Dragos Neacsu, Erste: Statul nu ar trebui sa iasa cu oferte la Bursa pana cand Romania nu are "investment grade" din partea tuturor agentiilor mari de rating. Dragos Neacsu, presedintele Erste Asset Management , unul dintre cele mai puternice nume de pe piata locala de administrare de investitii, spune ca statul roman ar trebui sa iasa pe Bursa cu oferte de actiuni atunci cand Romania va recapata calificativul "investment grade" din partea tuturor celor trei mari agentii de rating. Romania are in prezent ratingul acest rating, care inseamna practic un risc acceptabil pentru investitii, din partea Fitch si Moody's, in timp ce Standard & Poor's mentine inca ratingul la nivelul "junk", scrie Economic Times.

Business ReportFoto: Colaj foto

Dinu Patriciu: "Moneda euro va disparea. Ne face pe toti sa suferim". "In Europa nu poate supravietui o moneda unica decat daca e legata de un sistem fiscal unic. Asta descoperim azi. Or, un sistem fiscal unic asezat deasupra unor societati cu nivele diferite de viata, cu necesitati de crestere complet diferit, cu mentalitati si culturi diferite, nu se poate. Experienta europeana dovedeste ca nu se poate. Iar moneda europeana va disparea, de dorit in cat mai scurt timp cu putinta pentru ca ea ne face pe toti sa suferim", a spus omul de afaceri Dinu Patriciu, informeaza Capital.

Unde sa pleci in septembrie cu bani putini. Daca alegeti litoralul romanesc, din 1 septembrie pana pe 15 octombrie, puteti beneficia de sase nopti de cazare, la preturi mult mai mici decat in sezon. La un hotel de doua stele, cu mic-dejun inclus, in Eforie Sud, platiti 209 lei. La un hotel de trei stele, cu mic-dejun inclus, in Eforie Nord, platiti 379 lei, conform site-ului Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Mai multe informatii gasiti aici si aici. Ofertele sunt valabile pentru statiunile Eforie Nord, Jupiter, Eforie Sud, Constanta, Costinesti si Cap Aurora. Lista completa cu hotelurile si numarul de locuri o gasiti aici. Integral in Romania Libera.

Cum sa ai padurea ta din fonduri UE. La 1 septembrie a inceput o noua sesiune pentru depunerea de proiecte pe masura 221, destinata impaduririi terenurilor agricole. Iubiti natura? Va puteti planta propria padure. Trebuie sa aveti cel putin o jumatate de hectar de teren agricol si sa nu taiati copacii pana la varsta de exploatare. Pana nu de mult, plantarea de copaci era aproape exclusiv o activitate cu valente ecologice, pentru iubitorii de natura sau pentru activistii de mediu. Cu bani de la Uniunea Europeana, infiintarea unei plantatii forestiere poate deveni insa si o afacere. Orice persoana sau firma care detine cel putin o jumatate de hectar de teren agricol poate solicita fonduri europene pentru impadurirea si intretinerea acelei suprafete, in anumite conditii, scrie Adevarul.

Preturile productiei industriale in crestere cu 1%. Preturile productiei industriale (pe piata interna si externa) au fost in crestere, cu 1% in iulie, fata de luna anterioara, si cu 9,3% fata de luna corespunzatoare a anului trecut, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS). Liviu Voinea, directorul executiv al "Grupului de Economie Aplicata" ne-a declarat ca marirea preturilor productiei industriale cu 1% este "destul de mare", intrucat aceasta poate afecta exporturile industriale. Domnia sa este de parere ca unul din factorii care au stat la baza cresterii indicelui preturilor productiei industriale a fost majorarea tarifurilor la gaze cu 10% pentru consumatorii non-casnici, anunta Bursa.ro

Colectiile de masini si machete ale bogatilor romani. Sunt cinci dulapuri pline. Nu in sala de sedinta, unde au loc de obicei interviurile, ci in biroul sau, rezervat unui cerc restrans de oameni apropiati. Dulapurile inalte de un metru si inchise bine cu cheia adapostesc ultimul lucru pe care te-ai astepta sa-l vezi in biroul omului de afaceri Radu Enache, proprietarul lantului hotelier Continental: colectia de masinute. De circa zece ani, pasiunea pentru hoteluri se impleteste cu pasiunea pentru micile obiecte de arta. O pasiune oarecum predictibila pentru un inginer, daca tinem cont ca, desi la scara redusa, masinile respecta intru totul modelul real. Si de fapt in asta sta tot farmecul, informeaza Money.ro

Ce-i putred in agricultura romaneasca? Situatia va ramane neschimbata pentru mult timp, daca nu cumva noua sperietoare mondiala, criza alimentara, nu va reusi sa-i mobilizeze pe cei implicati in sistem sa investeasca in agricultura astfel incat Romania sa nu mai fie printre tarile europene cu risc crescut de foamete. Structura fragmentara a exploatatiei agricole, lipsa sistemelor de irigatii, meteodependenta, evaziunea fiscala, dotarea tehnica deficitara, numarul mic de depozite, varsta inaintata a fermierilor, piata nereglementata, zootehnia nedezvoltata, lipsa cadastrului, subfinantarea si incapacitatea de a accesa fonduri europene sunt doar cateva dintre problemele care fac din Romania un importator net de produse alimentare, in ciuda faptului ca este a saptea tara din Uniune in termeni de numar de locuitori si a cincea in termeni de teren arabil. Integral in Capital.

Samsung Galaxy Note, telefonul tableta. Sute de camioane alimenteaza standurile targului cu telefoane, tablete, frigidere, camere de luat de vederi sau masini de spalat, toate de ultima generatie. Majoritatea apar pentru prima data pe un stand. Se intind cabluri se fac setari, conexiuni, teste, demonstratii. Mii de oameni din toata lumea au aterizat la Berlin pentru a vizita cartierul general al consumatorilor de tehnologie, IFA. Imaginati-va un spatiu cam de 4-5 ori mai mare decat e cel pe care se intind halele Romexpo si puneti in calcul si faptul ca fiecare cladire e pe mai multe etaje. Targul IFA Berlin 2011 a inceput ieri si tine pana pe 7 septembrie. Miza e uriasa, locul I in industria care a batut petrolul pe Wall Street. Standurile arata ca niste nave spatiale, luminate in toate culorile pamantului, informeaza EVZ.