Cat de bun e "doctorul" Internet? Pacientii nu mai pun pret pe terapiile invatate de la vraci sau vecini, dar incep sa dea tot mai mult credit detaliilor medicale aflate de pe forumuri. Forumurile de pacienti, care s-au nascut in ultimii ani in spatiul virtual romanesc, sunt vazute de medici, in egala masura, ca "o pacoste", dar si o "mana cereasca". Pe de-o parte, pacientii sunt mai informati, mai activi, vin cu idei, afla de tratamentele noi sau de investigatiile de ultima ora, pe de alta parte au tendinta de a retine "scenariile negative" si "informatiile pe jumatate adevarate". Integral in Romania Libera.

UtileFoto: Colaj foto

Cum ingrijesti si cum machiezi tenul cu probleme. Putina pudra cu minerale e ideala pentru un ten normal. Tenul uleios imbatraneste greu. Cremele de noapte fac minuni pentru tenul uscat. Recunoaste-ti tipul de ten si citeste cum sa-l ingrijesti. Ponturile sunt oferite de Shine.com. Integral in Romania Libera.

Cum ne ferim de anemie. Determinata de cele de mai multe ori de carenta de fier din organism, anemia este cea mai frecventa afectiune sangvina. Persoanele anemice au globulele rosii sarace in hemoglobina, astfel ca transportul oxigenului de la plamani catre celule si al dioxidului de carbon de la celule catre plamani se realizeaza cu dificultate. Odata instalata, anemia provoaca stari de extenuare, apatie si dureri de cap. In cazul in care boala avanseaza, se poate ajunge la situatii in care activitatile fizice sa provoace ameteli, pierderea suflului, dureri in piept sau palpitatii. Integral pe EVZ.

Cum iti afecteaza organismul schimbarea brusca a temperaturii. Aceasta perioada este propice dezvoltarii germenilor si virusurilor, sustin medicii. Un sistem imunitar slabit duce rapid la aparitia afectiunilor respiratorii. Raceli, bronsite sau chiar pneumonii. Scaderea puterii de concentrare sau oboseala accentuata. Cu toate acestea ne putem confrunta intr-o perioada de tranzitie, de scadere brusca a temperaturilor. "Pacientii care sufera de astm sau alte afectiuni respiratorii, persoanele cardiace si hipertensive vor fi cei mai afectati de aceasta scadere brusca a temperaturilor", spune medicul Elena Magureanu. Integral in Gandul.

Micul dejun, cea mai importanta masa a zilei. Daca ai obiceiul sa sari peste micul dejun in speranta ca vei pierde in greutate, te inseli. Studiile arata ca micul dejun, in special cerealele, ajuta la controlul greutatii. Mai mult, obiceiul de a lua micul dejun in fiecare zi te ajuta sa slabesti. In plus, cei care mananca dimineata consuma mai putine calorii, mai putine grasimi saturate si acumuleaza mai putin colesterol. Medicii spun ca cei care sar peste micul dejun mananca cu mult mai mult la pranz si la cina. Lipsa mesei de dimineata impiedica eliberarea unor enzime care ard grasimea si reduc greutatea, potrivit unor studii publicate de Jurnalul Asociatiei Americane a Nutritionistilor. Integral pe EVZ.

Reteta pentru agatat perechea potrivita. Cei singuri isi pot gasi usor un partener daca sunt sinceri si nu recurg la jocuri prin care incearca sa impresioneze. Psihoterapeutul britanic Petra Boynton demonteaza o serie de mituri in legatura cu gasirea si cucerirea partenerului ideal. In urma cu zece ani, Petra Boynton, profesor si psihosexolog la University College London, autoarea a numeroase cursuri si volume pe problematica "intalnirii perfecte", a publicat un articol in cadrul caruia critica regulile generale cu privire la seductie, care sunt puse la dispozitia femeilor din intreaga lume. Integral in Adevarul.