Orasul-fantoma cu peste 40 de milioane de locuitori. Google a publicat datele ultimului trimestru si asa cum era de asteptat, castigurile companiei sunt uriase. Marea surpriza nu este, asadar, aceasta ci publicarea numarului total de utilizatori Google+, care a depasit impresionanta valoare de 40 de milioane. Potrivit celor de la Gizmodo, cuvantul "utilizatori" este folosit impropriu in context, tinand cont ca Google+ este un fel de oras-fantoma, conturile fiind in cele mai dese cazuri neaccesate. Numarul mare al conturilor de Google+ poate fi explicat prin promovarea intensiva de dinaintea lansarii retelei de socializare. De ce am utiliza Google+ daca nici cei care ocupa pozitii fundamentale in top managementul Google nu sunt activi pe reteaua de socializare? Alaturi se afla un grafic care arata ca numai 2 indivizi din top management sunt activi pe Google+, in timp ce restul membrilor fie sunt inactivi, fie nu detin un cont personal, scrie Capital.ro.

Business ReportFoto: Colaj foto

Cat te costa Halloween-ul la castelele din Romania. La Peles si la Bran gasesti cele mai ieftine innoptari la pensiuni sau hoteluri din proximitatea celor 2 castele. Pentru o innoptare la Bran vei plati minimum 35 de lei, in vreme ce cazarea la Sinaia incepe de la 38 de lei pe noapte. Cei care vor merge la castelul Iuliei Hasdeu, vor achita in jur de 60 de lei pentru o innoptare la Campina. O innoptare la Campina te costa 60 de lei, in aceasta perioada. In tarif intra cazarea in camera single, dintr-o pensiune de 3 margarete. Daca vrei sa petreci sarbatoarea de Halloween la castelul Bran, te poti caza cu 35 de lei pe noapte in camera dubla dintr-o pensiune de 2 margarete din Bran. Tariful este valabil pentru un sejur de cel putin 2 nopti si nu acopera masa. Daca vrei sa innoptezi la o pensiune de 3 margarete din Bran, vei scoate din buzunar 40 de lei pe noapte. Si in acest caz, tariful nu acopera masa. Turistii au la dispozitie gratuit sauna, piscina incalzita, sala de fitness si echitatie. Integral in Money.ro.

Valentina Ion, Microsoft: "Pe piata de cloud din Romania, in acest moment, Google nu este o amenintare". Microsoft continua avansul pe piata de cloud computing, dar nu mai joaca de unul singur, Google vine tare din urma. Din aceasta toamna intra in scena si Oracle cu solutia Public Cloud. Resimte Microsoft competitia? Pentru a afla cum mai decurg "ostilitatile", am discutat, la Microsoft Cloud Day, cu Valentina Ion, Office Business Group Lead, Microsoft Romania. Business Cover: In ultima vreme sunt foarte dese evenimentele de promovare a solutiilor de cloud computing. Ce e cu inghesuiala asta? Va ocupati, fiecare, pozitiile pe o piata inca la inceput? Valentina Ion: E sezonul de cloud. Lasand gluma la o parte, unii au inceput sa vorbeasca de cloud mai repede, cum am fi noi, le nivel de ce oferim, care sunt produsele, care sunt formele de cloud si asa mai departe. Acum, vorbim deja de studii de caz, din diferite industrii, diverse dimensiuni de companii, cloud public 100%, modele hibrid sau cloud privat, in cadrul organizatiilor, informeaza Business Cover.

Romania, pe locul 11 in topul celor mai corupte tari din Europa. Vezi ce state ne intrec. Romania se regaseste pe locul 11 in topul celor mai corupte tari din Europa, cu un punctaj de 3,7, comparabil cu cel din Cuba, El Salvador, Panama, potrivit studiului anual realizat de Transparency International, citat de businessinsider.com. La nivel global sase tari din top zece sunt din Europa. Cu toate ca nicio tara europeana nu este definita de organizatie ca avand un nivel ridicat de coruptie, acest lucru nu inseamna ca acest continent "este plin de sfinti", noteaza businessinsider.com. Studiul se bazeaza pe surse independente de coruptie din fiecare tara, coruptia fiind definita ca "folosirea puterii incredintate in obtinerea de beneficii personale". Fiecare tara a fost punctata de la 1 la 10. Cu cat scorul este mai mare cu atat coruptia este mai mica. La nivel global Danemarca a fost desemnata ca fiind cea mai putin corupta tara, alaturi de Singapore si Noua Zeelanda. La polul opus se afla Somalia, cu un punctaj de 1,1, fiind desemnata cea mai corupta tara la nivel global, scrie Financiarul.

