar dau apa la moara la acest derapaj teritorial(d pd v al nostru), prin diferite metode.
  totusi, aud ca fratii de peste prut isi schimba tutorele de vest, unul mai concentrat,decat cel anterior,distribuit. s-ar putea ca acesta sa ne ia si pe noi sub aripa.
  oricum, "acesta",spre deosebire de trendul de pana acum, prin scriitori(cu nume de unitati de putere) si scrieri documentate recente a inceput sa ne invete sa pretuim si conducatorii nostrii de dinainte de "90, care au vrut binele poporului.
  **trebuie fermitate, altfel acest subiect, pt o tara slabita din toate punctele de vedere: demografic, economic, social, politic, militar, extern, intern, etc, poate avea un efect de "bulgare de zapada", de "domino".
 • +6 (8 voturi)    
  Penibil si absurd, oameni fara coloana (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:22)

  dorinel [anonim]

  Acum un an il injurai infiecare zi cu Gadea, Badea si Stan si acum e bun Basescu... De Turcescu ce sa mai zic el era la Vantu cu Nistorescu si Chiriac. Si toate astea se pot intampla la televiziunea lui Oancea de la A3 argatul lui Voiculescu.
  PENIBIL!
 • +2 (16 voturi)    
  de ce nu da judetele direct la unguri? (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:28)

  Ion Popescu [anonim]

  nu se poate asa ceva! va iesi lumea in strada!
 • -15 (57 voturi)    
  NO RESPECT FOR TRAITORS (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:35)

  cristi [anonim]

  Basescu-le nici nu stii cat de mic incepi sa fii.
  • +7 (29 voturi)    
   in comparatie cu cine e mic (Joi, 23 iunie 2011, 0:24)

   georget [anonim] i-a raspuns lui cristi

   in comparatie cu cine este mic , cu mine , cu tine sau cu cine ?
   Dupa normele mele este cel mai bun presedinte si politician din ultimii zeci de ani. Comparat cu plevele de pina acuma si cu cele care or sa vina dupa el .
   Acelasi lucru pot sa spun si despre Boc , ca este mare si am un respect imens pentru el comparativ cu plevele care au fost si care or sa vina dupa el.
   • +2 (8 voturi)    
    Tu ce film vezi ? (Joi, 23 iunie 2011, 7:45)

    black [anonim] i-a raspuns lui georget

    Sinteti unii asa de ingalati ,ca de v-ar lua boc si base si salteaua de sub voi si tot nu v-ati dea seama...
    • -2 (2 voturi)    
     ce e aia ingalat (Joi, 23 iunie 2011, 12:58)

     georget [anonim] i-a raspuns lui black

     Scuze , nu mai tin minte ce e a aia ingalat.
     Sper ca Boc sa ia multe din saltelele de puf publice.
 • +4 (44 voturi)    
  Nu pot sa cred... (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:35)

  ionut [anonim]

  Absolut incredibil pana unde poate merge prostitutia politica...
 • +1 (47 voturi)    
  lasati-o balta cu desfintarea judetelor istorice (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:36)

  sa stam stramb sa judecam drept [anonim]

  si revizuirea constitutiei si apucati-va de:
  -management central si local optimizat
  -dati afara oamenii de partid incompetenti din posturile de raspundere
  -v-ati laudat cu standarde de cost, aplicati-le, dupa ce ati clasificat toate satele, comunele, orasele, judetele pe categorii si clase
  -faceti investitiile necesare in infrastructura si agricultura
  -faceti economia sa mearga
  ........................
  ce motive de ministrii "babe" sunt astea ca nu se inteleg 2 judete pt o lucrare care le traverseaza(afara cu incompetentii!)?
  dar,
  - ceausescu cum a facut podurile peste dunare intre jud ialomita si constanta, ca sa nu mai vorbim de comitetul de stat al planificarii care facea intreaga tara sa mearga uns, ca un megaagregat?
  -nastase cum a facut autostrada a2 care traverseaza 3 judete: vine de la buc, sa ilfov, la fetest- jud ialomita?
  concluzie: ati aplicat orbeste, negandit, mecanic descentralizarea si v-ati blocat, ca ucenicul vrajitor!
  • +5 (13 voturi)    
   Corect Domnule (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:20)

   Doc [anonim] i-a raspuns lui sa stam stramb sa judecam drept

   Mai propun totodata urmatoarele masuri:
   1. Salariu minim,... maxim!
   2. Jos mafia sus patria!
   3. Sa fie bine!

   Perfect! Acestea sunt adevaratele masuri. EU ar trebui sa fiu presedinte, iar cu acceptul dumneavoastra va voi acorda functia de primministru.
   ....
  • -2 (10 voturi)    
   Ce e rau aici? (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:33)

   x [anonim] i-a raspuns lui sa stam stramb sa judecam drept

   Ce e rau aici?
   Nu asa se dezvolta o tara adevarata?
   Cei ce au dat "-" sint pedeleii-directori.
   Nu avem nevoie de voi.
   Va ofer pe toti gratis altor tari; daca va vor.
   Ofer pensia mea celor ce va iau si va duc de-aici.
  • +5 (9 voturi)    
   stii ce e aia referendum (Joi, 23 iunie 2011, 0:27)

   georget [anonim] i-a raspuns lui sa stam stramb sa judecam drept

   stii ca intr-o tara democrata referendumul se aplica imediat fara comentarii de la smecheri.
   Vad ca dai lectii ..raspunde si la intrebarea mea daca esti in stare .
 • +7 (23 voturi)    
  ce spunea Basescu in 2004 despre UDMR si Nastase.. (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:37)

  vio [anonim]

  În 2004, acelaşi Traian Băsescu îl acuza pe Adrian Năstase că negociază cu acelaşi Marko Bela "integritatea teritorială".

  Între cele două tururi de scrutin pentru alegerile prezidenţiale din 2004, candidatul Alianţei Dreptate şi Adevăr PNL - PD susţinea că are informaţii potrivit cărora Adrian Năstase s-ar fi deplasat la Târgu Mureş pentru a negocia autonomia Ţinutului Secuiesc în schimbul sprijinului UDMR pentru guvernarea PSD.

  "Modul în care negociază acum Adrian Nastase cu Marko Bela este un atentat la integritatea teritorială şi un act de tradare naţională", declara Traian Băsescu

  MIzerie mare politica asta romaneasca.... mare, mare.....
 • +1 (21 voturi)    
  hern' (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:37)

  k [anonim]

  asadar, un presedinte tradator....sapunul, va rog!!
 • +1 (19 voturi)    
  Absortia fondurilor europene (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:39)

  Ceausescu [anonim]

  Deci cam asta e toata povestea cu descentralizarea pentru mai buna gestionare a fondurilor europene bla bla. Si de cind are base ultimul cuvint in in reimpartirea administrativa a Romaniei PE CRITERII ETNICE? Cum ramine cu statul unitar? De ce ne trebuie 8 regiuni regiuni si 2 judete "mai speciale"? Pentru ce au mai murit romanii in Primul Razboi Mondial? De ce nu se trece aceasta decizie printr-un referendum? Si de ce este asa de multa graba. Cine a vindut ieri flota azi vinde ... citeva judete. Sper sa pateasca la fel ca Ceausescu. Macar Iliescu a reusit sa nu faramiteze Romania.
  Astept sa apara postacii PDL sa-mi raspunda la intrebarile astea. Si sa-mi explice cit de mult vom avea toti de cistigat laudind geniul politic al lui Basescu.
 • -2 (18 voturi)    
  românu (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:43)

  românu [anonim]

  e trist Traiane ca n-ai cu cine, doar noi poprul suntem de partea ta si iti multumim pentru tot ce ai facut pentru tara TA, cu bune si rele esti un patriot si speram sa reusesti implementarea reformelor atat de necesare...
  eu emigrez dar o sa fiu ochii pe romanioara
 • +9 (17 voturi)    
  regionalizarea (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:45)

  vasile [anonim]

  Jocul UDMR este inteligent , stiu sa isi urmeze interesul. De ce participa la alegeri politice cind este o organizatie culturala? Este inscrisa in registrul partidelor cumva!
  Daca se vor impartii in trei, nu vor mai avea acces in parlament si pierd puterea politica. Sunt un exemplu de negociere cand este vorba despre interesul lor national, uita divergentele.
  Opozitia, USL, ar trebui sa vada acest lucru si sa se trezeasca.
  Este o uniune culturala si nu un partid.
  Nu vad de ce, maghiarii ar fi o minoritate privilegiata in Romania!
  Pina la urma au mai multe drepturi decit chiar romanii si tot nu sunt multumiti.
  Ce scenariu joaca oare pe plan international!
  Sa fie continuarea celui din 1989?

