Daniel Funeriu si-a recunoscut gafa facuta astazi in Senatul Romaniei. Ministrul educatiei a explicat la Nasul (10TV) cum a ajuns sa spuna despre substantivul "coleg" ca este de genul neutru: "Ma gandeam la un alt cuvant, la cuvantul 'cadru', care este intr-adevar de genul neutru, dar atunci cand m-am exprimat, am scos altceva pe gura. Va asigur ca ministrul educatiei cunoaste genurile substantivelor din limba romana. O eroare gramaticala nu poate opri lupta mea cu mafia universitara".

Daniel FuneriuFoto: 10TV

Funeriu a spus despre mafia din universitatile private ca a creat o retea a mediocritatii in Romania: "Aceasta retea se gaseste in intreg sistemul de invatamant. Daca eu vreau sa fiu foarte exigent la bacalaureat, facultatile lor raman fara clienti, pentru ca elevii obisnuiti cu frauda nu mai pot promova. Asta e problema mafiei din sistemul privat".

Intrebat de Radu Moraru daca a copiat vreodata, ministrul educatiei a raspuns: "Nu am copiat nicioadata la scoala pentru ca am incredere in ceea ce fac. Ma mai consultam in liceu cu o colega de banca care era foarte silitoare. Faceam schimb de teme".

In finalul emisunii minstrul educatiei a continuat seria gafelor, confundandu-l pe Radu Moraru cu Robert Turcescu.