Autostrada Transilvania, varianta post-Bechtel. Vezi cand va fi gata. 42,3 kilometri de pe Autostrada Transilvania vor fi scosi la licitatie pana la finalul anului de catre CNADNR. Inainte, insa, vor fi revizuite proiectele tehnice astfel incat sa respecte standardele europene si sa ne coste ceva mai putin. In septembrie, Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a aprobat reactualizarea proiectului de constructie a sectiunii dintre Gilau si Nadaselu in lungime de 8,7 kilometri, parte a tronsonului Gilau-Mihaesti (22,5 kilometri). S-a renuntat la structurile masive gandite de Search Corporation si Bechtel pentru unele ceva mai suple. Potrivit Danielei Draghia, director general al CNADNR, costurile au fost reduse astfel cu 25%. "Ulterior reducerii obiectivului Contractului de Construire incheiat cu firma Bechtel au fost demarate serviciile de revizuire a proiectelor pe sectiunile care vor fi contractate in continuare, prioritate avand Gilau-Mihaesti si Targu Mures-Campia Turzii. Actualizarea proiectelor are ca scop atat optimizarea solutiilor tehnice adoptate, cat si adaptarea acestora la standardele europene (Eurocoduri)", a declarat Daniela Draghia, pentru EVZ.

Cat te costa sa-ti asiguri smartphone-ul. Pretul ridicat si fragilitatea telefoanelor inteligente ii determina pe cei care isi cumpara un astfel de terminal sa incheie si o asigurare care sa acopere riscurile unor evenimente, neprevazute, precum furtul sau accidentele. Telefonul mobil a devenit un instrument indispensabil pentru majoritatea dintre noi. In urma unui studiu recent, realizat de compania Cisco la nivel global, mai mult de jumatate dintre respondenti au declarat ca smartphone-ul reprezinta cel mai important obiect tehnologic din vietile lor. Si romanii tin la smartphone-urile lor, iar dovada sta faptul ca numarul telefoanelor asigurate s-a dublat in ultimul an, conform oficialilor Vodafone. Anul trecut, s-au vandut 3,5 milioane de telefoane la nivelul intregii tari, iar dintre acestea 10% au fost smartphone-uri. In tara noastra, doar doi dintre cei trei mari operatori de telefonie mobila de pe piata ofera clientilor lor posibilitatea sa isi asigure telefonul mobil: Orange si Vodafone. Orange a lansat acest serviciu in luna decembrie 2009, ca parte din programul Orange Care, iar Vodafone ofera abonatilor sai posibilitatea sa activeze un serviciu de asigurare pentru telefoane mobile din iunie 2009, informeaza Capital.ro.

Bogatii Romaniei, mai saraci in 2011. Averile cumulate ale celor 500 de miliardari din topul "Forbes" au scazut cu peste trei miliarde de euro in ultimul an, pana la aproximativ 25 de miliarde de euro. Revista de business-life "Forbes Romania", editata de Adevarul Holding, va lansa pe piata, incepand de luni, 17 octombrie, Topul Forbes 500 Miliardari, editia 2011. Averile celor mai bogati romani insumeaza in acest an 25,1 miliarde de euro, cu 3,1 miliarde de euro (11 %) mai putin fata de anul anterior. Primii zece romani din top concentreaza o treime din averile totale ale celor 500 de persoane si insumeaza peste opt miliarde de euro. Din top 10, doar patru romani au reusit sa-si sporeasca averile, pe fondul cresterii afacerilor detinute. Acestia sunt Frank Timis, Gabriel Comanescu, Gruia Stoica si Zoltan Teszari. Frank Timis, romanul cu dubla cetatenie (romana si australiana) clasat pe locul doi in clasamentul "Forbes", a fost evaluat la 1,2- 1,3 miliarde de euro, in crestere cu aproximativ 200 milioane de euro fata de editia precedenta. Avansul inregistrat s-a datorat in primul rand afacerilor detinute in domeniul extractiei petrolului si al minereurilor, prin intermediul African Minerals, cea mai mare companie de pe piata alternativa a Bursei de la Londra, dupa capitalizarea de piata: 1,9 miliarde de euro, scrie Adevarul.

Albul - culoarea preferata pentru automobile. Anual, gigantul american al vopselurilor PPG realizeaza o ancheta, cu scopul de a afla preferintele automobilistilor, in privinta culorilor alese pentru automobilele proprii. Ancheta este un bun instrument de marketing si pentru constructori, carora le ofera indicii importante in ceea ce priveste preferintele clientelei, la nivel global. In editia 2011 a sondajului, culoarea preferata este albul, care a adunat 21% din sufragii. Interesant este ca albul s-a impus "la mare lupta" in fata culorilor negru si gri, care au adunat fiecare cate 20% din voturi, la nivel mondial. Pe regiuni, insa, podiumul difera de la o piata la alta. In Europa, de pilda, negrul s-a impus detasat, cu 26%. Pe urmatoarele locuri in topul de pe batranul continent s-au clasat albul (19%) si argintiul (16%), anunta 24auto.ro.