1. Rusii pun mana pe arta. Nu, nu la Moscova, ci la Londra! Casa de licitatii Sotheby's, citata de Bloomberg, a realizat recent, intr-o singura zi, vanzari de 230 de milioane de dolari. Cea mai importanta contributie au avut-o investitorii rusi, multi din ei tranzactionand prin telefon cu agentul din sala de licitiatii.

2. Time Warner restructureaza AOL. Oficialii gigantului media american au anuntat restructurari importante ale diviziei sale de internet, America Online, conform Marketwatch. Se pare ca intentia Microsoft de cumparare a Yahoo i-a pus pe jar pe oficiali, mai ales ca si Google are o participatie in America Online.

3. Numarul de internauti din China, in crestere spectaculoasa. O statistica recenta a guvernului chinez, citata de The Economist, releva faptul ca, in prezent, exista 210 milioane de utilizatori de internet in “tara orezului”. Nu atat cifra in sine uimeste, cat mai ales viteza de crestere: 50% fata de anul precedent. Mai mult: conform Morgan Stanley, numarul de utilizatori de internet din China i-ar putea depasi, in cateva luni, pe cei din Statele Unite.

4. Oceanul Pacific gazduieste cea mai mare groapa de gunoi din lume. Milioane de tone de deseuri provenite de la vapoare si din regiunile de coasta s-au acumulat de-a lungul timpului in mijlocul oceanului. Uriasa groapa de gunoi se intinde pe o suprafata de 500 de mile nautice (peste 1.100 de kilometri), intr-o zona cuprinsa intre coastele Californiei si arhipelagul nipan, trecand pe langa insulele Hawaii, scrie The Independent.

5. Concernului minier international Rio Tinto a respins oferta de preluare avansata de principalul sau rival, BHP Billiton. Rio Tinto a anuntat printr-un comunicat ca oferta de 147 miliarde de dolari este mult sub valoarea companiei si acceptarea ei ar deservi interesele actionarilor. Daca ar fi fost acceptata, preluarea ar fi devenit a doua ca amploare si importanta din domeniu, relateaza BBC News.

6. Coruptie: "S-a rezolvat deja". Scuzati, cine primeste aici spaga? Cine vrea sa obtina ceva in Romania, rezolva treaba cu un favor mai mic sau mai mare. Acest lucru l-a invatat si colaboratorul nostru, Arne Semsrott, scrie Die Zeitcitat de Rador. Cand am intrebat niste prieteni romani, sot si sotie, daca prin aderarea Romaniei coruptia ar fi eliminata in curand, cei doi au izbucnit in ras si mi-au spus apoi “consider it done!”, s-a rezolvat deja. Potrivit teoriei lor, tara si-a cumparat accesul in comunitatea europeana tocmai prin intermediul spagilor.

7. Silvio Berlusconi se pregateste pentru alegerile legislative anticipate din aprilie. Fostul premier, in varsta de 71 de ani, si-a inceput, neoficial, campania electorala. El a promis ca va reduce impozitele si rata criminalitatii, in cazul in care va reveni la guvernare. Berlusconi, cel mai bogat om din Italia, este considerat favorit de sondajele de opinie, fiind sustinut de partidele din coalitia sa de centru-dreapta, noteaza AFP.

8. Al Qaida foloseste copii pe post de kamikaze in Irak. Comandamentul american in Irak a prezentat miercuri o "inregistrare video de propaganda" a al-Qaida, care infatiseaza tineri inarmati pe cale de a se antrena pentru operatiuni intr-o provincie din zona central-nordica a tarii. Imaginile arata copii cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani purtand arme de toate felurile: pistoale, cutite sau mitraliere, scrie USA Today.

9. O noua etapa in scandalul dintre Nokia si autoritatile germane. Nemtii revendica 41 milioane de euro de la compania de telefonie mobila, suma ce reprezinta subventiile acordate fabricii de la Bochum. Suparate ca Nokia va inchide in acest an uzina de la Bochum, pe care o muta in Romania, autoritatile din Renania de Nord-Westfalia i-au cerut ieri companiei Nokia sa ramburseze cele 41 milioane de euro care i-au fost acordate ca subventii in perioada 1998-1999. Nokia refuza sa plateasca, scrie Rador.