Cum vad publicistii de stanga din Romania evenimentele din Ucraina. O paralela cu Vocea Rusiei

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 24 februarie 2014, 11:40 Revista Presei


O scurta privire asupra site-ului CriticAtac arata cum pozitionarea editoriala coincide cu pozitia Rusiei, exprimata de oficiali de la Moscova sau prin mesaje redate de Vocea Rusiei. Si unii si altii condamna cam cu aceleasi fraze cheie "lovitura de stat", acuza opozitia de "fascism" si "extremism" si reproseaza Uniunii Europene ca gireaza o serie de actiuni nedemocratice, in dezacord cu valorile democratice.

Tema loviturii de stat
 • CriticAtac: Indiciul cel mai clar al faptului ca ne aflam într-un nou razboi rece este acela ca bancurile de la Radio Erevan au redevenit amuzante. Ultimul banc suna cam asa (spus de Vasile Ernu): De ce nu exista lovituri de stat în SUA? Pentru ca la Washington  nu exista o ambasada a SUA. Bancul apare, evident, în siajul ultimilor evenimente din Ucraina care au fost descrise de foarte multi drept o lovitura de stat ajutata, daca nu chiar orchestrata, de SUA.
 • Vocea Rusiei: Valentina Matvienko: Evenimentele din Ucraina, o tentativa de lovitura de stat. Tentativa violenta de a înlatura de la putere autoritaţile legitime – asa a caracterizat evenimentele din Ucraina Valentina Matvienko, presedinta Consiliului Federaţiei, la întâlnirea avuta cu presedintele Consiliului Suprem din Crimeea, Vladimir Konstantinov, la Moscova.
Tema extremismului/ fascismului
 • Critic Atac: La acestea am mai adauga doua, pe care un liberal-conservator precum Ash nu le poate adresa: 1) situatia economica a Ucrainei care în acest moment este la pamânt; 2) escaladarea neofascismului si a extremismului de dreapta pâna la nivelul la care acesta ajunge politica de stat. Ieri, un important leader al comunitatii evreiesti din Ucraina i-a sfatuit pe enoriasi sa paraseasca tara de frica unor viitoare pogromuri, în timp ce Pravy Sektor a pus un pret de 1000 de dolari pe capul unui jurnalist pro-rus. Rolul extrem de important jucat de extremistii de dreapta în aceste proteste, faptul ca acestia nu sunt controlati de opozitie si realitatea ca sunt practic cea mai organizata forta politica din acest moment (si înarmata chiar) indica faptul ca rolul lor va fi unul central în evolutia politica ulterioara. Esecul UE de a se referi la acest fenomen este cu atît mai îngrijorator.
 • Vocea Rusiei: Adevaraţii lideri din Piaţa Independenţei sunt greu de gasit, în timp ce forţa care acţioneaza nu se ascunde. Este vorba de grupari extremiste bine organizate, printre care se numara Sectorul Dreapta, care ieri a refuzat sa respecte armistiţiul. Liderul lui, Dmitri Iaros, nu ascunde faptul ca pentru pregatirea forţelor radicale sunt folosite experienţa insurgenţilor ceceni si forţelor terestre britanice.
Tema actiunilor anti-democratice girate de UE
 • Critic Atac: La mijloc se afla un anti-Rusism puternic, nu doar în Ucraina, ci si în UE si SUA. Acest anti-rusism ce premerge si supravietuiste Razboiului Rece portretizeaza Rusia ca încarnarea raului absolut, prin urmare orice opozitie la Rusia fiind inevitabil una pro-democratica. Exemplul Ucrainian arata ca acest fapt este complet fals, primii promotori ai anti-rusismului si anti-comunismului în Europa fiind de fapt fascistii si nazistii. Modul de operare în cadrul procesului de înlaturare a lui Yanukovici, mai mult, anuleaza orice pretentie la democratie, stat de drept si justitie pe care opozitia ucrainiana o avea. Faptul ca acest act a fost sustinut de UE prin vocea presedintelui Comisiei Europene Barroso devine si mai grav. UE încalca chiar principiile de functionare ale democratiei liberale, mai ales separarea puterilor în stat si rolul votului. Yanukovici era totusi un lider ales în mod legal si legitim, ce acceptase sa se reîntoarca la urne mai devreme. Asa-zisul garant al democratiei în Europa încalca principiile pe care le promoveaza si pentru care ucrainienii ar fi iesit în strada în prima instanta.
 • Vocea Rusiei: Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus ca sancţiunile Occidentului împotriva Ucrainei reprezinta „un santaj si o manifestare de standarde duble” si a subliniat ca „opoziţia nu vrea sau nu se poate desolidariza de extremisti, iar partenerii occidentali, Statele Unite si UE, acuza puterea si nu califica cum ar trebui acţiunile extremistilor”. La rândul sau, Rusia nu se amesteca în conflictul intern din Ucraina, a declarat purtatorul de cuvânt al MAE rus, Aleksandr Lukasevici, reiterând ca Rusia cere „liderilor din Piaţa Independenţei” sa înceteze varsarea de sânge si sa continue cautarea de cai pasnice pentru reglementarea crizei. „Noi condamnam cu fermitate acţiunile forţelor radicale si extremiste care sunt responsabile de violenţe si varsare de sânge. Opoziţia, incapabila sa îndeplineasca acordurile încheiate cu autoritaţile, este si ea responsabila de violenţe. Situaţia poate si trebuie sa fie reglementata în cadrul prerogativelor constituţionale ale guvernului actual din Ucraina.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9279 vizualizari