  Cred ca s-au folosit de electoratul maghiar toate partidele aflate la guvernare.
  De ce nu se vede ca Rusiei ii este pe plac, se agita ala noi si sustine Ungaria in demersuri pentru ca sa fie un precedent inproblema Moldovei.
  E istorie.

  Cred ca totul face parte dintr-un scenariu care nu s-a jucat in 1989, se vrea continuarea lui.
  Se uita un lucru, este sustinut de Olanda, poate si Franta, Rusia, tari care au si ele o configuratie regionala asemanatoare. Se uita oare istoria!

  Mai invatati istorie, stimati parlamentari si nu dormiti prim parlament.
  Parlamentul este o institutie importanta a tarii si aveti obligatia, daca nu datoria, sa nu patati reputatia lui.
  Se uita ca suntem in UE.
 • +10 (20 voturi)    
  Bravo d-le Basescu (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:48)

  jan dinu [anonim]

  Ultima d-stra oferta este o
  -- solutie rezonabila -- ...!
  Felicitari pentru maniera
  de - un adevarat stil presidential -
  din ultimul timp !~
  JD-USA
 • +12 (30 voturi)    
  Recunosc... (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:53)

  Dan [anonim]

  ...ca are mare dreptate Basescu! Nu ma pronunt vis-a-vis de nimic altceva decat despre chestiunea cu terfelitul Romaniei. Ne place in mod constant sa ne autodistrugem, ca tara, ca si cultura, ca oameni, ca valori etc. Astia suntem de 2000 de ani! N-o spun eu, ci istoria. Niciodata nu ne-am putut ridica deasupra a orice...ne-am complacut in mocirla. Cei care imi veti da minusuri, uitati-va inainte in oglinda.
 • +1 (19 voturi)    
  noi? (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:54)

  VIOREL [anonim]

  Stau si ma uit la subiectul acesta cu maghiarii si nu imi pot reveni,ce am ajuns frati romani?
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Masacrul_din_Ip
  Oare la ce se gandesc ardelenii nostrii domnule basescu care au suferit secole la randul batjocura ungurilor?????ATI AJUNS SA TERFELITI INTERESUL NATIONAL IN folosul personal????ce drepturi au cei 6 milioane de turci in germania????
  • +3 (5 voturi)    
   pai ... (Joi, 23 iunie 2011, 10:07)

   Gigi Kent [anonim] i-a raspuns lui VIOREL

   ... ardeleni il iubesc pe Bocul lor cel minunat si vor vota PDL-ul cu toate mainile de acum incolo (ca si pana acum) ...
 • 0 (12 voturi)    
  ar trebui premiati sau decorati... (Miercuri, 22 iunie 2011, 22:59)

  vio [anonim]

  Turcescu si Cristoiu ar trebui premiati sau decorati pentru sustinearea Presedintelui.... atitudinea conteaza... Nu-i asa ca ?!.... Sau : Stati sa intelegem.....la care Presedintele: Da, asa e.... Decoratii merita....
 • +3 (15 voturi)    
  Oare compromisul sa fie solutia? (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:00)

  Mircea [anonim]

  Sau este modul lui Base de a spune un fleac, m-au ciuruit? Personal nu sunt de acord cu pastrarea HArghitei si Covasnei ca o entitate separata, consider aceasta masura ca un prim pas catre acel Tinut Secuiesc dorit de unii...

  Intrebarea principala insa ramane: avem nevoie de aceasta schimbare administrativa? Oare chiar asta e problema pentru care nu reusim sa mergem mai departe? Ma gandesc daca nu cumva se umbla iar la efect in loc sa se gaseasca cauza..iar cauza acestor probleme este strans legata de oameni, de legi slabe, de neaplicarea lor etc.

  Vom trai si vom vedea..care cum vom mai putea :)
 • 0 (18 voturi)    
  omg (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:02)

  bogdan [anonim]

  8+2, rame?E jenant, e umilitor,e sfidator...e ROmania lui Basescu! REformatorul Romaniei!
 • 0 (16 voturi)    
  Ce-ar trebui sa pateasca tradatorii de neam? (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:03)

  Vasile [anonim]

  Sa o spuneti voi.
 • -3 (19 voturi)    
  rusine Base! (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:03)

  Radu [anonim]

  De ce atatea compromisuri pentru maghiari? Din cauza maghiarilor astia de care depinzi atat o sa castige USL-ul urmatoarele alegeri.
 • +2 (18 voturi)    
  chiar asa (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:06)

  guru [anonim]

  Basescu s-a luat de monarhie si de rege ,jignindu-l pe regele Mihai,facandu-l tradator si toate cele.La fel a facut si Ion Iliescu.Aschia nu sare departe de trunchi,copilul Basescu nu se desparte de ideile tatucului sau Ion Iliescu.Doi comunisti,Basescu fiind progenitura politica a lui Ion Iliescu-FSN.
 • +3 (17 voturi)    
  Sa mai lasam "vigilentili" ca nu e nevoie (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:09)

  Maria356 [utilizator]

  Ungaria in UE, Romania in UE. Ungaria in NATO, Romania in NATO.

  Nu traim in Iugoslavia anilor '90, slava Domnului.

  Visurile de "autonomie" (in sensul periculos, traditional-nationalist) au murit.

  Sintem "condamnati" la convietuire pasnica, INDIFERENT de cum se (re)traseaza granitele administrative interne.

  "ALO, ALO, STATI LINISTITI . . ."

  http://www.trilulilu.ro/david1208/dce0b804041105

  (-:
 • +2 (22 voturi)    
  unde sunt pro-basistii ?! (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:10)

  unde [anonim]

  unde au disparut pro-basistii la articolul asta ?!
  • 0 (0 voturi)    
   Nu au disparut , nu te speria (Joi, 23 iunie 2011, 18:16)

   mark35 [utilizator] i-a raspuns lui unde

   Poti sa ii numeri dupa voturi,alege doar directia voturi negative sau pozitive, in functie de orientarea comentariului.Si chiar ma surprinde numarul chiar foarte mare care mai cred in ce spune Basescu. Si asta cu reorganizarea teritoriala va avea aceasi soarta ca si cea cu chestia unicamerala , asa ca nu vad de ce ne agitam atita pe niste vorbe
 • +2 (16 voturi)    
  tradareeee :) (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:24)

  dhsgaak [anonim]

  tradareeeeeeeeeeeeeeeeeee :D
 • +2 (18 voturi)    
  regele mihai (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:25)

  Andrei Sch [utilizator]

  Cum să spui că Regele Mihai a fost slugă la ruşi ?! Doamne fereşte! Grea e istoria asta pentru unii! Zăcământul de prostie în ţara asta este nesfârşit... :(
 • +10 (22 voturi)    
  Basescu a zis bine (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:27)

  Adrian [anonim]

  Maghiarii isi mentin ce au in judetele unde sunt majoritari. In Mures au 39% din populatie. Deci in Mures maghiarii sunt minoritari.

  Nu e normal sa tii in loc schimbarea administratiei unei tari pentru 2 judete. 2 judete reprezinta mai putin de 5% din nr. total de judete.

  Prin faptul ca cele 2 judete sunt separate nu inseamna ca o sa se uneasca mai incolo. Ideea de uniune vine din contrastul dintre 2 judete mici vs 8 judete mari. E o iluzie de perceptie.

  Insa rational vorbind, maghiarii nu isi imbunatesc cu nimic situatia, nu castiga nimic. Ei chiar o sa aiba de pierdut pentru ca pun traditia in fata economiei.

  Cand pui traditia in fata banului, esti lasat in urma. Traditiile te tin in trecut. Dezvoltarea economica te ajuta sa intri cu adevarat in secolul 21.

  Milioane de romani au ales sa lucreze in strainatate. Au ales sa puna banul in fata traditiei si acum o duc mai bine decat majoritatea romanilor ramasi acasa.

  Cei din Romania sunt plini de datorii iar cei dinafara pun deoparte peste 12 miliarde de euro anual. Au deja o mentalitate diferita.

