Pe ce mai pariaza romanii: fotbal, curse de cai si cand vine sfarsitul lumii. Odata cu expansiunea internetului, tot mai multe persoane privesc pariurile online ca pe o solutie pentru a face bani in plus. Cu conditia clara sa aiba si un pic de noroc. In goana dupa clienti, casele de pariuri incearca sa le ofere acestora posibilitatea de a paria pe cele mai diverse evenimente posibile, bonusuri si diferite modalitati de plata. Practic, se poate paria pe orice: evenimente sportive, poker, casino, loterie, curse de cai, campanii electorale sau sfarsitul lumii, informeaza EVZ.

Business ReportFoto: Colaj foto

Seful Trezoreriei americane: Haosul din SUA si Europa se datoreaza mediului politic. China se ofera sa salveze SUA si UE, dar pune conditii dure. Tim Geithner, secretarul Trezoreriei americane, sustine ca vinovat pentru problemele economice cu care se confrunta Statele Unite ale Americii este sistemul politic si "haosul" creat de oficialii de la Washington. El a tinut sa sublinieze in acelasi timp ca sustine pachetul de legi propus de administratia presedintelui Barack Obama de a introduce noi taxe persoanelor ce dispun de o situatie financiara buna. In contextul global in care atat SUA, cat si unele state din Europa se confrunta cu o perioada dificila, salvarea ar putea veni din partea Chinei, avand in vedere faptul ca premierul Wen Jiabao a declarat recent ca statul sau este dispus sa "intinda o mana de ajutor" tarilor care se confrunta cu probleme financiare. Acest lucru nu va avea loc insa daca liderii SUA si cei ai statelor membre ale Uniunii Europene (UE) nu indeplinesc anumite conditii. Integral in Gandul.

Falimentul partial, solutia pentru Grecia. Intrarea tarii in incapacitate partiala de plata o solutie la indemana europenilor inca de acum doi ani, poate fi cea mai buna rezolvare. Periodic este vehiculata o noua solutie la criza Greciei. Nimeni nu se grabeste insa s-o implementeze. Ca un facut, nici ieri, dupa intalnirea ministrilor de finante din UE cu Timothy Geithner, secretarul Trezoreriei Statelor Unite ale Americii, nu s-a luat nicio decizie. Cresterea rolului Fondului European de Stabilitate Financiara (EFSF) in rezolvarea crizei datoriilor, dar si transarea problemelor ridicate de state precum Finlanda, care solicita garantii pentru a continua sa sprijine statul elen au fost teme puse pe tapet, scrie EVZ.

In ce instrumente poti investi pentru a avea o oarecare siguranta a capitalului. Bursele de valori s-au intrecut in volatilitate luna trecuta, cu scaderi care au sters, la Bucuresti, toate cresterile din lunile anterioare. Se pune, astfel, din nou intrebarea in ce instrumente poti investi pentru a avea o oarecare siguranta a capitalului. Cele mai mari randamente de anul acesta s-au inregistrat la metale pretioase, in special la aur. Cel mai cautat minereu de pe glob a depasit 1.900 de dolari pe uncie dupa declansarea problemelor din Statele Unite ale Americii (SUA), respectiv retrogradarea de catre Standard & Poor. Fata de inceputul anului, cand cotatia era in jurul valorii de 1.400 de dolari, cresterea aurului a depasit 30% la maximul de luna trecuta. Odata cu linistirea pietelor, insa, aurul a revenit la circa 1.800 de dolari pe uncie, anunta Capital.

Romanii au vin bun anul acesta. Specialist: "Diferentele de temperatura au contribuit la imbogatirea potentialului aromatic ". Romani vor cheltui pe vin 350 de milioane de euro in acest an, potrivit estimarilor reprezentantilor Patronatului National al Viei si Vinurilor (PNVV). Din cauza crizei, piata vinurilor a scazut cu 100 de milioane de euro in ultimii trei ani, de la 450 de milioane de euro in anul 2009. "In aceasta perioada producatorii si comerciantii de vinuri au trebuit sa se readapteze la o noua forma a cererii indreptata indeosebi catre vinurile din categoriile medium si ieftin. Vinurile din categoria premium au inregistrat scaderi semnificative in cota de piata", a spus Ovidiu Gheorghe, directorul general al PNVV, dupa cum informeaza Gandul.

Exporturile de cafea din Columbia, la cel mai redus nivel din 1988. Exporturile de cafea din Columbia au scazut, in august, la cel mai redus nivel din 1988 pana in prezent, ca urmare a reducerii culturilor din cauza furtunilor. Columbia este al doilea exportator mondial de cafea Arabica, dupa Brazilia. Luna trecuta, Columbia a livrat in exterior 374.000 de saci de cafea (1 sac = 60 kg), cu 38% mai putuin decat in august 2010, cand exporturile de profil atingeau 599.000 de saci, potrivit Federatiei Nationale a Producatorilor de Cafea din Bogota. Cifra este cea mai mica inregistrata dupa luna septembrie 1988, cand Columbia a vandut in exterior 347.000 de saci, relateaza Bursa.ro

Metroul va avea vagoane noi. Vezi cum vor arata. "Dintre cele doua companii care au depus oferte, adica Bombardier Transportation din Germania si Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) din Spania, cea de a doua a oferit un pret cu 20 milioane euro mai mic. CAF a castigat licitatia", a afirmat directorul general al companiei de transport cu metroul, Gheorghe Udriste, in conferinta de presa. Totusi, castigatorul licitatiei va fi anuntat oficial luni, a adaugat seful Metrorex, dupa notificarea inaintata catre Ministerul Finantelor Publice. Suedezii de la Bombardier, care au furnizat pana acum vagoanele de metrou catre Metrorex, au participat si ei la licitatie. Bombardier a oferit un pret de 117 milioane de euro pentru cele 16 trenuri, dar CAF a venit cu un pret cu 20 de milioane mai mic, respectiv 97 milioane de euro. Integral in Money.ro