 • -11 (23 voturi)    
  jinteresant (Luni, 24 februarie 2014, 11:58)

  Mazeta [utilizator]

  Așteptăm acum să puneți în paralel editorialele publicațiilor „de dreapta” din România.
  • +4 (14 voturi)    
   Agenti rusi (Luni, 24 februarie 2014, 14:21)

   Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Toate mazetele astea sunt agenti ai Rusiei, ce ne tot invirtim in jurul cozii. Vestea buna e ca, facindu-si atitia "prieteni" de-a lungul si de-a latul planetei, sfirsitul lor e nu e departe. Sau mai bine zis, li se apropie Maidanul.
   • -3 (13 voturi)    
    Hotnews greseste (Luni, 24 februarie 2014, 14:45)

    FFF T [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

    Critic Atac este o platforma care informeaza din perspectiva stangii.
    Nu numai Critic Atac observa problemele pe care revolutia din Ucraina le are cu orientarile fasciste si incalcarea statului de drept, ci si presa occidentala de stanga.
    Deci, daca nu intelegeti, abtineti-va!
    Macar de dragul diversitatii de opinii, daca altceva nu.
    In orice democratie asa e bine.
 • -12 (18 voturi)    
  Dar anularea dreptului de folosire a limbii romane (Luni, 24 februarie 2014, 12:00)

  alex4321 [utilizator]

  Dar anularea dreptului de folosire a limbii romane

  asta HN a ascuns-o ca o presa "democrata" ce este nu?

  "a anulat o lege ce dădea dreptul folosirii limbii materne în zonele din Ucraina cu populație minoritară importantă, fiind astfel vizați vorbitorii de rusă din est, dar și cei de română și ungară în vest."

  Cenzurati baieti Cenzurati ca pe vremea lui Stalin,

  ca "e de bine" !
  • +7 (11 voturi)    
   multi "scrie" (Luni, 24 februarie 2014, 14:05)

   cinic [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

   putini "cunoaste", iar de priceput ...
   Legea limbilor regionale [poate te obosesti sa citesti textul] instaura rusa ca limba majoritara in jumatate din Ukraina.
   Numai tratatele de asociere la UE care pretind rezolvarea problemelor cu vecinii vor rezolva corect si definitiv problemele noastre.
   Apropos, daca te osteneai sa citesti descopereai limba moldoveneasca pe acolo. Asta vrei sau asta ti-a spus alde Bogdan Teodorescu sa scrii?
  • -8 (10 voturi)    
   Mai astia cu minusuri (Luni, 24 februarie 2014, 14:32)

   alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

   Mai astia cu minusuri

   Bateti-va ma joc de Romanii din Ukraina

   carora Euro-Maidanezii de la Kiev le-au luat Ieri

   (da ma Ieri)

   dreptul de a folosi regional Limba Romana...