  In concluzie, lasati-i pe maghiari cu mentalitatea in evul mediu. Nu stiu ce pierd. Ideile astea etnice te duc la faliment cu cat sunt mai extreme si autoritare.
 • 0 (16 voturi)    
  Domnule presedinte (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:29)

  neaga1900 [utilizator]

  Fa ce vrei , dar NICIODATA sa nu spui Buzaului , ca e Moldova! Ca va fi bai mare!N-ai decat sa le spui regiunea de est de vest de centru ,..., cum mai vrei , dar nu spune ca Buzau sau Constanta vor fi Moldova! Lsa Moldova acolo unde ii e locul , asa cum o stia Stefan cel Mare!Mai mult- actualele judete TREBUIE sa ramana cu denumirea lor , nu le schimbi , ca ti s-a sculat azi , dupa mult timp! Regiunea trebuie sa aibe niste judete 8 provincii ) asa e si prin lumea de unde ne vii cu exemple...
 • -2 (8 voturi)    
  ba (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:35)

  eu [anonim]

  sunt simpatizant pdl si basescu plm nu ma intereseaza care se ia de mine si ce zice pe aici dar parca se cam da in spate nu prea ii mai arde de nimic nu stiu de ce am eu impresia asta...
 • +12 (12 voturi)    
  Caracterul licit - ilicit (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:41)

  anonim [anonim]

  Discutia asta aduce dupa ea o alta, la fel de importanta.
  NU numai ca ar trebui pusa o data de incepere, data la care toti contribuabilii (persoane si firme) sa-si declare averea pe proprie raspundere. Asta ar fi un prim pas, stabilirea unei referinte legale, si, doar in cazuri intemeiate (infractori*) sa se puna la indoiala aceasta referinta.

  Problema este ce facem DUPA ce punem acest reper!

  Este o problema, comparativ cu SUA pentru ca la noi NU EXISTA IMPOZITAREA INDIVIDUALA!

  Daca impozitarea intrepriderilor exista, si acestea au obligatia inregistrarii si pastrarii tuturor documentelor financiare pe o perioada de 7 ani, in cazul persoanelor aceste prevederi nu exista.

  Neexistand, apar doua probleme:
  - oamenii nu constientizeaza necesitatea pastrarii bonurilor fiscale
  - oamenii, nu sunt incurajati prin deducerea anumitor cheltuieli de la impozitare (la persoane fizice nu, dar la juridice da, este o discriminare) sa ceara bonuri fiscale
  - oamenii platesc prostiile facute de cei care le retin impozitele si darile pentru stat , fara a avea nici un control (daca angajatorul nu ti-a virat darile, tu nu beneficiezi de asigurare medicala, cazul cel mai des intalnic)
  - oamenii nu sunt incurajati de actualul sistem de impozitare, SA EMITA bon pentru eventualele servicii prestate (moase, asistente, zugravi, instalatori, profesori) - refer micile activitati, meditatiile, etc. MAI rau, prin aceasta lege, pot sa-si piarda averile, pentru ca in multe cazuri castiga mai mult din aceste prestatii decat din cele cu contract.

  Poate modificare constitutiei e doar primul pas, totusi, trebuie sa analizam ce implicatii apar.

  Nu ma refer la trambitarile politicianiste.
  N-ar fi rau sa "facem" un inventar al posibilelor efecte, cu atat mai mult cu cat presa prefera stilul iReal de a-si face treaba in detrimentul celui informativ.

  S-ar elimina totodata si postacii politici, lozincile nu aduc "plus valoare"
 • -1 (13 voturi)    
  Batjocura (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:47)

  Bebe [anonim]

  Asta nu e o oferta, asta e o batjocura si jignire pe fata pentru unguri. Judete fara drepturi de judet, comunitate rupta in doua. Nu are nici o legatura cu doleantele si interesele comunittilor locale, mai mult seamana cu niste idei aberante ale unor dictatori fascisti. Legionarii erau acum mandrii de Basescu, fratiorul lor de cruce de nu erau condamnati la moarte.
 • +13 (15 voturi)    
  Nu va agiati... (Miercuri, 22 iunie 2011, 23:48)

  Ante [anonim]

  Sansele ca UDMR sa accepte cele doua judete separat si Muresul sa fie in mega judetul Centru sunt minime. Sa nu uitam ca UDMR are oamenii de baza din Tg Mures (Marko, Borbely.....) plus ca primarul din Tg Mures, actual vicepresedinte al PD-L national atunci cand a fost chemat de consiliul secuiesc sa semneze intrarea in tinut le-a zis ca mai bine inghite pixul decat sa semneze, iar acum recent a declarat ca daca vrei sa faci treaba nu te asociezi cu doi handicapti ( referibdu-se la pres cons jud Covasna si Harghita). Eu cred ca e o modalitate de a iesi din subiect pana vor aparea si alte partide care sa sustina legea
 • +9 (17 voturi)    
  subiet de tocat la vuvuzele (Joi, 23 iunie 2011, 0:09)

  Raj [utilizator]

  Base a mai dat o terma de tocat la a3 si reaitatea pina luni sau marti, nu o sa fie asa.cel putin eu sunt sigur,nici UDMR-ului nu sa-i convina sa fie dependent direct de guvern.
 • +10 (18 voturi)    
  Al 9-lea judet o sa fie Basarabia (Joi, 23 iunie 2011, 0:10)

  Daniel [anonim]

  Basescu a facut o propunere UDMR-ului special pentru a fi refuzata. A propus practic 8 judete cu grad mare de autonomie plus 2 judete, HR si CV, dependete direct de Bucuresti (deci cu grad de autonomie foarte scazur). Nu stiu de ce unii comenteaza citind doar titlul.
  In plus daca mai consultati si alte surse (mai ales cele ale analistilor relatiilor Romania-RM) ati vedea ca Basescu doreste pregatirea Romaniei pentru unirea cu Basarabia, respectiv impartirea Romaniei in regiuni comparabile ca suprafata si populatie cu Basarabia, plus un grad mare de autonomie a judetelor a.i. Romania sa fie si atractiva pentru basarabeni dar si bine pusa la punct ca mecanism potrivit pentru aceasta absortie.
  • +3 (3 voturi)    
   punctul pe i (Joi, 23 iunie 2011, 10:53)

   jinks [utilizator] i-a raspuns lui Daniel

   foarte bine punctat
 • +6 (16 voturi)    
  Hai la tocat cu inca o tema tv a3 si R (Joi, 23 iunie 2011, 0:11)

  Raj [utilizator]

  Iar le-a dat bataie de cap ginditorilor neamului.Sa vezi dezbateri si injuraturi pe haznaua 3 si irealitatra tv.cel puti pina pe la mijlocul saptaminii viitoare
 • +4 (10 voturi)    
  pacat (Joi, 23 iunie 2011, 0:15)

  Adrian [anonim]

  mi se pare ca se folosesc 2 ocale daca harghita si covasna raman separat.
 • +2 (14 voturi)    
  teritoriul Romaniei (Joi, 23 iunie 2011, 0:16)

  bucatar [anonim]

  teritoriul Romaniei este disputat intre Presedinte si un "partid"? unde s-a mai pomenit asa ceva? constitutie mai avem?
 • -1 (15 voturi)    
  stupoare (Joi, 23 iunie 2011, 0:18)

  atman [anonim]

  aceasta tara este a romanilor nu a lui basescu,doar nu da din buzunarul lui .cum sa dea ceva in numele nostru ..ne-a cerut voie ?.....la unguri li se trage de la bolovani pe care le-a primit in cap la Posada si o sa mai primesac a si suturi in fund daca mai se ridica romani in stada pentru a ne apara tara noastra
 • +1 (15 voturi)    
  Pacat .... (Joi, 23 iunie 2011, 0:22)

  Nicu [anonim]

  Oferta maximala pentru UDMR este un compromis grav. Foarte grav pentru 5%, si va perpetua asemenea compromisuri in viitor prin garantarea UDMR a 5% in viitorul parlament. UDMR nu are drept legal de a exista, pentru ca legea nu permite formarea de partite pe considerente etnice.

