Moneda euro ar putea sa dispara intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat, "daca nu se vor adopta decizii de supraveghere a politicilor fiscale si bugetare ale tuturor tarilor membre ale zonei euro". Declaratia a fost facuta la RFI de fostul ministru de Externe si al Apararii, Teodor Melescanu, senator PNL.

Teodor Melescanu considera ca "UE este intr-o etapa foarte dificila. Criza economica si financiara internationala a afectat si UE, sigur, nu in mod egal toate tarile. Pentru ca moneda euro sa functioneze sunt absolut de acord ca e nevoie sa fie completata de politici la nivel bugetar european. Altfel, e greu sa faci sa functioneze o moneda unica in state care au politici bugetare, fiscale diferite. Este absolut necesar! Fara aceasta, cred ca euro va avea foarte multe dificultati".

Senatorul PNL, Teodor Melescanu, spune ca existenta monedei euro ar putea fi pusa in pericol: "Nu vreau sa fiu asa de pesimist, dar nu se poate exclude nici posibilitatea ca moneda sa aiba dificultati extraordinare, care sa-i puna in pericol insasi existenta".