   Dati-va voua ma Minusuri pentru

   Lipsa de Patriotism Jenanta de care dati dovada

   cand vine vorba sa-i sustineti pe Romanii din

   Ucraina
   • +4 (4 voturi)    
    Mai pune (Luni, 24 februarie 2014, 14:57)

    CarmenO [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

    Din cand in cand si virgule, ca sa inteleaga romanul "obida" ta.
    Citeste comentariul de deasupra celui al tau si vei vedea ca nu ai dreptate.
  • +5 (11 voturi)    
   fail! (Luni, 24 februarie 2014, 15:11)

   corvus coraX [utilizator] i-a raspuns lui alex4321

   alex4321, dezinformarea este una dintre metehnele stangistilor. Tu esti unul care bagi la greu crezand ca o sa puna botul o gramada de fraieri. Legea aia de care amintesti nu are nimic de a face cu limbile minoritatilor (in Ucraina sunt mult mai multi polonezi decat romani de exemplu). Ea repara o nedreptate, aceea prin care limba rusa era decalarata limba oficiala in detrimentul limbei ucrainiene in partea de est a Ucrainei. Deocamdata Ucraina este stat unitar. Deocamdata, 77% din populatie s-a declarat ucrainiana la ultimul recensamant, 17% rusa si 4,9% alte minoritati. Acum intelegi ce spun?!
 • -13 (27 voturi)    
  este democratie (Luni, 24 februarie 2014, 12:04)

  pecereu [utilizator]

  Ce ati vrea numai pareri de dreapta?
  UE a tolerat in ukraina o lovitura de stat ,ce nu este clar?
 • +12 (20 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 februarie 2014, 12:12)

  [anonim]

  • -6 (10 voturi)    
   Li s-a luat la Romanii de-acolo dreptul la Limba (Luni, 24 februarie 2014, 14:35)

   alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui

   Jenantule li s-a luat la Romanii de-acolo

   dreptul sa vorbeasca in Romana in regiunile lor...

   Si lucru asta l-au facut Euro-Maidaneziii

   si tu bati din palme si ne spui "bine le-au facut"

   Asa faceau si ai tai pe

   vremea lui Stalin "de care nu-ti mai amintesti" (ca sa

   te citez) cand unii erau bagati la-nchisoare si

   pe la noi
 • -9 (17 voturi)    
  :) (Luni, 24 februarie 2014, 12:17)

  sisif.sisif [utilizator]

  zise dreapta....
 • +5 (15 voturi)    
  ?! (Luni, 24 februarie 2014, 12:25)

  titi_rulment [utilizator]

  Cine e Critic Atac?! Come on...ati ajuns sa bagati in seama toate aiurelile de site-uri. Asa nu faceti decat sa-i promovati :)
 • +9 (19 voturi)    
  publicistii de stanga din Romania (Luni, 24 februarie 2014, 12:25)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  publicistii de stanga din Romania papagalicesc dupa Vocea Rusiei !
  Sa vina minerii ! Măi Dragă !
 • -6 (12 voturi)    
  Si Hotnews se incadreaza la stinga (Luni, 24 februarie 2014, 13:02)

  Un cititor [utilizator]

  Stinga inseamna in esenta liberalism, drepturile omului , ateism. Iar dreapta inseamna conservatorism , indatoririle omului si credinta in Dumnezeu si valorile familiei. Asadar , despre ce stinga discutati dvs?
  • +1 (1 vot)    
   Li se trage de la incadrarea eronata a (Luni, 24 februarie 2014, 16:01)

   Kecske [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

   "liberalismului" in dreapta spectrului politic.. De aici si parerea ca pnl-ul ar fi partid de dreapta.
 • +6 (14 voturi)    
  Ii bagati prea mult in seama pa ametitii aia (Luni, 24 februarie 2014, 13:04)

  v_sile [utilizator]

  Aia nici nu stiu pe ce lume traiesc. Il viseaza in color pe Marx si pe Lenin, asteapta revolutia finala care sa duca la victoria comunismului in lume si condamna capitalismul putred care sta sa se prabuseasca.

  Evident tot ce posteaza pe net e cu iPhon-ul, infam produs al putredei societati de consum.

  Pentru niste francezi, italieni sau spanioli, poate fi de inteles.