  Iar ce a spus despre Regele Mihai este o grava greseala istorica. Regele ar fi fost inlaturat in 40' intr-o forma sau alta. Poate se putea sa plece si fara abdicare formala (cea ce ar fi lasat o portita macar din punct de vedere legal, daca nu practic de a reveni ca rege), dar nu m-ar mira sa fi facuta sub presiuni inimaginabile (pentru cei interesati puteti urmari un documentar despre soviete: http://www.jurnaltv.ro/video/The_Soviet_Story_Povestea_sovietelor_incredibil)
 • +6 (10 voturi)    
  Oferta maximala (Joi, 23 iunie 2011, 0:25)

  Liviu Stoian [anonim]

  1.Marea greseala apartine europarlamentarilor nostri care au gormit in papuci cand s-au format euroregiunile de dezvoltare, croite pe placul Ungariei, UDMR si lui Tokes, adica o euroregiune "Centru" care ne arde mainile acum. Din fericire nu suntem obligati ca judetele sa respecte euroregiunile de dezvoltare. Cea mai buna solutie este de a pastra judetele actuale(istorice) si de a concentra "deconcentratele" (adica de a le lua de la cate 6 judete si a le muta la unul singur). In felul acesta la judete raman doar primarii cu consiliile si nu trebuie umbalt la Constitutie.
  De dorit ar fi desfiintarea euroregiunii "Centru" si impartirea ei pe doua linii imaginare in cruce. In felul acesta Harghita merge cu euroregiunea de NE, Covasna cu euroregiunea de est, iar Muresul cu cea de NV, in timp ce judetele "germanice" se distribuie si ele in asa fel incat sa se formeze euroregiuni echilibrate multietnic, multicultural si poliindustrial.
  Din pacate, trendul european este spre dizolvarea statelor nationale, prin federalizare si apoi prin autonomizare, probabil pentru a pregati formarea unei uniuni "hanseatice", sau cum spuneau malitios rusii, un nou imperiu german. Cei care au gandit la 1850 formarea statelor nationale, acum se razgandesc si gasesc adepti in tarile cele mai slabe.
  2.Maghiarilor trebuie sa le amintim de "Tratatul European privind Nationalitatea" semnat in numele Romaniei de Dl. Severin, care stabileste (obligatoriu), ca ei nu reprezinta o minoritate nationala ci una culturala, pentru ca s-au nascut pe teritoriul Romaniei.
  Ar tebui totusi sa reflectam asupra drepturilor cetatenilor cu dubla cetatenie in legatura cu functiile pe care acestia le pot ocupa in institutiile statului roman, in lumina tratatului de mai sus.
  In privinta discutiilor de la Cotroceni, cred ca s-a ajuns la un echilibru de forte politice si asta este bine pentru ca ii obliga pe oponenti sa discute intre ei si cu noi in final.
  • +1 (1 vot)    
   ce???? (Joi, 23 iunie 2011, 8:52)

   Tzompi [anonim] i-a raspuns lui Liviu Stoian

   Vadim, "europarlamentarul nebun" nu a dormit in papuci nene! A racnit cat a putut contra bezmeticului Tokes! In plen. Dar degeaba, UE face cum rea Budapesta.
  • 0 (0 voturi)    
   bravo (Joi, 23 iunie 2011, 18:34)

   vero [anonim] i-a raspuns lui Liviu Stoian

   Se pare ca esti singurul de pe aici care stie ceva. Din pacate, nu ajuta la nimic... ciolanul este prea gustos, toti vor o imbucatura cat de mica si pentru asta sunt in stare de orice. Si uite-asa, minoritatea culturala dicteaza majoritatii nationale.
   Sa ne fie rusine, carpe iresponsabile ce suntem.
 • 0 (12 voturi)    
  Sa mearga justitia, apoi ne ocupa de judete (Joi, 23 iunie 2011, 0:29)

  daniel [anonim]

  De asta avem nevoie noi acum? In tribunale se negociaza spagile, judecatorii isi bat joc de noi si lui Base ii arde de judete. Totusi..
 • -3 (15 voturi)    
  Unde-s aplaudacii? (Joi, 23 iunie 2011, 0:49)

  Radu [anonim]

  Nici un mesaj de lauda pentru presedinte? Ce ciudat!
  • +2 (16 voturi)    
   aici sintem! (Joi, 23 iunie 2011, 2:31)

   NewLevel [anonim] i-a raspuns lui Radu

   Trebuie sa recunoastem, pina acum Basescu a avut idei bune si foarte bune.
   Judecind cu aceeasi masura si folosindu-ne de acelasi sistem de valori, trebuie insa sa recunoastem ca aceasta "oferta maximala" pentru UDMR este o mare porcarie si cea mai proasta idee posibila.
   Oferta maximala pentru UDMR ar trebui sa fie "8 judete si desfintarea UDMR".
   • -3 (5 voturi)    
    serios? (Joi, 23 iunie 2011, 8:51)

    Tzompi [anonim] i-a raspuns lui NewLevel

    SERIOS? IDEI BUNE? Dragu mosului, Basescu in 2005 a gasit RO pe penultimul loc in UE, si in 2011 RO tot pe penultimul loc e (daca nu o fi ultimul). La anul scapam de el din fericire.
  • +3 (5 voturi)    
   Aici, chibitza, aici! (Joi, 23 iunie 2011, 9:19)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Radu

   Spre deosebire de tine, noi "aplaudacii" vedem si ceea ce face Basescu bun si ceea ce face rau.
   Voi, ipocritii, stati cu gurile cascate. vi se toarne beeep/uri in gura, voi inghititi si apoi eructati satisfscuti, fara sa va ganditi ca poluati.
   Sucesuri ti/ar fi spus Eba!
 • +9 (25 voturi)    
  10! (Joi, 23 iunie 2011, 2:06)

  Nookie [anonim]

  Nu stiu daca Romania va mai pute avea parte de un presedinte de calibrul lui Basescu! Nota 10!
  • -2 (4 voturi)    
   un Presedinte de nota 10, cum spuneti... (Joi, 23 iunie 2011, 6:30)

   costica [anonim] i-a raspuns lui Nookie

   si o Romanie in urma Botswanei si a Gabonului la PIB/capita(ati vazut cel mai recent TOP Finance Globals privind PIB/capita la nivel mondial!!).....Eu stiam ca Mariii Presedinti sunt cei care au dus natiunile pe care le-au condus spre prosperitate, le-au asigurat un loc onorabil in istoria lumii!!! Dl Basescu NU a reusit nimic din toate astea dupa 7 ani de mandat, dimpotriva vedem azi o Romanie care se scalda intr-o saracie lucie, unde oamenii pleaca pe capete(si pleaca cei mai tineri, mai scoliti, mai valorosi si ramane pleava sta politica ce ne conduce spre nicaieri!!), cu un Presedinte care face reguli pentru o parte din tara(vi se pare normal ca romanii din celelalte judete sa accepte reorganizarea ca asa vrea Basescu iar maghiarilor sa li se permita sa zica NU??!!) si cu o Romanie pierduta in spatiu, adica inexistenta pe plan european(nebagata in seama de nici cum, dimpotriva...)..... E cel mai tare Presedinte, asa-i??!!!
 • 0 (6 voturi)    
  Fotografie (Joi, 23 iunie 2011, 5:10)

  Vizitiul [utilizator]

  Paharul ala de pe pupitru are capac? O fi borcan :)
  • -3 (7 voturi)    
   ei na,...nu ai pric''i''put (Joi, 23 iunie 2011, 5:57)

   pi [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

   pt ca paharul cu apa ii de cel putin doua zile acolo....capacul ii ca sa nu sa nu prinda apa praf...cind da din aripi vorbitorul..!
  • 0 (0 voturi)    
   Minusoilor (Joi, 23 iunie 2011, 9:53)

   Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui Vizitiul

   La ce dati minus, am intrebat serios, fara nici o legatura cu Presedintele Basescu. Sunt votant Basescu dar mi se pare de prost gust sa dai minus aiurea doar ca "ti se pare" ca m-as fi luat de Basescu. Indobitocire mare, din pacate :(
 • -4 (10 voturi)    
  d (Joi, 23 iunie 2011, 5:42)

  x [anonim]

  eu cred ca pina in 2014 europa va arata ca s.u.a fara presedinti parlamente .....oricum dupa parerea mea,inceputul exista,continuarea este in desfasurare si va veni si sfirsitul....prin 2014 ,vedeti ce legi se propun prin parlamentul european,prin celelalte tari,impartirea romaniei (ceva asemanator statelor americane) dar este doar inceputul,oricum nu scapam de globalizare indiferent de ce latra unii si altii ,isarescu se straduieste sa puna in aplicare ordinele..........ca doar nu credeati ca basescu conduce tara? ha! in orice caz ma bucur ca m-a ajutat dumnezeu sa ma tivesc din cloaca aia,ar trebui sa munciti si sa traiti si voi prin alte tari, o sa va shimbati gindirea ,comportamentul si o sa va uitati in oglinda ,cum zicea cineva mai sus si o sa ginditi ''ce prost am fost ca n-am plecat mai repede'' asta in cazul in care va place munca,bunul simt,sa fiti respectati,sa respectati pe altii!!! sa nu furati,sa beneficiati de un sistem de sanatate adecvat,copiii vostrii sa urmeze un sistem de invatamint care sa-i invete altceva decit sex,droguri si nesimtire....oricum nu are rost sa mai scriu pentru ca cei care sint deja plecati cunosc si nu mai sint interesati de ce scriu ,iar pentru voi nu conteaza pentru ca a-ti ramas acolo si o sa ma scuipati cu aia 2000 de euro pe care ai cistiga probabil unii, de mai ramin cu nimic de la o luna la alta,dar ei sint foarte mindrii ca fata de mortii de foame care cistiga 200 pe luna ei sint cineva....oricum unii nu mai pot fi lamuriti nici cu slujbe.mergeti la vot 'fetelor' si pregatiti-va de botul pe care o sa-l primiti in continuare,de fapt acelasi pe care il primiti de atatia ani ...hai ca m-am plictisit,ma bag la o bere si nu ma intereseaza ziua de maine ca am tot ce-mi trebuie
  • +7 (7 voturi)    
   Ma indoiesc (Joi, 23 iunie 2011, 7:21)

   Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui x

   Dupa felul in care scrieti, plasarea virgulei, lipsa paragrafelor, propozitiilor etc, indica contrariul cu privire la faptul ca ati trai intr-o lume civilizata.

   Spor la bere.
 • -5 (5 voturi)    
  pentru prima data (Joi, 23 iunie 2011, 8:07)

  panfil flecaru [anonim]

  base nu'mi mai placu.
  nu numai ca l'a atacat pe nepusa masa pe rege, si fara argumente, doar asa, ca vrea muschiul sau prezidential.
  dar, a dovedit ca este ranchiunos si frustat.
  se pare ca se crede singurul barbat de stat adevarat.
  nu este.
  este un alt politrucian dumbivitean, iemanat si el.
  singurul sau merit este ca are o orientare pro occidentala, pro uniunea ioropeana, fata de care este foarte obedient. ceea ce nu'i rau, in etapa actuala.
  pentru vremurile de azi, pare un progresist.
  intr'o tzara normala ar fi un politicianist demagog.
  este un ilici orientat spre partea opusa.
  sau un milu, mai luptator si cu obraz mai gros.
  atitudinea vine din obijnuinta la comanda.
  asta e omul, cu el defilam.:-)
 • +3 (7 voturi)    
  Ciudat... (Joi, 23 iunie 2011, 8:22)

  black [anonim]

  90% din comentarii il infiereaza pe base- pe buna dreptate , e un cretin -si sint depunctate , ies pe minus...deci aia de puncteaza sint portocalii , dar sint in stand-by, nu comenteaza ...ca e groasa...
  • +1 (3 voturi)    
   uite ca-ti raspund eu (Joi, 23 iunie 2011, 14:54)

   nemanipulabila [utilizator] i-a raspuns lui black

   Pai da, e groasa... pt. ca sunteti orbiti si nu vedeti adevaratii tradatori: CCR si USL !!
   Uite eu, si sunt convinsa ca si multi alti pro Basescu sau PDL nu ma simt tradata de Basescu ci de USL si de CCR !!!!!!!!!
   Atata ati infierat si comentat voi si vuvuzelele TV prima varianta a lui Basescu - care, iata, se dovedeste a fi fost cea mai buna - dar maimutzoii Ponta si Crin, cica chiar fara sa se discute cu adevarat in USL-ul lor, au fost la Cotroceni cu alta agenda decat cea pentru care au fost chemati (vezi tu, ii ardea faza cu prezumarea licita si anticipatele). Deci, "marii oameni" cu creierul mic au ratat poate singurul moment cand ar fi trebuit sa faca un compromis sau negociere cu actuala putere intr-o chestiune asa de importanta ca inchiderea gurii UDMR, in fond ambele variante de reorganizare chiar semanau foarte mult... iar regiunea centru cu Muresul in ea ii transforma pe maghiari intr-o minoritate de 30%... nu pierdeau drepturi dar poate aveau si romanii din Har-Cov (aprox 10%) mai multe drepturi si posibilitati decat au acum..
   Voi chiar nu vedeti imaginea de ansamblu, ce naiba! De aberatiile CCR ati uitat?
   Sunt 18 puncte la care a raspuns Basescu, de acestea nu ziceci nimic.... va oapriti fixati doar pe chestiunea celor 8+2 judete ! Dar asta e doar consecinta faptului ca nu s-a putut intelege cu caposii din USL care se dau mari romani of of mai mai.
   Basescu nu e in niciun caz "cretin" (vezi dex) mai desteptul pamantului ce te crezi... nu te mai lasa manipulat de barfa mahalageasca de la Voiculescu TV si Vantu TV.
   Si daca ar vrea unul sa faca ceva bun, sa urneasca ceva in tara asta N-ARE CU CINE BAh!! din cauza franelor ca voi, ca altii gen USL, CCR si a legilor pe care de 20 de ani si le-au dat pt. ei nu pt prostime, a judecatorilor/functionarilor corupti, etc.
   Nu mai stiu cine a zis aici o vorba de duh, n-am putut sa-i dau decat un + asa ca o reproduc aici:
   "Stii cum recunosti pe unul mai destept? Toti prostii se coalizeaza impotriva lui"
   • -1 (1 vot)    
    SPER CA STII (Joi, 23 iunie 2011, 18:34)

    mark35 [utilizator] i-a raspuns lui nemanipulabila

    Ca Basescu a facut parte din mai toate guvernele ultimilor 20 de ani,ca ministru al transporturilor devenit celebru pt ingroparea banilor populatiei cu sloganul ,, Aici sant banii dvs" si pt neconstruirea nici unei autostrazi,apoi ca primar cu singura realizare notabila care a socat intreaga Europa cu exterminarea maidanezilor si cu fraza dati-mi majoritatea si voi face , voi drege, dupa care bineinteles nu a mai facut nimic .A schimbat apoi primaria cu presedentia unde in primul mandat s-a ocupat doar cu atacarea si cearta cu Tariceanu de care nu a reusit sa scape decit in al doilea mandat in care pe ultima suta de metri face ce stie el mai bine, te las pe tine sa spui ce.Si asta doar pe scurt fara sa mai amintim povestile cu flota, cu casa din Mihaileanu si altele. Dar cum memoria noastra e scurta , uite ca multi mai cred in ce spune el. Eu prefer sa cred in ce face efectiv cineva si nu in ce spune, Si ca un amanunt nu sant nici fan Basescu si nici nu l-am votat vreodata, dar poate daca mai si face ceva pt poporul asta in timpul care i-a mai ramas... imi voi schimba si eu parerea
 • -4 (4 voturi)    
  cum si base a recunoscut (Joi, 23 iunie 2011, 8:23)

  panfilica [anonim]

  nici pedelistii - parlamentari si teritoriali- nu's prea fericiti cu regiunile.

  base se va alege, probabil, cu planul b. adica cu dencentrarea pe regiuni a activitatii guvernului.
  n'a spus o vorbulita despre desfiintarea birocratiei.
  a spus ca in locul la doua trei stampile, va fi una, mai mare.
  nimic despre desfiintarea stampileleor.
  omul tot va trebui sa mearga la fostul centru de judet, unde va ramane un birou cu o treime de salariati. deci vor fi mai putini salariati, aceiasi birocratie.
  singurul scop, se pare ca este, scaparea de dragnea, oprisan si fluture.
  si operarea numai cu opt sefi, mai usor de controlat.
  asta nu'i descentralizare, nici debirocraizare.
  este numai o reducere a aparatul de stat.
  si macar de ar fi cum a promis, angajari prin concurs.
 • +1 (5 voturi)    
  nu am fazut asa multe minus-uri de mult (Joi, 23 iunie 2011, 8:40)

  romanes' [anonim]

  totusi idea e clara , lumea il place pe basescu .

  eu apreciez faptul ca omul asta chiar vine cu idei , aduce ceva in tara asta....facem progres, mai greu dar facem ca asa e la romani.

  pe subiectul maghiari-romani eu cred ca nu ma suparam daca stateam in ungaria si sa vin in ro in vacante . cu toate ca dupa doi ani de absenta din ro sunt placut surprins de multe progrese facute.
  • -3 (5 voturi)    
   Romanii il dispretuiesc pe Basescu (Joi, 23 iunie 2011, 9:58)

   liviau2005 [utilizator] i-a raspuns lui romanes'

