Actionarii restarteaza Fondul Proprietatea. Indiferent de reusita statului de a lista pachete suplimentare ale Transgaz si Transelectrica sau a ofertei initiale pentru Romgaz, managerii Fondului afirma ca vor face anumite vanzari ale titlurilor din portofoliu. "Am inceput procesul de vanzare anul trecut, iar, din punctul nostru de vedere, totul este de vanzare", spune Greg Konieczny, managerul Fondului, care reafirma ca obiectul administratorului este cresterea valorii Fondului, nu mentinerea anumitor titluri. Vanzare care este posibila acum, controlul FP fiind in mana actionarilor privati (40% fiind investitori straini), dupa ce statul roman a ramas fara actiuni, scrie Capital.

ReportFoto: Colaj foto

Draghi: Zona euro a facut progrese spectaculoase spre iesirea din criza datoriilor. Zona euro a facut progrese spectaculoase spre iesirea din criza datoriilor din zona euro care afecteaza regiunea din decembrie 2009, a declarat, ieri, la Davos, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, potrivit AFP. Potrivit domniei sale, au avut loc multe lucruri pozitive pe pietele financiare, bancile au mai mult capital, mai putine datorii si "sunt intr-o anumita masura imunizate fata de caracteristicile perverse ale crizei financiare". "Daca va uitati la progresele referitoare la pactul bugetar, acum trei luni nici macar nu se punea o astfel de problema", scrie Bursa.

Davos: Ce conditii pune Marea Britanie pentru a ajuta UE. Marea Britanie nu-si va majora contributia catre FMI fara o garantie ca noul vehicul de finantare nu se va adresa exclusiv statelor cu probleme din zona euro. Totodata, banii trebuie sa fie controlati "pe deplin" de FMI, fara orice alta interventie. Marea Britanie nu va participa nici daca nu o fac alte state membre G20 (cele mai dezvoltate 20 de state din lume). Ultima conditie este ca orice resurse noi de finantare sa nu fie folosite ca susbstitut pentru sprijinirea monedei unice europene, scrie Adevarul.

Cu cat au redus bancile creditarea catre Romania, in T3. Bancile au redus creditarea in unele state din Europa Centrala si de Est, in trimestrul trei din 2011, si au micsorat substantial creditele acordate economiilor din zona euro care se confrunta cu probleme, se arata intr-un articol aparut in 'Wall Street Journal' (WSJ). Conform datelor publicate de Banca Reglementelor Internationale (BIS), bancile au redus creditarea catre Romania cu 2,1 miliarde de dolari, catre Polonia cu 12 miliarde de dolari, catre Bulgaria cu 1,2 miliarde de dolari si catre Ungaria cu 5,5 miliarde de dolari, scrie Money.ro.

Ce alegi dintre o tableta, un laptop mic si un telefon enorm. Utilizatorilor care nu se pot decide daca vor o tableta PC sau un laptop, Asus le vine in ajutor cu Transformer TF101. Spre deosebire de majoritatea tabletelor, acesteia i se poate atasa o tastatura pentru scrierea mai comoda a textelor. Cei care vor "cel mai subtire laptop din lume" au la indemana varianta Acer S5, sistem prezentat la Consumer Electronic Show, cel mai mare targ de electronice. Laptopul ultraportabil Acer S5 are un ecran cu o diagonala de 13,3 inch si o grosime de doar 15 mm, scrie EvZ.ro

Dansul deficitelor: 2011, an de cotitura in executia bugetara. De-abia anul trecut am reusit sa inversam tendinta de crestere a cheltuielilor bugetare totale si sa le readucem sub nivelul din 2009. Ceea ce ne-a permis sa diminuam deficitul bugetului general consolidat sub nivelul din 2008 si sa cream premizele unui rezultat pe 2012 apropiat de cel "regulamentar", din 2007. Majorarea cheltuielilor spre limita de 40% a continuat in anii de declin economic 2009 si 2010 indeosebi pe baza angajamentelor sociale excesive luate la finele lui 2008, dar si ca urmare a reducerii Produsului Intern Brut, la care se raporteaza rezultatul net al executiei bugetare, scrie cursdeguvernare.ro.

Cati bani a cheltuit Google pe cele 79 de companii achizitionate in 2011. Compania Google a cheltuit anul trecut 1,9 miliarde achizitionand nu mai putin de 79 de companii, conform unui document depus la comisia pentru supravegherea operatiunilor bursiere americane, Securities and Exchange Commission - SEC, scrie TechCrunch. Gigantul web Google cheltuise pana in trimestrul trei al anului trecut 1,4 miliarde de dolari pe 55 de companii, iar pana la finele anului a mai achizitionat alte 24 de companii, suma totala ridicandu-se la 1,9 miliarde de dolari. Una dintre cele mai mari achizitii a fost cea din luna iulie, atunci cand Google a platit 676 de milioane de dolari cash pe ITA Software, liderul mondial in aplicatii software pentru zona de bilete de avion, scrie Capital.