Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, a declarat miercuri seara, la "Evenimentul Zilei"- B1 TV, in contextul constatarii Comisiei Europene ca dosarele sunt amanate si exista riscul prescriptiei, ca are in vedere initierea unui proiect de lege care sa prevada oprirea prescriptiei, in momentul in care o persoana este trimisa in judecata sau in momentul in care un dosar este judecat pe fond.

Monica MacoveiFoto: AGERPRES

Raportul pe justitie, prezentat miercuri de Comisia Europeana, "ne spune ceea ce stim" si "ne mai spune ca politicienii care acuza ca dosarele sunt politice mint", sustine fostul ministru al Justitiei.

Macovei, comentand concluziile raportului MCV, considera ca dosarele politicienilor care treneaza in justitia din Romania, precum cel al senatorului PSD Adrian Nastase, sunt cele la care se refera comisia europeana cand indeamna justitia romana sa grabeasca procesele marilor corupti.

"Adrian Nastase are trei dosare pe rolul ICCJ, este intre acele dosare la care se refera raportul CE ca sunt amanate de ani de zile si nu sunt judecate", a spus europarlamentarul.

Legat de cazul ministrului Borbely, Monica Macovei a declarat ca nu cunoaste detalii despre cazul sau, insa considera ca" reactiile celor din UDMR usnt nejustificate, asa cum s-a intamplat si in alte cazuri". "DNA nu a putut, probabil, sa spuna mai mult", a adaugat Mocovei.