   Toti romanii oameni onorabili il vor judecat ,condamnat pe acest tradator de tara.Iata aici cum il "plac" romanii pe Basescu traian:

   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QVsfd_y7VFQ
  • +1 (5 voturi)    
   O idee ... (Joi, 23 iunie 2011, 10:20)

   Gigi Kent [anonim] i-a raspuns lui romanes'

   ... gresita. Ai vreo 100 de comentarii din care vreo 80 sunt negative la adresa "miscarii" cu 8+2 si vreo zece-douazeci de voturi negative (primul comentariu deci cel mai vechi a luat 17). Daca la tine o proportie de 4:1 inseamna ca "lumea il place pe basescu" (in legatura cu aberatiile debitate in articol) ... atunci e grav.
 • -1 (7 voturi)    
  Am un singur comentariu scurt... (Joi, 23 iunie 2011, 8:43)

  Rescatorul [anonim]

  Presedintele Basescu a dovedit inca o data ca este cel mai mare politician al Romaniei dupa 1990. Bravo, Domnule Presedinte! Ma bucur ca am fost inspirat si v-am votat din nou. Sunteti la inaltimea deciziilor pe care trebuie sa le luati ca roman in aceasta perioada grea pentru tara.
 • -2 (8 voturi)    
  rusine basescule! (Joi, 23 iunie 2011, 8:46)

  kitto [utilizator]

  sa-ti fie rusine basescule..
  cum iti permiti sa te iei de regele mihai..
  avem o adunatura de politicieni care in 20 de ani nu au facut nimic in comparatie ce a facut casa regala pentru Romania..

  basescule esti un presedinte ce promoveaza incompetenta si non-valorile (udrea,videanu,boc, ritzi) pe cand casa regala a promovat adevarata intelectualitate a Romaniei..
 • -1 (5 voturi)    
  ieri: (Joi, 23 iunie 2011, 8:49)

  Tzompi [anonim]

  PDL-UDMR-Basescu s-au hotarit sa imparta RO in 9 judete mari plus unul mic, format din Har. + Cov., cu "statut special" (?), cum a declarat Marko Bela la un post unguresc. (PDL neaga vehement aceasta sintagma periculoasa a lui MB, care este contra preceptelor UE). Pe romaneste, dupa cum zice Vadim, harta Romaniei este taiata cu foarfecul de regimul Basescu la adapostul unui uragan de minciuni pioase.
 • -1 (3 voturi)    
  a fi tolerant... (Joi, 23 iunie 2011, 8:49)

  prostu´ [anonim]

  ...cu prostii, cu tradatorii, sau cu cei ce nu-si recunosc greselile, rezulta faptul ca esti de-a dreptul, idiot !

  ...(50/ -) ... (19/+), elocvent, NU?!
 • 0 (6 voturi)    
  era previzibil (Joi, 23 iunie 2011, 9:01)

  Caragiale [anonim]

  Rezultatul era previzibil, specialistii PD au deschis cutia pandorei fara a avea un plan si o majoritate stabila in parlament. Se stie ca atunci cand doi se cearta al treilea castiga . Ori..de data asta era previzibil ca Ungurii decid soarta acestei actiuni de la bun inceput. Ungurii obtin exact ceea ce doreau, ba din contra, entitatea lor teritoriala se mareste .
  Vorba lui Caragiale: Si cu asta ce-m facut ?
 • -2 (6 voturi)    
  Oferta ? (Joi, 23 iunie 2011, 9:09)

  FRIPT [anonim]

  Pai cum oferta de 8 judete si 2 separate; suna f rau; deci UDMR trebuie sa accepte si formarea celor 8 judete?; Interesant ca a ajuns UDMR sa valideze ceea ce se intampla cu romanii.
  Auzi Oferta pentru UDMR: 8 judete si 2 separate.

  UN PUMNAL IN INIMA ROMANIEI.

  Pe langa ca am fost ciuruiti, acum suntem si umiliti
 • -3 (5 voturi)    
  Iuda (Joi, 23 iunie 2011, 9:15)

  Un toplitean [anonim]

  Ne-ai vandut deja?
 • -4 (6 voturi)    
  tampenie (Joi, 23 iunie 2011, 9:25)

  mini [anonim]

  O tampenie, noi romanii suntem minoritati in propria tara, sa mearga la ei la unguri sa ceara drepturi , nu-i obliga nimeni sa stea in tara asta de rahat.
 • -5 (7 voturi)    
  Ponta vs Antonescu (Joi, 23 iunie 2011, 9:25)

  Mihai Voicu [anonim]

  Cât nu-mi place mie PSD, trebuie să recunosc că Ponta a avut mult mai multă prestanţă decât Antonescu la consultările cu preşedinţia.
  • +2 (2 voturi)    
   Antonescu (Joi, 23 iunie 2011, 9:50)

   Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Voicu

   Parca era la o cafenea de taximetristi la o discutie amicala.
 • 0 (6 voturi)    
  rusine!!! (Joi, 23 iunie 2011, 9:44)

  me [anonim]

  este uimitor cum 4% din votantii tarii dicteaza politica in romania!
  nu trebuie facut asa ceva!!!
  d c nu le gam direct harghita si covasna ca doar asta vor? oricum in stilul asta in maxim 20 de ani o sa se intample asta..
  suntem de tot rahatu!
  • -1 (3 voturi)    
   pai, practic le-a dat... (Joi, 23 iunie 2011, 9:59)

   lili [anonim] i-a raspuns lui me

   cat timp nu le-a integrat intr-o alta regiune.... raman separat si oricand gata pregatite(simpla chestiune de timp!!) pentru autonomia teritoriala a secuimii..... enclava maghiara din centrul Romaniei...
 • -3 (5 voturi)    
  BASESCU TRAIAN JOACA TARA LA POKER! (Joi, 23 iunie 2011, 9:50)

  livia [anonim]

  Basescu traian este nelegitim la Cotroceni,este infractor,contrabandist prin faptele savarsite in complicitate cu PDL-Udrea-Boc ,si este anticonstitutional.Singura fapta basesciana in acest moment este batjocorirea Institutiei Prezidentiale.
  Am scris ceea ce mii de romani si occidentali cetateni ai U.E gandesc.

  Dispretuit si nedorit ca presedinte al Romaniei ,Basescu traian va iesi cu catuse de la Cotroceni.
  D-tra ce faceti ,ii sunteti complici?V a multumeswc pentru cenzurare , asa ii cunoastem si noi pe cei care sunt vinovati de dezastrul in care a fost adusa tara de Basescu-udrea -PDL.
 • +2 (2 voturi)    
  Mare greseală (Joi, 23 iunie 2011, 10:01)

  sorin [anonim]

  Varianta acceptată de Băsescu în privinţa reorganizării teritoriului, acest compromis făcut cu udmr-ul, este o mare greşeală. Înţeleg jocul politic, dar sunt unele chestiuni care nu suportă niciun compromis, nicio negociere. Iar una dintre aceste chestiuni este cea a organizării teritoriului, care cade exclusiv în sarcina românilor, nu a maghiarilor.Mai bine nu se face nicio reorganizare decât să cedăm şantajului făcut de udmr. Dacă în chestiunea confiscării extinse a averilor si înlăturării imunităţii parlamentarilor îi dau dreptate preşedintelui, în chestiunea reorganizării teritoriale, cu o regiune Har-Cov nu pot fi de acord.Atenţie d-lor politicieni la jocul pe care-l faceţi, în curând vin alegerile!
 • +6 (6 voturi)    
  Practic, nici nu a negociat cu UDMR-ul (Joi, 23 iunie 2011, 10:03)

  Luciff [anonim]

