​Bancile elene au pierdut depozite de 2 miliarde euro, in ianuarie. Clientii bancilor din Grecia au retras, in ianuarie, 2 miliarde de euro din depozitele constituite la aceste institutii, din cauza incertitudinilor legate de obtinerea noului pachet de sprijin financiar destinat Atenei, anunta Kathimerini, fara sa citeze sursa informatiei. Conform publicatiei elene, depozitele constituite in bancile grecesti erau de 174,2 miliarde euro la finele lui 2011, scrieBursa.ro.

Business ReportFoto: Colaj foto

Jeffrey Franks: "BNR trebuie sa fie foarte prudenta cu noi reduceri de dobanda". Sansele unei ieftiniri puternice a creditelor in perioada urmatoare sunt mici, cat timp nu scad imprumuturile neperformante. Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, crede ca nici noi reduceri ale dobanzii de politica monetara nu trebuie decise pripit pentru ca BNR sa nu piarda de sub control inflatia. Franks a considerat, de altfel, "prematura" o diminuare anterioara a dobanzii BNR si crede ca nici rezervele minime obligatorii ale bancilor nu ar trebui reduse in perioada urmatoare, din cauza incertitudinilor de pe pietele financiare europene. Oficialul FMI explica de ce creditele pentru economia reala se ieftinesc foarte lent, ce probleme de finantare au aparut la proiectele de infrastructura, care este motivul amanarii scumpirii gazelor si cat loc de masuri "populare" poate gasi Guvernul in bugetul pe 2012. Integral inCapital.ro.

Apple vine cu un produs bomba in 2012. Apple vine cu un produs BOMBA in 2012, Steve Jobs nu a vrut niciodata sa auda de asa ceva! Cu ce vor da LOVITURA dupa iPhone si iPad? Apple vrea sa acopere toata gama produselor existente pe piata, intre smartphone si tableta. Daily Mail anunta ca Apple pregateste in 2012 lansarea unui produs care va pune toti fanii pe drumuri spre magazine. Pentru a intra in lupta cu Kindle, Apple pregateste iPad mini in 2012, de 7 inch. Culmea, Steve Jobs nu a fost niciodata de acord cu o varianta mini de iPad, insa oamenii care au lucrat cu el spun ca "a fost mereu in discutie asa ceva", informeazaMoney.ro.

Opt predictii facute de George Soros: "Acum, important e sa supravietuiesti, nu sa te imbogatesti". Omul de afaceri George Soros a facut 8 predictii economico-politice destul de sumbre pentru acest an, intr-un interviu acordat cu ocazia intrunirii grupului Tiger 21. Acest grup reprezinta interesele unor puternici oameni de afaceri din lume, printre care George Soros, Mohammed El-Erian, Carl Icahn sau Jim Rogers. Soros a spus ca actualul mediu economic este in dificultate si este cea mai grea perioada pe care a intampinat-o pe pietele financiare in intreaga sa viata. Soros anunta ca anul acesta se va pune in discutie gradul de acoperire al datoriei publice pe care o au tarile, mai ales cele din zona europeana. Integral peCariereonline.ro.

Dezastrul guvernarii Basescu-Boc. Modernizarea statului: propaganda vs realitate. Lozincile oficiale, repetate pana la satietate in ultimii patru ani de nenumarati propagandisti "portocalii", ne informeaza ca regimul Basescu este unul aflat intr-o inclestare pe viata si pe moarte cu "sistemul ticalosit", un regim dedicat fara rest reformei statului, modernizarii Romaniei si politicilor pro-piata. Faptele contrazic punct cu punct toate aceste lozinci, asa cum rezulta fara echivoc din Rapoartele de competitivitate globala realizate de Forumul Economic Mondial in anii 2008, 2009, 2010 si 2011. Despre ce reforma a statului putem vorbi cand Romania ocupa azi locul 96 la "Schimbarea destinatiei fondurilor guvernamentale" (cazand de pe locul 80 in 2008), locul 94 la "Independenta justitiei" (locul 88 in 2008), locul 115 la "Favoritism in deciziile oficialilor guvernamentali" (locul 113 in 2008), locul 140 la "Transparenta politicilor guvernamentale"(locul 124 in 2008) si asa mai departe, anuntaFinantistii.ro.

Biroul din sufragerie, libertate sau "sclavie"? Munca la domiciliu ascunde de multe ori capcane: chiar daca nu mai esti nevoit sa ajungi la serviciu, te poti trezi ca firma ti-a inghitit tot timpul liber. Lucrul de acasa ii atrage ca un magnet pe tot mai multi angajati, fiind un trend al culturii organizationale moderne, iar atractivitatea unui astfel de sistem consta, in principal, in flexibilitatea pe care o ofera. Nu putini sunt cei care-i invidiaza pe oamenii care au parte de un job la domiciliu, insa psihologii ne avertizeaza ca astfel de locuri de munca pot fi o capcana. Cu avantaje evidente atat pentru angajatori, cat si pentru angajati, lucrul de acasa necesita insa o organizare perfecta, care sa permita integrarea coerenta in proiect a activitatilor fiecaruia. Cu toate acestea, munca de acasa are si aspecte nefavorabile. "Exista foarte multe avantaje, dar si multe dezavantaje. Spre exemplu, poti petrece mai mult timp alaturi de familie, dar, in acelasi timp, te vei izola de restul oamenilor si nu vei mai avea contact cu lumea reala", ne spune psihologul Keren Rosner, informeazaAdevarul.

Investitorii pariaza pe cupru.Traderii de materii prime pariaza pe cresterea pretului cuprului in perioada urmatoare, fiind increzatori ca economia globala se va consolida, iar cererea pentru acest metal va continua sa reduca stocurile dupa un an in care productia miniera a scazut semnificativ. De la inceputul anului curent, pretul cuprului a urcat cu 13%, la 8.558 dolari tona la London Metal Exchange, astfel ca acesta este cel mai bun start anual de dupa 2009 pentru metalul rosu. In conditiile date, unii analisti spun chiar ca, in 2012, vom asista la o cotatie de 10.000 de dolari tona pentru cupru. Stocurile de cupru monitorizate de London Metal Exchange sunt, deja, la nivelul minim al ultimilor doi ani, dupa ce, in 2011, productia miniera globala s-a redus cu 200.000 de tone, potrivit estimarilor "Barclays Capital". Banca britanica de investitii preconizeaza ca, anul acesta, va exista un deficit pe piata cuprului, pentru al treilea an consecutiv, situatie care nu se va remedia in 2013, scrieBursa.ro.

Viitorul marcii Nissan, in avanpremiera. Patru concepte avansate, reflectand optimismul Nissan pe un orizont care depaseste anul 2012, vor ocupa locul central in standul Nissan de la Salonul de la Geneva, de luna viitoare. Acestea se vor alatura unei game complete de modele inovatoare care demonstreaza fiabilitatea si diversitatea ofertei Nissan, o oferta care a generat vanzari record in 2011. Printre noile concepte ale gamei se numara Invitation, prezentat in premiera mondiala, avand un design din care va inspira un nou model de serie ce va fi lansat in Europa in 2013. Dupa lansare, acest nou model se va alatura cunoscutelor Micra si Juke, Nissan devenind producatorul cu cea mai cuprinzatoare oferta in segmentul B. Cu un design care emana incredere si dinamism, Invitation ofera un interior modern si spatios, in timp ce exteriorul pastreaza dimensiuni compacte. Conceptul a fost proiectat pentru a oferi o dinamica de exceptie, concomitent cu reducerea consumului de carburant si a emisiilor, anunta24auto.ro.