Cursele Malev, anulate. Compania, aproape de faliment. Ce faci daca ai cumparat bilet de avion la ei. Compania aeriana ungara Malev si-a intrerupt toate operatiunile incepand de astazi la ora 6.00, pentru a reduce pierderile financiare. In consecinta, astazi, au fost anulate patru zboruri Malev Bucuresti - Budapesta si retur de pe Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti. Au fost anulate zborurile Budapesta - Bucuresti de la orele 15.30 si 20.00 si zborurile Bucuresti - Budapesta de la orele 16.00, respectiv, 20.50. Tot astazi au fost anulate patru zboruri Budapesta - Cluj si retur de pe Aeroportul din Cluj si doua zboruri pe rutele Budapesta - Targu Mures si retur, de la orele 15.15, respectiv 15.50, anunta EVZ.

Business ReportFoto: Colaj foto

Acopera Bosch si De'Longhi plecarea Nokia? Plecarea Nokia din Romania in toamna anului trecut va fi compensata cu usurinta de ultimele investitii anuntate pentru parcul Tetarom din judetul Cluj. Locul producatorului finlandez de telefoane mobile va fi luat de producatorul german de componente auto Bosch si de cel italian de electrocasnice De'Longhi. Valoarea insumata a acestor investitii se va cifra la peste 100 de milioane de euro, in conditiile in care Nokia a realizat investitii de 60 de milioane de euro. Resursele financiare cheltuite de finlandezi pe parcursul celor cativa ani petrecuti in Romania nu sunt insa precis cunoscute, relateaza Romania Libera.

Teparii din agricultura ies la atac. Cum sa va feriti de ei. La nivel national, sute de firme care-si pacalesc partenerii de afaceri dau anual tepe de sute de milioane de euro si pot fi acuzate ca submineaza economia nationala, potrivit lui Marcel Cucu, membru in consiliul director al Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania. "Nu sunt afectate doar firmele care sunt pacalite. Exista un intreg lant de plata care este afectat. Compania respectiva nu mai poate face plati la partnerii de afaceri care si acestia sunt afectati", a precizat Cucu. Mai mult de atat, in cazul intrarii in insolventa, firma respectiva nu mai poate plati taxele la bugetul de stat, eventualele investitii sunt anulate iar angajatii raman pe drumuri. Firmele mijlocii si mici sunt mult mai vulnerabile decat cele mari mari, scrie EVZ.

Cati bani in plus ne vor scoate din buzunar fanteziile ecologiste ale UE. Politicile Uniunii Europene de impunere a utilizarii biocombustibililor drept carburanti pentru transport ii vor obliga pe consumatorii europeni sa plateasca in plus pana la 126 de miliarde euro pana in 2020, potrivit unui studiu recent realizat de doua organizatii de protectia mediului. In plus, folosirea pe scara larga a inlocuitorilor de benzina obtinuti din plante nu ar ajuta nici macar la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, pentru ca suprafete mari de padure ar urma sa fie taiate pentru a face loc suprafetelor cultivate cu plante din care se extrag biocombustibili, se arata in studiul realizat de organizatiile Friends of the Earth si ActionAid, informeaza Finantistii.ro

Marea listare. Cum poti lua actiuni. Vestea ca Facebook face primul pas spre listarea pe Bursa nu i-a lasat indiferenti nici pe romani. Cei care sperau sa poata subscrie la oferta publica initiala de actiuni (IPO) au calcat in aceste zile tot mai des pragul caselor de brokeraj sau si-au sunat brokerii. Insa, din pacate, sansele de a deveni actionari la cea mai mare retea de socializare din lume nu sunt tocmai de partea lor, informeaza EVZ.

Chinezii de la Lenovo se pregatesc sa cucereasca Romania. La sase ani dupa ce a cumparat divizia de PC-uri IBM, cu 1,25 miliarde de dolari, chinezii de la Lenovo au ajuns numarul doi mondial in productia de PC-uri, iar anul acesta tintesc primul loc. Piata de PC-uri la nivel mondial a scazut cu 1,4% in trimestrul patru al anului trecut, iar in timp ce livrarile liderului Hewlett Packard au inregistrat un declin anual de 16,2%, cele ale chinezilor de la Lenovo au crescut cu 23%. Acesta este cel de-al unsprezecelea trimestru consecutiv in care Lenovo creste mai rapid decat industria si cel de-al noualea trimestru consecutiv in care Lenovo a avut cea mai rapida crestere in randul primilor patru furnizori de PC-uri, anunta Capital.

De ce nu crede Boagiu in comparatia cu Finlanda. Ministrul Transporturilor sustine ca deszapezirea din Romania nu este mai scumpa ca in Finlanda. In aceasta tara, spune ea, automobilistii circula pe zapada cu anvelope speciale. Responsabilii cu deszapezirea care nu si-au indeplinit atributiile, din Ministerul Transporturilor si companiile din subordinea institutiei, vor fi sanctionati, a declarat ieri ministrul de resort, Anca Boagiu. Declaratiile au fost facute dupa avertizarea de cod portocaliu, potrivit careia in o buna parte a tarii se vor intoarce viscolul si ninsorile. De altfel ieri dimineata Ministerul Transporturilor a decis inchiderea a doua tronsoane din autostrada A2, dupa care, cateva ore mai tarziu, a decis redeschiderea lor. La orele dupa-amiezii fusesera inchise aproximativ 14 drumuri nationale, scrie Romania Libera.

Polonia si Romania, principalele surse de personal talentat din Europa. Angajatorii se confrunta cu o problema majora - deficitul de talente, in ciuda nivelului ridicat al somajului inregistrat pe parcursul perioadei de recuperare lenta pe care a traversat-o piata muncii la nivel global. Peste unu din trei angajatori la nivel global recunosc ca aceasta este o problema cu care se confrunta in prezent. Pentru a se mentine competitive, organizatiile trebuie sa-si extinda capacitatea de a atrage personal talentat din afara granitelor si de a gestiona cu succes ceea ce evolueaza cu pasi mari catre o forta de munca fara frontiere, scrie CariereOnline.ro