  Ce inteleg eu din declaratiile presedintelui Basescu de la B1TV este ca, in fapt, nu a negociat cu UDMR-ul. Daca ungurii nu doresc varianta lui de reorganizare, atunci nu se mai face reorganizarea teritoriala, ci doar administrativa. Foarte bine! Scopul si-l atinge oricum; cred ca asta si intentiona presedintele din start. Ca sa iti atingi un scop minimal, vii initial cu maximul de cerinta si, aratand ca o retragere a ta, iti indeplinesti misiunea minimala, diminuarea birocratiei si apari si ca salvator al coalitiei de la guvernare. Practic, raman baronii locali, raman adica presedintii de consilii judetene, dar dispar cohortele de locotenenti ai acestora (sefii de deconcentrate si miile de functionari inregimentati politic in functie de baronii pentru care lucreaza). Deci raman baronii, dar dispar armatele acestora. Desigur, or sa ramana in judete firmele apropiate diferitelor partide (functie de culoarea baronului de judet), dar banii macar se duc in economie, ca si astia construiesc drumuri, poduri, cladiri etc etc. Diminuam birocratia intr-o prima etapa si, la a doua incercare, baronii fiind deja slabiti ca influenta, poate trece si reorganizarea maximala. Din punctul meu de vedere, Romania nu are la momentul acesta alt barbat de stat afara de Basescu. Adica politician cu viziune, tenace, cu proiecte si obiective pe care cauta sa le implineasca. Crinut, Vitoras? Vai steaua lor...
  • -2 (2 voturi)    
   barbat mare de stat (Joi, 23 iunie 2011, 10:56)

   ilici [anonim] i-a raspuns lui Luciff

   asa'i mai draga !
   multumesc, pe aceasta cale, lui traian, ca pe mine m'a apreciat, si pe hopintzoale la pus la punct !
   sunt sigur ca, in locul meu, nici traian nu l'ar fi primit atunci pe rege si mosierii lui !
   pacat ca nu l'am recrutat la noi, la... estici. au pus americnaii (!!) mana pe asa un barbat mare la stat !
   la statura politica, ma refer !
   profit de ocazie sa'i transmit salutul nostru tovarasesc, al meu si al celorlalti oameni politici de valoare, manivela si bombonel.
   cu salutari tovarasesti,
   dela barbat de stat la barbat de stat.
   traian, oleaca mai mic la stat...

   sa traiti bine, mai draga !
  • 0 (0 voturi)    
   vai steaua lor... (Joi, 23 iunie 2011, 11:00)

   jinks [utilizator] i-a raspuns lui Luciff

   comunista
 • +3 (3 voturi)    
  Practic, nici nu a negociat cu UDMR-ul (Joi, 23 iunie 2011, 10:03)

  Luciff [anonim]

  Ce inteleg eu din declaratiile presedintelui Basescu de la B1TV este ca, in fapt, nu a negociat cu UDMR-ul. Daca ungurii nu doresc varianta lui de reorganizare, atunci nu se mai face reorganizarea teritoriala, ci doar administrativa. Foarte bine! Scopul si-l atinge oricum; cred ca asta si intentiona presedintele din start. Ca sa iti atingi un scop minimal, vii initial cu maximul de cerinta si, aratand ca o retragere a ta, iti indeplinesti misiunea minimala, diminuarea birocratiei si apari si ca salvator al coalitiei de la guvernare. Practic, raman baronii locali, raman adica presedintii de consilii judetene, dar dispar cohortele de locotenenti ai acestora (sefii de deconcentrate si miile de functionari inregimentati politic in functie de baronii pentru care lucreaza). Deci raman baronii, dar dispar armatele acestora. Desigur, or sa ramana in judete firmele apropiate diferitelor partide (functie de culoarea baronului de judet), dar banii macar se duc in economie, ca si astia construiesc drumuri, poduri, cladiri etc etc. Diminuam birocratia intr-o prima etapa si, la a doua incercare, baronii fiind deja slabiti ca influenta, poate trece si reorganizarea maximala. Din punctul meu de vedere, Romania nu are la momentul acesta alt barbat de stat afara de Basescu. Adica politician cu viziune, tenace, cu proiecte si obiective pe care cauta sa le implineasca. Crinut, Vitoras? Vai steaua lor...
 • -2 (2 voturi)    
  prostie nu vreau reorganizare administrativa (Joi, 23 iunie 2011, 10:07)

  insight [anonim]

  Serios acum nu stiu ce au fumat politicienii astia. Dar cum ramane cu plan de decentralizare. Vor reorganizare administrativa doar pentru a cheltui mai putin bani pe administratiile locale.
  Serios , ce stiu cei de la Bucuresti despre ce probleme trebuie rezolvate in zone ca Bistrita, sau Neamt? Chestia asta nu va face decat sa saraceasca si mai rau zonele defavorizate.
  Cat despre secui , sunt manipulati. M-am saturat de huliganism atat din partea romanilor cat si din partea activistilor secui. Nu se mai trezeste tara asta la realitate? avem probleme mult mai serioase
 • 0 (2 voturi)    
  ma bucur (Joi, 23 iunie 2011, 10:17)

  Duru [utilizator]

  Foarte bine! Sa invete absolut tot in limba maghiara si-şi vor gasi locuri de munca, in romanica, numai in judeţele in care vor sa se incorseteze, sau in…. ungaria! saracii etnici maghiari de rand! nu stiu ce le pregatesc inconstientii polticieni diriguitori ai lor. Nu vad ce zile traim ?
 • -2 (2 voturi)    
  halat presedinte avem :( (Joi, 23 iunie 2011, 10:21)

  nu am timp [anonim]

  omul asta chiar isi bate joc de timpul nostru. in loc sa-si vada de treaba de presedinte, aceea de a ne reprezenta cu onoare tara si pe noi, toti romanii, indiferent de etnie, ne tot vinde gogosi pe timpul si pe banii nostri. nu isi respecta nici tara si nici istoria, nu ne respecta nici pe noi , nu stie decat sa bage fitile si strambe. oare nu gasim nici un roman sa ne conduca?!
 • -1 (3 voturi)    
  Doamne, Ce am ajuns ! (Joi, 23 iunie 2011, 10:30)

  gabi [anonim]

  Tara scoasa la mezat ! La oferta !
  De insusi presedintele !!!!!
 • -1 (3 voturi)    
  te-ai fript (Joi, 23 iunie 2011, 10:32)

  ia cucu [utilizator]

  Basescule... ai dat-o'n bara rau de tot de data asta... amatorule.
 • -1 (3 voturi)    
  Daca eram... (Joi, 23 iunie 2011, 10:44)

  Gigi Kent [utilizator]

  Daca eram (Doamne fereste!) Cristoiu sau Turcescu l-as fi intrebat "Domnu Presedinte ... da despre Mircea cel Batran ce parere aveti? ... a fost cam de porc asa putzin nu?" sau "...ca si Vlad Tepes ala ... nu prea a facut mare lucru pentru tarisoara ... ne-a lasat prostia asta cu vampirii si cam atat ..." sau "...Mihai Viteazu daca facea si el un compromis cu ungurii ... il lasa pe Bathory ala in Transilvania... si alta era Romania azi ... asa, s-a lasat ca prostul omorat de pomana sa uneasca el repede cele trei tari?"

  Un Presedinte tembelutz pentru un popor asemenea ... "hai Basescu la putere / scapa tara de lichele / de perversi si mafioti / pune-i la respect pe toti". A se observa ca in celebrele versuri de mai sus nimeni nu vrea sa scape de prosti ... :))
 • -1 (5 voturi)    
  Eu nu sunt de accord cu Base ... (Joi, 23 iunie 2011, 10:55)

  gigi [anonim]

  Vreau referendum !!!! Eu nu sunt de accord cu impartirea tarii santajat de UDMR. Imi pare rau Base, dar aici ai calcat raud e tot pe bec. Daca le dai la unguri ceva o sa te coste scump la alegeri. Mare grija.
 • -2 (2 voturi)    
  Gafa cu Regele Mihai (Joi, 23 iunie 2011, 10:57)

  Cristy [anonim]

  Initial am crezut ca n-am auzit bine. Dar Presedintele a spus intr-adevar ceva impardonabil. Faptul ca isi asuma este si mai grav. In Europa Occidentala cultura politica spune ca n-ai dreptul sa te atingi de simboluri istorice care ele insele dau valoarea unei natii. Ori Regele Mihai, nu poate fi trecut pe lista tradatorilor atata timp cat de peste 50 de ani nici o instanta de dupa al II-lea razboi mondial nu l-a gasit vinovat cu nimic. In schimb pe Maresalul Antonescu toti aliatii l-au gasit vinovat. Ca Sef de Stat nu poti avea evaluari personale despre istorie atata timp cat n-ai nici specialitatea si cunostiintele necesare. Doar daca ai de gand sa pui in discutie publica si sa iei oficial o decizie ca Regele Mihai a fost un tradator! Mai trebuie insa sa ti-o recunoasca si altii, adica Europa. Ma tem ca aceasta gafa monumentala ii va crea lui TB personal mai multe probleme decat toata opozitia unita. Este cel putin pentru mine o pozitie ANTI Mihai atat de stupida precum campania ANTI Base dusa de opozitie. Ori poate a vrut sa activeze un curent monarhic adormit acum in Romania? Ar putea fi o ipoteza.
 • +1 (1 vot)    
  propunere (Joi, 23 iunie 2011, 11:28)

  patriotul [anonim]

  Cred ca,reorganizarea administrativa sa se faca pe regiuni geografice: Maramures,Crisana,Banat,Transilvania,Oltenia,Muntenia,Dobrogea,Moldova+Bucuresti.Asta ar fi cea mai buna solutie.Parerea mea...............
 • -1 (3 voturi)    
  stupefiant (Joi, 23 iunie 2011, 11:38)

  aha [anonim]

  Stupefiant ce aberatii sustine seful statului in legatura cu minoritatea maghiara din romania. Domnilor cum zice si Iorga, existenta unui popor, a unei comunitati nu se discuta - se afirma.