  Dar pentru unii care au prins "societatea multilateral dezvoltata", arata doar un creier neted. Vasile Ernu ala ar face bine sa se intoarca in URSS, daca era asa bine acolo. Ah, nu mai exista! Fira-r! Sa incerce Rusia sau Belarus. Sau Kirgistan, pentru experiente exotice.
 • -2 (12 voturi)    
  Vocea cui? (Luni, 24 februarie 2014, 14:16)

  Xorxe [utilizator]

  Hm. Jenant articol. Nu am vazut un singur citat din Vocea Rusiei in textele de pe Critic Atac la care va referiti. Am vazut multe alte surse, in schimb.
  Vocea Rusiei isi alege evident acele teme despre care stie ca vor pune UE si SUA in dificultate. Asta inseamna ca nimeni altcineva nu mai poate vorbi despre acele probleme pentru ca se face purtatorul mesajului Vocii Rusiei? Chiar daca, poate, a vorbit inainte de VR sau a scris pe baza a cu totul alte surse?
  Daca totul e asa de revolutionar si de frumos in Kiev, poate explicati si discutia cu "Fuck the EU" si faptul ca a doua sau a treia decizie luata la Kiev a fost interzicerea limbilor minoritatilor in administratia din
  • -5 (7 voturi)    
   Ce te miri? (Luni, 24 februarie 2014, 14:50)

   alex4321 [utilizator] i-a raspuns lui Xorxe

   Ce te miri?

   Articolul HotNews e scris in cel mai pur stil bolsevic al

   anilor 50 cand articolele se scriau

   pentru a "Demasca Dusmanul De Clasa" si dupa

   ce erau Infierati cu manie proletara demascatii

   erau facuti "Nazisti"

   La fel e si acest articol scris de Hot News

   "Demasca Dusmanul De Clasa" (in acest caz

   CriticAtac) in cel mai pur stil Bolsevic...iar pe post de

   "Nazisti" sta astazi "Vocea Rusiei"


   Daca asta e presa mai baieti de la Hot News,

   cautati-va alta meserie
  • -1 (3 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 februarie 2014, 15:03)

   [anonim] i-a raspuns lui Xorxe

   • 0 (2 voturi)    
    Niet fascism (Luni, 24 februarie 2014, 15:35)

    Xorxe [utilizator] i-a raspuns lui

    Inteleg ca ai vazut tu vreun citat din Vocea Rusiei. Poate mi-a scapat.
    Cat despre fascisti, au fost o groaza de relatari si de poze, inca de la inceput. Zic sa stam si sa vedem ce urmeaza de acum incolo.
 • +2 (6 voturi)    
  eh, depinde de care stanga (Luni, 24 februarie 2014, 14:39)

  corvus coraX [utilizator]

  Cu siguranta nu sunt un om de dreapta. Dar a te inspira dupa modelul rusesc este chiar o aberatie. Lumea vestului are pacatele ei mari, neoliberalismul isi dovedeste si el limitele dar toti acesti tipi incropiti nu vin cu niciun argument viabil.

  Este suficienta o singura intrebare pe care nimeni nu pare sa si-o puna. Cam unde ar fi Rusia din punct de vedere economic fara resursele naturale de care dispune?! Sau mai pe romaneste, unde ar fi Japonia daca ar dispune de resursele naturale ale Rusiei?!
 • +2 (6 voturi)    
  kgb/fsb (Luni, 24 februarie 2014, 14:40)

  FlorinMiron [anonim]

  kgb/fsb au mijloace mai inteligente de promovare a intereselor rusesti decat kalasnikovul de pe vremuri . mai usor poti invenina minti, ''otravi'' comunitati , etc. si e ieftin...
 • -1 (7 voturi)    
  Hot News sustine Pravy Sektor ? (Luni, 24 februarie 2014, 14:46)

  alex4321 [utilizator]

  Hot News sustine Pravy Sektor ?
  ================================

  Andriy Tarasenko, one of Pravy Sektor's co-ordinators, agreed to meet the Guardian in a cafe in central Kiev. Wearing a rollneck jumper and with a quiet voice, he seemed a far cry from the warriors on the street, but his message was clear.

  "For us, Europe is not an issue, in fact joining with Europe would be the death of Ukraine. Europe means the death of the nation state and the death of Christianity. We want a Ukraine for Ukrainians, run by Ukrainians, and not serving the interests of others."

  Tarasenko said the goal of the group was a "national revolution" that would result in a "national democracy" with none of the trappings of the "totalitarian liberalism" that the EU represents for him.

  http://www.theguardian.com/world/2014/jan/23/ukrainian-far-right-groups-violence-kiev-pravy-sektor


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by