  Daca Romania nu e capabila sa-si sustina comunitatile traditionale care compun de fapt statul roman, daca nu-i reprezinta interesele in demersurile lor pentru a avea acces la fondurile europene destinate comunitatilor regionale si nu doar Bucurestiului - isi gasesc ei alte solutii sa le acceseze la ele, ba prin reprezentantele nemtesti, ba prin cele unguresti, ba prin cele spaniole.

  Oricat de ciudat suna Tokes in acest caz reprezinta interesele reale a romanilor, si Basescu reprezinta o tara imaginara, care exista doar in mintea maniacilor fascisti gen Antonescu sau Codreanu.

  Nici macar Ceausescu nu a sustinut astfel de aberatii.

  Asta e politica moderna a Romaniei? Noi nu existam, doar ca slugi anonimi ai baronilor batuti in cap marca Basescu sau Ponta?
 • -1 (1 vot)    
  ce e "oferta" asta cu 8+2? promotie la carrefour? (Joi, 23 iunie 2011, 11:57)

  nasolu [anonim]

  adica la opt regiuni mari unii cumparatori primesc doua judete gratis?

  nu-mi vine sa cred in ce rahat a ajuns tara asta amarata - sa vina un balbait betiv si batran si sa faca oferte cu teritoriul ei.

  ok, daca e cu oferta, vreau si eu sa particip. poate primesc si eu un judet undeva, de exemplu olt. se face tombola sau cum?
 • +1 (3 voturi)    
  deziluzie (Joi, 23 iunie 2011, 11:58)

  mosh [anonim]

  Te-ai fi asteptat la comentarii serioase. As, de unde, aceeasi flasnetari tocmiti , care oricum nu ar fi fost de acord cu nici un compromis, pentru ca, ati ghicit , sunt tocmiti de penelei si felix sa imputa spatiul pe aici.Nu le mai ajunge jurnalul national, ei simpt ca nu au destula priza prin trimbita lor de partid si acum infesteaza un spatiu obisnuit a fi civilizat si unde se pot schimba opinii pertinente. Chestia cu Hracov o folosesc special pentru a atita eventuali naivi.Pe ei ii doare foarte tare reforma ce va sa vina, fie ca e cu regiunile fie cu institutiile. Stiu ca nu e usor, s-ar putea sa am si eu in familie cazuri in care , cu regret trebuie sa renunte la acel job caldut, dar asta nu inseamna ca trebuie sa amanetam tara pentru niste flasnetari.Tot, absolut tot, de la primul cuvint pina la ultimul e de bun simt si adevarat. Dusman de tara sa fii ca sa-ti nu-ti dai seama.
 • +1 (1 vot)    
  In ce categorie intra? (Joi, 23 iunie 2011, 12:01)

  Pepi [utilizator]

  Pana acum am sustinut ca masurile care au fost luate de actuala administratie (legea educatiei, reducerea salariilor bugetare si a pensiilor, codul muncii, mica reforma in justitie, ...) sunt necesare si un pas inainte, macar ca si intentie si chiar daca au fost complementate extrem de stangaci si cu intarzieri. Dar sustinerea reorganizarea administrativ teritoriala cu asemenea concesii pentru UDMR, numai pentru ca acestia au un orgoliu imens si contra oricarei logici economice de dezvolare, sincer, poate intra in aceeasi categorie cu abdicarea regelui Mihai: daca nu tradare (opinia personala a presedintelui), cel putin lasitate si abdicare de la principiile statului unitar.
 • +4 (4 voturi)    
  Apel (Joi, 23 iunie 2011, 12:09)

  marius [anonim]

  Apel catre politicienii Romaniei:
  1. Scoateti UDMR din parlament. Nici o formatiune etnica nu are dreptul sa participe la deciziile privind interesul national.
  2. Retrageti drepturile excesive acordate maghiarilor. Oricum nu apreciaza si se obraznicesc, oricat ar primi.

  Pana acum v-ati dovedit niste carpe morale cu caracter de slugi. Incercati sa faceti ceva pentru tara voastra, nu de altceva, dar nu o sa mai aveti de unde fura, dragi politicieni.
 • -1 (5 voturi)    
  Romania nu e flota (Joi, 23 iunie 2011, 13:40)

  Mihai [anonim]

  pe care a impartit-o pe unde a apucat acest vanzator de tara care ne este presedinte, in loc sa faca dezbatere, sa aiba un proiect pe care sa discute el tot da unuia si altuia ce ii convine dupa cateva stacane de bautura, ar trebui sa mai inceapa sa se comporte ca un presedinte ce e, sa-si vada de politica externa care alaturi de hotul Baconschi e praf si pulbere, sa il trezeasca pe Boc din visul cu cresterea economica si sa inceapa sa miste ceva. Organizarea asta teritoriala e ultimul lucru de care are nevoie Romania, poate PDL are nevoie la alegeri ca tre furate voturi neaparat dar nu cred ca a fost ales presedinte ca sa reprezinte necesitatile PDL.
 • 0 (0 voturi)    
  TRAIAN BASESCU:OFERTA MAXIMAL (Joi, 23 iunie 2011, 14:26)

  ELENA [anonim]

  Cum nu vii tu,Tepes,doamne,ca punand mana pe ei
  Sa-i imparti in doua cete:in smintiti si in misei,
  Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni

  cata dreptate avea Eminescu:Voi sunteti urmasii Romei?Niste rai si niste fameni!
  I-e rusine omenirii sa va zica voua oameni!
 • -2 (2 voturi)    
  hai hotnews, lasati-o balta cu minusurile (Joi, 23 iunie 2011, 15:45)

  nasolu [anonim]

  ca va faceti de tot rasu'; cum scrie ceva impotriva lui basescu, cum e umplut instantaneu de minusuri si topic-ul e inchis.

  am impresia ca traiti in casuta din vis voi: romania e f bine, doar unele comentarii sunt asa "putin deplasate" si prin urmare sigur, trebuie minusate si inchise, sa se vada numai cantecele pozitive adresate conducatorului iubit care tocmai ce ne-a bagat in sant si habar n-are cum sa ne scoaat de acolo.

  si lasati-o balta ca scriu "cetatenii" - scriu niste amarati portocalii, pusi sa faca rahatul asta, se vede dupa textele alea de patru clase pe care le scriu acolo.

  schimbati-va sistemul, ca aveti probleme.
 • -1 (1 vot)    
  ce-a facut Slovacia !!!! (Joi, 23 iunie 2011, 17:12)

  costica [anonim]

  România şi Ungaria trebuie să găsească împreună soluţii pentru reorganizarea teritorială anunţată de preşedintele Traian Băsescu. Dacă nu ajung la un acord, cele două părţi ar putea cere Bruxellesului să medieze problema. Este declaraţia lui Richard Horcsik, membru marcant al partidului aflat la guvernare în Ungaria, Fidesz, şi preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Legislativul de la Budapesta. El a avertizat că reorganizarea administrativă a României, prin comasarea judeţelor în opt regiuni, riscă să strice relaţiile dintre Bucureşti şi Budapesta.
  El a explicat că reorganizarea teritorială a României a născut temeri la Budapesta şi pentru că există un precedent nereuşit în Europa. "Reorganizarea administrativă a Slovaciei a <<rupt în două>> comunitatea maghiară din această ţară", a spus el. "Sper ca Executivul român să găsească soluţii europene la problema reorganizării în regiuni a ţării", a subliniat parlamentarul.

  Comentarii, va rog !!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Daca... (Vineri, 24 iunie 2011, 18:16)

  Mirobo [anonim]

  ...am fi uniti nu ar mai trebui sa consultam minoritati,fie ele si maghiare, asupra a ceea ce este de facut sau nu in tara.
  Sper ca pe viitor etnicii maghiari sa copieze comportamentul romanilor si sa se scindeze ,poate nu mai ating pragul parlamentar!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by